Česká golfová federace

Aktuality

Mys Dobré naděje je další zastávkou LET

Mys Dobré naděje je další zastávkou LET

Tomáš Přikryl, Středa 24. dubna 2024

Ladies European Tour (LET) se z Johannesburgu přesouvá do Kapského Města ke svému osmému turnaji sezony. Na start čtyřdenního Investec South African Women's Open se ve čtvrtek 25. dubna postaví stejná česká sestava z předchozího týdne na Joburg Ladies Open, kde zazářila v TOP 5 Tereza Melecká.

Investec South African Women's Open se při svém 31. ročníku poprvé koná na malebném hřišti Erinvale Country and Golf Estate. Nedaleko ikonického mysu Dobré naděje a Stolové hory. Od čtvrtka 25. do neděle 28. dubna zde bude 120 hráček z 34 zemí bojovat o podíl z prize money 320 000 eur. Turnaj je zároveň oficiálně zařazen jako finále letošní sezóny Sunshine Ladies Tour.

Týden nazpět se poprvé v letošní sezoně Ladies European Tour probojovala do finálových kol celá česká equipa. Na Investec South African Women's Open si to opět mohou zopakovat Tereza Melecká, Sára Kousková, Jana Melichová a Kristýna Napoleaová.

Z intenzivní přípravy v Kapském městě se ozvala Jana Melichová a krátce se ještě vrátila k turnaji Joburg Ladies Open: „Poslední dva dny turnaje jsem opravdu bojovala, bohužel nikoli s hřištěm ale sama se sebou.“ Nyní se Melichová připravuje na lepší výsledky v nadcházejícím turnaji. Investec Women’s Open Melichová měla možnost si zahrát v minulé sezóně, tentokrát se ale turnaj koná na jiném hřišti. „Erinvale Country Golf Estate je skutečně krásné hřiště, obklopené přírodou, vinicemi a okolními domy v koloniálním stylu. Některé jamky jsou ale záludné, hlavně na druhé devítce,“ poznamenává Melichová. Těší se i na příjemnější klima v kontrastu s teplejším Johannesburgem: „Je tady opravdu příjemněji než v Johannesburgu, což je během čtyřdenního turnaje výrazně znát, zvláště když odpoledne teploty dosahují 30 stupňů. Je navíc skvělé hrát v tak zeleném prostředí.“

Hřiště si pochvaluje i Kristýna Napoleaová„Hřiště je super, poslední dvě rána byla mlha, takže nám to posouvali, tak uvidíme, zda zítra začneme včas. Jsou tu krásný výhledy, je to uklidňující. První devítka je taková flat - rovina, trošku užší. Druhá devítka je otevřenější, ale zase nahoru dolů. Jinak vítr se tu točí dokola, takže úplně nedat na to, co je psáno, a hrát to spíš pocitově. Tak uvidíme.“

Hráčky se vydají na hřiště Erinvale Country and Golf Estate dlouhé 5858 m a s parem 72 ve čtvrtek 25. dubna ráno. Kristýna Napoleaová v 8:15 z jamky č.1, ze stejné jamky Sára Kousková v 11:40. Z desítky se v 11:30 postaví k prvnímu odpalu Tereza Melecká a 10 minut po ní Jana Melichová. Po pátečním 2. kole se pole hráček zredukuje na 60 nejlepších a všechny ties.

Turnaj Investec South African Women´s Open opět zprostředkuje českému divákovi O2 TV Sport. Od čtvrtka do soboty živě v časech 13:00-17:00, nedělní kolo bude odvysíláno ze záznamu.

Výsledky Investec South African Women's Open sledujte zde.

Připravil: -vrk-
Foto: Tristan Jones / LET

Datum: Středa 24. dubna 2024
Všechny články autora

Související články

Melichová s Napoleaovou bojovaly v čele leaderboardu
Melichová s Napoleaovou bojovaly v čele leaderboardu

28.04.2024 | Konec čekání na dobrý výsledek v sezoně na Ladies European Tour znamenal turnaj v Kapském Městě pro Janu Melichovou a Kristýnu Napoleaovou. Na Investec SA Women's Open prošly cutem a jejich 9. a 11. místo zapisují jako svá letošní top umístění. Sára Kousková poprvé v sérii LET 2024 neprošla cutem.

Tereza Melecká se kvalifikovala na LET v Berouně
Tereza Melecká se kvalifikovala na LET v Berouně

21.04.2024 | Po loňské ztrátě plné hrací karty LET vyšperkovala Tereza Melecká svůj návrat do elitní soutěže děleným 5.místem na Joburg Ladies Open. Po sebevědomém výkonu si zároveň vybojovala účast na turnaji LET v Berouně. Českému kvartetu hráček se letos premiérově podařilo projít v plném počtu cutem.

Duhová země hostí LET turnajem Joburg Ladies Open
Duhová země hostí LET turnajem Joburg Ladies Open

17.04.2024 | Po krátké přestávce po čtrnáctidenním pobytu v Austrálii se Ladies European Tour (LET) tento týden přesouvá do Johannesburgu, kde začíná jihoafrická část okruhu. Na hřiště Modderfontein Golf Club se ve dnech 18. až 21. dubna vydá 120 hráček, včetně čtyř Češek, aby si zahrály o podíl z 300.

Pro českou čtyřku začíná první LET ARAMCO Team ...
Pro českou čtyřku začíná první LET ARAMCO Team ...

07.03.2024 | Na první z pěti unikátních turnajů ARAMCO Team Series v rámci LET zamířila na Floridu čtveřice českých profesionálek. Klára Davidson Spilková, Sára Kousková, Jana Melichová a Kristýna Napoleaová se od 8.3. zúčastní třídenního turnaje o 1 milion dolarů na hřišti Feather Sound Country Club v Tampě.

Češky finišují na LET v rámci Aramco Team Series ...
Češky finišují na LET v rámci Aramco Team Series ...

26.10.2023 | Posledním mimoevropským turnajem letošního ročníku Ladies European Tour je finále Aramco Team Series by PIF konaný 27.-29. října v saudskoarabském Rijádu. Tento a další zbylé dva turnaje LET v Evropě odehrají společně Klára Davidson Spilková, Kristýna Napoleaová, Sára Kousková a Jana Melichová.

Tým Napoleaové vyhrál Aramco Team Series v Hongkongu
Tým Napoleaové vyhrál Aramco Team Series v Hongkongu

08.10.2023 | Aramco Team Series v Hong Kongu zkrátil tajfun Koinu na dvě kola, nicméně v plně odehrané soutěži družstev triumfoval tým Kristýny Napoleaové, když po senzačním výkonu v druhém kole vyhrál s celkovým výsledkem -31. V individuální soutěži byla nejlepší z Češek Klára Davidson Spilková na 21.

Česká pětka na LET v Hong Kongu
Česká pětka na LET v Hong Kongu

05.10.2023 | Série LET se po dlouhé evropské šňůře přesouvá do Asie turnajem Aramco Team Series Presented By PIF - Hong Kong. Bude to jedna z posledních možností zajistit si body pro umístění v TOP 70 Race to Costa del Sol a tedy i plné hrací karty pro LET 2024. O 70.

Jana Melichová osmá na Lacoste Ladies Open De France
Jana Melichová osmá na Lacoste Ladies Open De France

30.09.2023 | Dvě Češky prošly tento pátek cutem na Lacoste Ladies Open De France v rámci Ladies European Tour. Jana Melichová děleným osmým místem uhrála svoji druhou letošní TOP10 na LET. Sára Kousková neudržela skvělé 6. místo úvodního dne a turnaj zakončila umístěním v TOP20 na 18.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde