Česká golfová federace

Aktuality

Zkrácené ligové soutěže odehrál rekordní počet družstev

Zkrácené ligové soutěže odehrál rekordní počet družstev

Petr Halaburda, Úterý 1. září 2020

Rekordní počet 224 týmů zasáhl do letošních ligových soutěží družstev mužů a žen, které vyvrcholily v neděli 30. srpna finálovým dnem Extraligy na Old Course v Čeladné. Známe všechny postupující a sestupující týmy.

konečných tabulek soutěží družstev žen a mužů pro rok 2020 vyplývá, že do nich vstoupilo 224 týmů, z toho 153 mužských a 71 ženských. Mistry Extraligy družstev mužů a žen se staly v obou případech výběry Beskydského Golfového Klubu.

Regionální příslušnost sestupujících týmů z vyšších soutěží ovlivnila počty sestupujících týmů v nižších soutěžích. Ve čtyřech případech nejlepší týmy postoupit nemohly, neboť podle Hracího řádu ČGF rezervní B-týmy mohou hrát jen v nejnižších soutěžích.

Kvůli epidemii COVID-19 byly letošní týmové soutěže – s výjimkou třetí ligy družstev mužů – zkráceny. V Extralize se hrála tři kola kvalifikace na rány místo pěti a následovalo jamkové play-off. V první a druhé lize se hrál jen jeden turnaj – zcela odpadlo jamkové play-off a konečné pořadí týmů stanovila tři kola na rány.

U konce jsou už také týmové soutěže mládeže. Mistrovství ČR družstev do 16 let ovládl Beskydský Golfový Klub – stejně jako šampionát dívčích výběrů do 18 let. Chlapeckou soutěž ve stejné věkové kategorii a také kategorii smíšených družstev žáků do 14 let vyhrál Golf Club Hodkovičky. Mládežnické soutěže hrálo 146 družstev.

„Chtěl bych upřímně blahopřát nejlepším týmům této sezóny jak mezi muži a ženami, tak také v kategorii žáků, kadetů a dorostenců. Beskydskému GK se podařil husarský kousek – získal zlaté medaile ve čtyřech ze šesti týmových soutěží! Rok od roku rostoucí počet družstev potvrzuje, že tento formát hry je velmi populární a žádaný. Těším se na soutěže družstev v roce 2021 a gratuluju všem týmům, které si za rok zahrají o patro výš,“ uzavřel týmovou sezónu technický ředitel ČGF Luboš Klikar.

FOTO Kateřina Sluková

Datum: Úterý 1. září 2020
Všechny články autora

Související články

Novinky turnajové sezóny ČGF podruhé
Novinky turnajové sezóny ČGF podruhé

06.03.2021 | Přesně před měsícem jsme zveřejnili úvodní článek o novinkách v letošní turnajové sezóně. Další změny byly schváleny v pátek 5. března. Pojďme si některé z nich představit. ...

Konečné tabulky soutěží družstev ČGF za rok 2019
Konečné tabulky soutěží družstev ČGF za rok 2019

16.09.2019 | Po skončení extraligy byly uzavřeny všechny letošní domácí soutěže družstev v kategorii mužů a žen, ale také mládeže. Jasno je o nových šampiónech, o sestupujících a postupujících v extralize i dalších soutěží až po nejnižší.

Složení mistrovských soutěží družstev pro rok 2019
Složení mistrovských soutěží družstev pro rok 2019

08.05.2019 | Definitivní je složení mistrovských soutěží družstev dospělých i mládeže pro rok 2019, které již bylo publikováno v Dokumentech STK. Do soutěže se přihlásil rekordní počet družstev: 224 mužských a ženských týmů (155 + 69) a 157 družstev mládeže.

1. Dimension Národní golfová tour mládeže 2024 ...
1. Dimension Národní golfová tour mládeže 2024 ...

26.04.2024 | Vrcholná domácí soutěž pro golfové naděje vstupuje do nového ročníku s významnou podporou nového titulárního partnera, finanční společnosti Dimension. Série odstartuje svoji základní část již v sobotu 4. května 2024 v pražské Vinoři. Možnost podat přihlášku do turnaje končí v sobotu 27.

Extraliga odhalila nový vizuální styl
Extraliga odhalila nový vizuální styl

25.04.2024 | Nejvyšší klubová soutěž v České republice Extraliga vstupuje do nové golfové sezóny s novou vizuální identitou. Moderní energické logo vychází ze základních prvků komunikace České golfové federace. Golfový fanoušek získá lepší orientaci ve výsledkovém servisu, hráči extraligy svoji identifikaci.

Nadace Hanuše Goldscheidera pomáhá autistickým dětem
Nadace Hanuše Goldscheidera pomáhá autistickým dětem

20.04.2024 | V pražském golfovém resortu GC Hodkovičky proběhla nebývalá akce na podporu dětí s autismem. Své síly ve snaze zapojit golf do dlouhodobého programu pomoci takto postiženým dětem spojily Nadace Hanuše Goldscheidera a pražský Rotary Klub. Výsledkem pilotní akce bylo nadšení dětí a dojetí rodičů.

Čeští amatéři si polepšili ve světovém žebříčku
Čeští amatéři si polepšili ve světovém žebříčku

09.04.2024 | Postavení českých amatérských golfistů na světovém žebříčku WAGR si udržuje za poslední rok vzestupnou tendenci. Stále více českých golfových nadějí, ať už se připravují v podmínkách českých klubových zázemí nebo na univerzitách v zámoří, prokazují výkonnost na úrovni minimálně širší světové špičky.

Petr Juráš z GC Hořehledy byl oceněn cenou fair play
Petr Juráš z GC Hořehledy byl oceněn cenou fair play

29.03.2024 | Český klub fair play a Český olympijský výbor ocenil v pražské Písecké věži mladého golfového hráče Petra Juráše z Golf Clubu Hořehledy cenou fair play. Cenu mu předal dvojnásobný olympijský vítěz, kanoista Martin Doktor.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde