Česká golfová federace

Aktuality

Liesera čeká další start, české trio hraje v Austrálii

Liesera čeká další start, české trio hraje v Austrálii

Petr Halaburda, Středa 20. dubna 2022

Bohatý program čeká na české golfisty v závěru týdne. Tři profesionálky startují v Austrálii, Ondřej Lieser bude hrát v rámci DP World Tour ve Španělsku a nejmladší české reprezentační výběry se představí na European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku.

Ladies European Tour
Evropská dámská profesionální série letos putuje po celé zeměkouli. Po nedávných startech v Perském zálivu a Africe se přestěhovala do Thajska, nyní se představí v Austrálii, kde se budou hrát dokonce dva turnaje v řadě i za účasti českých hráček. Začíná se na Australian Women’s Classic, startují i letos velmi úspěšná Kristýna Napoleaová, ale i Tereza Melecká a Šideri Váňová.

Hrát se bude od čtvrtka do neděle na hřišti Bonville Golf Resort, které se nachází na východním pobřeží jižně od Brisbane.

Startovní listina

DP World Tour
Nejvyšší mužská evropská soutěž se vrátila do Evropy a na španělský turnaj ISPS Handa Championship in Spain bude hrát v Tarragoně i Ondřej Lieser, který ve čtyřech z pěti posledních startů v sérii skončil na bodovaných místech.

Do prvního kola soutěže, kterou bude vysílat i český Golf Channel, vyrazí český profesionál ve 13:00 z první jamky.

Startovní listina

European Olympic Hopes Trophy
Soutěže pro nejmladší mladé golfové naděje svých zemí založili Luboš Klikar (Česká republika), Robert Fiegl (Rakousko), Juraj Spanik (Slovensko) a András Sugár (Maďarsko). První měření sil se uskutečnilo už v roce 2013, v letech 2017 a 2018 se hrálo v České republice. Tentokrát se turnaj určený pro hráče v samostatných kategoriích chlapců a dívek uskuteční od čtvrtka do soboty na hřišti Golf Livada v Moravských Teplicích ve Slovinsku.

S českými družstvy vyrazil jako nehrající kapitán Stanislav Býma, trenérem je Marek Nový. V chlapecké nominaci jsou Matouš Zach, Mikuláš Rosa, Matěj Mňahončák a Karel Mařík. Nominace dívek: Amálie Tauer, Kristina Lebová, Štěpánka Dušková a Ester Otiepková.

Startovní listina chlapci
Startovní listina dívky

FOTO Tristan Jones/LET

Datum: Středa 20. dubna 2022
Všechny články autora

Související články

Nejlépe odstartovala opět Napoleaová, Lieser zatím ...
Nejlépe odstartovala opět Napoleaová, Lieser zatím ...

24.03.2022 | Nejlépe do dalšího turnaje Ladies European Tour odstartovala v Jihoafrické republice z českého tria opět Kristýna Napoleaová (+1). Do akce DP World Tour v Kataru vstoupil Ondřej Lieser s výsledkem +2 a na hranici cutu ztrácí dvě rány.

Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...
Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...

23.03.2022 | Řada českých želízek bude ve hře na profesionálních akcích. Na další turnaj LET se chystají Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová, na DP World Tour se vrátí Ondřej Lieser v Kataru, další turnaj Epson Tour bude hrát Klára Spilková a třetí akce Pro Golf Tour je před Janem Cafourkem.

Napoleaová opět v TOP 10 mezi evropskou elitou
Napoleaová opět v TOP 10 mezi evropskou elitou

26.03.2022 | Kristýna Napoleaová se znovu umístila v turnaji Ladies European Tour v elitní desítce a v průběžném hodnocení sezóny drží páté místo. Na Joburg Ladies Open získala 5875 eur.

Čeká nás turnajový „supertýden“
Čeká nás turnajový „supertýden“

02.06.2022 | Čeští hráči a hráčky se chystají na významné profesionální i amatérské turnaje. A představí se jich tento týden opravdu hodně. DP World Tour, Ladies European Tour, Challenge Tour a LETAS na českém území, German Boys and Girls Open, to jsou štace, kde bude možné sledovat české vlajky a držet palce.

Z českého kvarteta v evropských sériích prošla ...
Z českého kvarteta v evropských sériích prošla ...

22.04.2022 | Pouze Kristýna Napoleaová si jako jediný zástupce českých profesionálů zahraje ve víkendovém programu dvou nejvyšších evropských sérií. Objev sezóny prošel cutem v Austrálii, ale její krajanky v soutěži končí stejně jako Ondřej Lieser ve Španělsku. Klára Spilková slibně rozehrála turnaj v Utahu.

V Austrálii rozehrály nejlépe Melecká s Napoleaovou.
V Austrálii rozehrály nejlépe Melecká s Napoleaovou.

21.04.2022 | V Austrálii a Španělsku dnes byly rozehrány turnaje nejvyšších evropských golfových sérií. V dámské soutěži na druhé straně zeměkoule si vedly shodně Kristýna Napoleaová a Tereza Melecká (+2), ve Španělsku se s výsledkem Even par pohybuje Ondřej Lieser na hranici cutu.

Napoleaová s Váňovou jdou dál, Vodičková vede ...
Napoleaová s Váňovou jdou dál, Vodičková vede ...

31.03.2022 | Dvě české hráčky si zahrají finálová kola turnaje LET v Jihoafrické republice – cutem prošly Kristýna Napoleaová i Šideri Váňová. Výborně se daří při prvním letošním startu ve Španělsku amatérce Denise Vodičkové, která je ve spoluvedení turnaje Copa Sotogrande.

V Africe vykročila nejlépe Šideri Váňová
V Africe vykročila nejlépe Šideri Váňová

30.03.2022 | Nejlepší úvodní kolo z českých golfistek na turnaji LET v Jihoafrické republice zaznamenala Šideri Váňová (+1) a je na děleném 22. místě, nad hranicí cutu je také Kristýna Napoleaová (+3). Méně se dařilo Tereze Melecké (+5).

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde