Česká golfová federace

Aktuality

Babnik přišla o vedení, na čtvrté místo vystoupala Hinnerová

Babnik přišla o vedení, na čtvrté místo vystoupala Hinnerová

Petr Halaburda, Čtvrtek 17. září 2020

Velké změny na prvních místech leaderboardu nastaly v druhém kole turnaje Amundi Czech Ladies Challenge na Zbraslavi. Po nevydařeném závěru přišla o vedení Pia Babnik, kterou na čele vystřídala Angličanka Cara Gainer. Skvělé kolo (69) má za sebou Lucie Hinnerová, která je na děleném čtvrtém místě.

Zásadní informace čekala na všechny hráčky už na startu soutěže hrané v Prague City Golf: vedení turnaje kvůli nízkému počtu startujících profesionálek zrušilo cut a všechny golfistky tak měly už z rána jistotu, že si zahrají všechna tři soutěžní kola.

Dosud vedoucí Pia Babnik (67+74) se sice hranice pro finále obávat nemusela, ale premiéru v roli lídra turnaje LETAS nezvládla ideálně. Nedařilo se jí skórovat a na posledních třech jamkách přišla o dvě rány, které znamenaly pád na dělené čtvrté místo.

Tam se na ní dotáhla mimo jiné i brněnská Lucie Hinnerová (72+69), která už je na výsledku -3 a blízko největšímu úspěchu profesionální kariéry. „Hrálo se mi moc dobře, hlavně se mi dařilo lépe trefovat greeny a především puttovat. Celkově mi to dnes sedlo, i zvyšující se vítr mi nedělal problémy. Chtěla bych udržet umístění v TOP 10, ale samozřejmě něčemu lepšímu se bránit nebudu,“ prohlásila dobře naladěná golfistka, která dosud nejlépe skončila třináctá před rokem na Bosey Championship.

Dnes na Zbraslavi sice nebylo takové teplo, ale zvýšila se rychlost větru a výsledky u některých hráček v obou kolech byly odlišné. Překvapila ztráta Sáry Kouskové (69+78), která si připsala pět ran navíc na třech závěrečných jamkách své první devítky (16.-18.) a spadla na celkové skóre +3 znamenající aktuálně dělené 18. místo. Na stejné pozici jsou i nyní její klubové parťačky Kristýna Frýdlová (75+72) a Patricie Macková (74+73).

Do TOP 10 se probovaly konzistentními výkony také dvě české amatérky Agáta Vahalová (74+74) a Barbora Bujaková (72+72). „První devítka mi vyšla, ale pak jsem ztratila zbytečně tři rány za dvě vody na třinácté a čtrnácté jamce, na osmnáctce jsem neproměnila metrový putt. Ale i tak jsem spokojená,“ popsala své kolo Vahalová.

Do čela se probojovala po dvou výborných kolech Cara Caigner (71+66) z Anglie, která má aktuálně náskok dvou ran před Finkou Tiia Koivisto (68+71). O náročnosti hřiště svědčí, že v červených číslech je aktuálně již pouze devět golfistek.

LEADERBOARD

FOTO Jakub Nedbal

Datum: Čtvrtek 17. září 2020
Všechny články autora

Související články

Na Zbraslavi nejlépe začala Pia Babnik, Sára Kouskov ...
Na Zbraslavi nejlépe začala Pia Babnik, Sára Kouskov ...

16.09.2020 | Prvním soutěžním kolem začal v Prague City Golf na Zbraslavi ženský profesionální turnaj Amundi Czech Ladies Challenge. V čele je favorizovaná Pia Babnik ze Slovinska (-5), ale výborně si vede také řada českých hráček. Nejlépe Sára Kousková (-3), která je na děleném čtvrtém místě.

Češi na mezinárodní scéně – 35. týden
Češi na mezinárodní scéně – 35. týden

02.09.2022 | Na přelomu týdne mohou čeští hráči dosáhnout dalších skvělých individuálních, ale také týmových výsledků. Po úspěchu družstva žen na mistrovství světa odehrávajícím se v minulém týdnu se o vylepšení svého maxima snaží i družstvo mužů. Sára Kousková bojuje o své další vítězství v sérii LETAS.

Sára Kousková výjimku pro LET nedostala, přednost ...
Sára Kousková výjimku pro LET nedostala, přednost ...

10.02.2022 | Sára Kousková sice v prosinci uhrála plné členství na Ladies European Tour, ale kvůli odloženému přestupu k profesionálkám se ho letos definitivně nedočká. Zůstává u plánu dokončit univerzitní studium v zámoří, do kolotoče evropských turnajů se chce zapojit v červnu po návratu.

Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu
Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu

30.10.2021 | Nejlepší česká amatérka Sára Kousková dosáhla kariérního maxima ve světovém amatérském žebříčku WAGR, aktuálně jí patří 37. místo. Mezi amatéry je nejlepší znovu Jiří Zuska (139.). Profesionálům nadále s přehledem vládnou Klára Spilková a Ondřej Lieser.

Na vítězství to nebylo, ale čtvrté místo je Napoleao ...
Na vítězství to nebylo, ale čtvrté místo je Napoleao ...

04.09.2021 | Čtvrté místo veze z turnaje LET Access Series česká golfistka Kristýna Napoleaová a je to její nejlepší výsledek v nedlouhé profesionální kariéře. V soutěži hrané ve Švýcarsku prošly cutem čtyři z pěti českých hráček.

Čtyři Češky ve finálovém kole LETAS, Kousková ...
Čtyři Češky ve finálovém kole LETAS, Kousková ...

13.08.2021 | Čtyři z šesti českých hráček prošly do finálového kola turnaje Anna Nordqvist Västerås Open ze série LET Access Series. Nejlépe se daří amatérce Sáře Kouskové, které po druhém kole patří desátá příčka. Cutem prošly také Patricie Macková, Kristýna Napoleaová a Kateřina Vlašínová.

Jana Melichová vstoupí do finále ME žen z deváté ...
Jana Melichová vstoupí do finále ME žen z deváté ...

23.07.2021 | Jana Melichová se i po třetím kole ME žen v Itálii drží v nejlepší desítce. Cutem prošly také Sára Kousková a Patricie Macková. Na LETAS ve Španělsku si finálové kolo zahrají Kristýna Napoleaová, Šideri Váňová i Kateřina Vlašínová. ...

Čtyři Češky prošly do finále na LET v Berouně
Čtyři Češky prošly do finále na LET v Berouně

26.06.2021 | Česká profesionálka Kristýna Napoleaová a další tři české amatérky Sára Kousková, Tereza Koželuhová a Jana Melichová prošly do finále třetího ročníku Tipsport Czech Ladies Open ze série LET. V Berouně vede Španělka Nuria Iturrioz.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde