Česká golfová federace

Aktuality

Složení mistrovských soutěží družstev pro rok 2019

Složení mistrovských soutěží družstev pro rok 2019

Petr Halaburda, Středa 8. května 2019

Definitivní je složení mistrovských soutěží družstev dospělých i mládeže pro rok 2019, které již bylo publikováno v Dokumentech STK. Do soutěže se přihlásil rekordní počet družstev: 224 mužských a ženských týmů (155 + 69) a 157 družstev mládeže.

Dospělé soutěže s rekordním počtem týmů

V dospělých kategoriích se bude hrát dvanáctičlenná Extraliga v obou kategoriích. První ligy v mužské i ženské soutěži jsou shodně rozděleny do dvou (Západ a Východ) dvanáctičlenných skupin.

Rozdílné je složení nižších soutěžích: Nejnižší ženská II. liga má tři skupiny - do severovýchodní nakonec bylo zařazeno i družstvo Ostravice, jediný moravský tým v této soutěži. Muži budou bojovat ve čtyřech dvanáctičlenných druholigových skupinách.

V mužské kategorii se bude hrát ve čtyřech skupinách i čtvrtá nejvyšší soutěže (III. liga), do které se přihlásilo 71 týmů.

Počáteční tabulky soutěží družstev mužů a žen ČGF 2019

 

Mládež startuje o víkendu, finále bude v Beřovicích a Čeladné

 Mládežnické soutěže stejně jako v minulých letech obsahují jak smíšené soutěže do 14 let (Memoriál Hanuše Goldscheidera) a 16 let (Pohár klubů), ale také samostatná Mistrovství ČR družstev chlapců i dívek ve věkové kategorii do 18 let.

Ve všech případech soutěže začínají regionálními kvalifikacemi, finálové turnaje se uskuteční v Beřovicích (Pohár klubů, 13. – 16. srpna) a Čeladné (MČR U14 a U18, 20. – 22. srpna). První tři kvalifikační turnaje v Poháru klubů se odehrají už v sobotu 11. května.

Počáteční tabulky soutěží družstev mládeže ČGF 2019

Datum: Středa 8. května 2019
Všechny články autora

Související články

Novinky turnajové sezóny ČGF podruhé
Novinky turnajové sezóny ČGF podruhé

06.03.2021 | Přesně před měsícem jsme zveřejnili úvodní článek o novinkách v letošní turnajové sezóně. Další změny byly schváleny v pátek 5. března. Pojďme si některé z nich představit. ...

Zkrácené ligové soutěže odehrál rekordní počet ...
Zkrácené ligové soutěže odehrál rekordní počet ...

01.09.2020 | Rekordní počet 224 týmů zasáhl do letošních ligových soutěží družstev mužů a žen, které vyvrcholily v neděli 30. srpna finálovým dnem Extraligy na Old Course v Čeladné. Známe všechny postupující a sestupující týmy. ...

Konečné tabulky soutěží družstev ČGF za rok 2019
Konečné tabulky soutěží družstev ČGF za rok 2019

16.09.2019 | Po skončení extraligy byly uzavřeny všechny letošní domácí soutěže družstev v kategorii mužů a žen, ale také mládeže. Jasno je o nových šampiónech, o sestupujících a postupujících v extralize i dalších soutěží až po nejnižší.

Extraliga odhalila nový vizuální styl
Extraliga odhalila nový vizuální styl

25.04.2024 | Nejvyšší klubová soutěž v České republice Extraliga vstupuje do nové golfové sezóny s novou vizuální identitou. Moderní energické logo vychází ze základních prvků komunikace České golfové federace. Golfový fanoušek získá lepší orientaci ve výsledkovém servisu, hráči extraligy svoji identifikaci.

Nadace Hanuše Goldscheidera pomáhá autistickým dětem
Nadace Hanuše Goldscheidera pomáhá autistickým dětem

20.04.2024 | V pražském golfovém resortu GC Hodkovičky proběhla nebývalá akce na podporu dětí s autismem. Své síly ve snaze zapojit golf do dlouhodobého programu pomoci takto postiženým dětem spojily Nadace Hanuše Goldscheidera a pražský Rotary Klub. Výsledkem pilotní akce bylo nadšení dětí a dojetí rodičů.

Čeští amatéři si polepšili ve světovém žebříčku
Čeští amatéři si polepšili ve světovém žebříčku

09.04.2024 | Postavení českých amatérských golfistů na světovém žebříčku WAGR si udržuje za poslední rok vzestupnou tendenci. Stále více českých golfových nadějí, ať už se připravují v podmínkách českých klubových zázemí nebo na univerzitách v zámoří, prokazují výkonnost na úrovni minimálně širší světové špičky.

Petr Juráš z GC Hořehledy byl oceněn cenou fair play
Petr Juráš z GC Hořehledy byl oceněn cenou fair play

29.03.2024 | Český klub fair play a Český olympijský výbor ocenil v pražské Písecké věži mladého golfového hráče Petra Juráše z Golf Clubu Hořehledy cenou fair play. Cenu mu předal dvojnásobný olympijský vítěz, kanoista Martin Doktor.

Turnajová sezóna 2024 je (téměř) připravena
Turnajová sezóna 2024 je (téměř) připravena

03.01.2024 | Na konci minulého roku byly na webu a v mobilní aplikaci ČGF publikovány oba kalendáře akcí ČGF na rok 2024. V případě kalendáře hlavních akcí to je čtvrtá pracovní verze, kalendář akcí mládeže byl publikován poprvé.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde