Česká golfová federace

Aktuality

Finská nadvláda pokračuje, na Zbraslavi se radovala Tiina Koivisto

Finská nadvláda pokračuje, na Zbraslavi se radovala Tiina Koivisto

Petr Halaburda, Pátek 18. září 2020

Turnaj Amundi Czech Ladies Challnege má po roce znovu finskou šampiónku. Titul v Prague City Golf dnes slavila Tiina Koivisto, která vystřídala na trůnu svoji krajanku Sannu Nuutinen. Tři české amatérky obsadily dělené 12. místo. Nejlepší amatérkou soutěže byla čtvrtá Emma Spitz z Rakouska.

Ještě před startem závěrečného kola odstoupila ze zdravotních důvodů ze soutěže dosud sedmá Sarah Nilsson, ale severská nadvláda na českém turnaji ze série LET Access Series pokračovala i bez švédské profesionálky. Na titul začalo útočit hned několik finských golfistek, ale na poslední flight vyzrát nedokázaly.

Vedoucí Cara Gaigner (Anglie) však začala brzy na svoji finskou soupeřku citelně ztrácet, zatímco Tiina Koivisto první devítkou za 32 ran jasně udala vývoj finále a vedení už nepustila, vedle poháru získala i šest tisíc eur.

„Důležité kroky k vítězství jsem udělala na začátku první devítky a přestože na druhé devítce přišly trochu i trable, zesílil vítr a nebylo to snadné, poslední tři jamky jsem zvládla perfektně. Vlastně jsem nikdy předtím nevyhrála, ani jako amatérka ani jako profesionálka. Je to skvělý pocit,“ radovala se šestadvacetiletá Finka, která se dosud desetkrát umístila v TOP 10 na turnajích Let Access Series.

Do posledního kola nastoupilo až na Nilsson celé startovní pole a většině golfistek sílící vítr dělal problémy. V červených číslech nakonec skončilo pouze šest hráček a žádná z Češek včetně Lucie Hinnerové, která přenocovala na skóre -3. Dnes se brněnské profesionálce ale dařilo o poznání hůře (79) a propadla se na dělené 16. místo.

Ani dalším domácím hráčkám se nedařilo zaútočit na umístění v TOP 10. Dlouho byly nadohled Agáta Vahalová a Bára Bujaková, ale také ony dnes nedokázaly zahrát pod par hřiště. Na konečné skóre Vahalové (+3) se ale dotáhly zbraslavské reprezentantky Sára Kousková a Patricie Macková, a tak dvanácté místo bylo nejlepším českým umístěním hned pro trojici golfistek.

„Skvěle jsem turnaj začala, pak přišel horší den a dnes to bylo zase trochu proměnlivé. Dostala jsem se až na denní skóre tři rány pod, ale potom jsem na čtrnáctce zahrála do vody a bylo z toho dost bolestivé double bogey a hned další bogey. Bylo to lepší než včera, ale chyby mě stály ještě lepší umístění,“ naznačila Kousková, že měla vyšší výsledkové plány.

Dlouho se zdálo, že nejlepší Češkou bude překvapivě Barbora Bujaková, ale bogey na posledních dvou jamkách ji stály propad o pět míst. „První kolo bylo nejlepší, druhé už trochu divočejší a v tom třetím jsem si vybrala i hodně smůly na greenech. Hodně puttů mi projelo okrajem jamky a já nevěděla, co s tím mám dělat. Chybělo mi trochu štěstí,“ mínila česká amatérka.

Nejlepší „domácí“ výkony dne tak předvedly Tereza MeleckáHana Ryšková (68) - nebýt výpadku ve čtvrtek, mohly obě myslet mnohem výše než na konečné 21. místo.

Konečné výsledky

FOTO Amundi Czech Ladies Challenge

Datum: Pátek 18. září 2020
Všechny články autora

Související články

Sezóna LETAS odstartuje na Konopišti s českou ...
Sezóna LETAS odstartuje na Konopišti s českou ...

02.06.2021 | Již popáté je Česká golfová federace promotérem turnaje ze série LET Access Series. Předchozí ročníky potvrdily sílu českých golfistek mezi zahraničními profesionálkami. Jak se ukáže 29 hráček na turnaji Amundi Czech Ladies Challenge, který startuje ve čtvrtek na Konopišti?...

Babnik přišla o vedení, na čtvrté místo vystoupala ...
Babnik přišla o vedení, na čtvrté místo vystoupala ...

17.09.2020 | Velké změny na prvních místech leaderboardu nastaly v druhém kole turnaje Amundi Czech Ladies Challenge na Zbraslavi. Po nevydařeném závěru přišla o vedení Pia Babnik, kterou na čele vystřídala Angličanka Cara Gainer. Skvělé kolo (69) má za sebou Lucie Hinnerová, která je na děleném čtvrtém místě.

Na Zbraslavi nejlépe začala Pia Babnik, Sára Kouskov ...
Na Zbraslavi nejlépe začala Pia Babnik, Sára Kouskov ...

16.09.2020 | Prvním soutěžním kolem začal v Prague City Golf na Zbraslavi ženský profesionální turnaj Amundi Czech Ladies Challenge. V čele je favorizovaná Pia Babnik ze Slovinska (-5), ale výborně si vede také řada českých hráček. Nejlépe Sára Kousková (-3), která je na děleném čtvrtém místě.

Na Zbraslav dorazí tři hráčky z TOP 20 ve Švýcarsku, ...
Na Zbraslav dorazí tři hráčky z TOP 20 ve Švýcarsku, ...

13.09.2020 | Na třicet se rozrostla aktuálně skupina českých hráček pro turnaj Amundi Czech Ladies Challenge, který se bude hrát v nadcházejícím týdnu na Zbraslavi. Dorazí i tři hráčky z TOP 20 v sobotu ukončeného turnaje nejvyšší evropské série Ladies European Tour ve Švýcarsku.

Sára Kousková se vrátila na LET Access Series
Sára Kousková se vrátila na LET Access Series

15.04.2023 | Trojnásobná šampionka LETAS Sára Kousková se tento týden vrátila na sérii turnajem Terre Blanche Ladies Open. Ten byl poznamenán nepřízní počasí a po prvním dni redukován na dvě kola bez cutu. Svoji premiéru na hřišti Terre Blanche završila po solidním výkonu celkovým 20.

Kousková ovládla třetí turnaj LETAS a slaví zisk ...
Kousková ovládla třetí turnaj LETAS a slaví zisk ...

16.09.2022 | Sára Kousková ovládla turnaj ASGI Lavaux Ladies Open ze série LET Access Series a slaví vítězný hattrick. Po Španělsku a Švédsku triumfovala také tento týden ve Švýcarsku. Může tak téměř jistě slavit kartu na příští ročník Ladies European Tour. Přiblížil se jí také start na OH v Paříži.

Sára Kousková slaví senzační výhru v Jonkopingu
Sára Kousková slaví senzační výhru v Jonkopingu

02.09.2022 | Sára Kousková slaví své třetí vítězství na Ladies European Tour Access Series. Po čtvrtém místě minulý týden v Goteborgu dnes ovládla turnaj Elite Hotels Open v Jonkopingu a připsala si kromě šeku na 6.400 euro také 500 bodů do celoročního žebříčku LETAS, v něm poskočila již na třetí místo.

Češi na mezinárodní scéně – 35. týden
Češi na mezinárodní scéně – 35. týden

02.09.2022 | Na přelomu týdne mohou čeští hráči dosáhnout dalších skvělých individuálních, ale také týmových výsledků. Po úspěchu družstva žen na mistrovství světa odehrávajícím se v minulém týdnu se o vylepšení svého maxima snaží i družstvo mužů. Sára Kousková bojuje o své další vítězství v sérii LETAS.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde