Česká golfová federace

Aktuality

Češky finišují na LET v rámci Aramco Team Series v Rijádu

Češky finišují na LET v rámci Aramco Team Series v Rijádu

Tomáš Přikryl, Čtvrtek 26. října 2023

Posledním mimoevropským turnajem letošního ročníku Ladies European Tour je finále Aramco Team Series by PIF konaný 27.-29. října v saudskoarabském Rijádu. Tento a další zbylé dva turnaje LET v Evropě odehrají společně Klára Davidson Spilková, Kristýna Napoleaová, Sára Kousková a Jana Melichová.

Série Aramco Team Series, která využívá jedinečný systém bodování a umožňuje amatérům přispět ke konečnému výsledku profesionální turnajové akce, přináší do Ladies European Tour novou herní úroveň i zábavu. 28 čtyřčlenných týmů se v Rijádském golfovém klubu během prvních dvou dnů utká o titul pátých šampionů Aramco Team Series 2023. Role jedné z kapitánek se ujme i Klára Davidson Spilková.

Právě týmová soutěž patří vedle majorů k vrcholům sezony, protože v omezeném startovním poli se nejen sejde silnější konkurence, ale mezi hráčky se rozdělí také vyšší bodové ohodnocení do Race to Costa Del Sol a Rolex World Ranking a prize money 1 milion dolarů.

Kromě týmové soutěže se koná také třídenní individuální soutěž ve hře na rány, v níž se utká 84 hráček. Po dvou kolech, kdy zároveň skončí týmová soutěž, se pole hráček sníží na 60 a všechny ties.

Také na letošním pátém turnaji Aramco Team Series presented by Public Investment Fund se mezi startujícími objeví hvězdy jako Američanka a světová jednička Lilia Vu, čtyřka Minjee Lee z Austrálie nebo osmička Charley Hull z Anglie.

Již ze Saúdské Arábie vzkazuje Davidson Spilková: „Na turnaje Aramco se vždy hodně těším. Je to zajímavý formát, kdy hrajeme jak na sebe, tak za tým, a díky silnému startovnímu poli je to i daleko větší motivace. Je skvělé, že se mezi námi objeví třeba aktuální světová jednička nebo řada dalších hráček z LPGA Tour a světové desítky.“

Oproti většině turnajů v Saúdské Arábii hraných na přímořském hřišti Royal Greens, známém z DP World a Asian Tour, čeká hráčky tentokrát pouštní oáza nedaleko Rijádu a málo známá osmnáctka Riyadh GC, dlouhá 5947 m s parem 72.

„Zatím jsem měla možnost prohlédnout si pouze druhou devítku, ale čeká mě ještě pro-am, tak si ho budu moci i s místním kedíkem projít celé. Je znát, že je to spíše místní a starší hřiště než standardní mistrovské, na která jsme běžně zvyklé. Na druhou stranu je zajímavé poznat nové město a hřiště celé umístěné v poušti, ze které vystupuje jen pár zelených ploch. První devítka je rovnější a jednodušší, druhá naopak obtížnější. Až ve druhé polovině do hry vstupují bunkery, voda a zvlněnější greeny. Pro náš turnaj zde postavili i novou klubovnu, která je nádherná a poskytuje nám velmi dobré zázemí,“ prozradila o hřišti profesionálka.

Kromě jmenované Kláry Davidson Spilkové se v 84členném startovním poli objeví i další tři česká jména. Vítězka minulé týmové soutěže z Hongkongu Kristýna Napoleaová je tentokrát členkou týmu Gabrielly Cowley, pátá z předešlého turnaje v Indii Sára Kousková je v týmu Carloty Ciganda a vítězku z Berouna 2022 Janu Melichovou přiřadil los do týmu Dikshy Dagar.

Výsledky turnaje LET Aramco Team Series by PIF sledujte zde.

Připravil: -vrk-
Foto: Tristan Jones / LET

Datum: Čtvrtek 26. října 2023
Všechny články autora

Související články

Tereza Melecká se kvalifikovala na LET v Berouně
Tereza Melecká se kvalifikovala na LET v Berouně

21.04.2024 | Po loňské ztrátě plné hrací karty LET vyšperkovala Tereza Melecká svůj návrat do elitní soutěže děleným 5.místem na Joburg Ladies Open. Po sebevědomém výkonu si zároveň vybojovala účast na turnaji LET v Berouně. Českému kvartetu hráček se letos premiérově podařilo projít v plném počtu cutem.

Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...
Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...

07.04.2024 | Turnaj Australian Women's Classic série LET v australském Bonville se měl odehrát na 3 kola 5.-7.4. Silné deště dovolily odehrát jen sobotní kolo, které stanovilo konečné výsledky a turnaj nebude klasifikován jako oficiální turnaj LET. TOP10 umístění Davidson Spilkové a Kouskové je tím znehodnoceno.

Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů
Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů

04.04.2024 | Zastávkou druhého australského týdne Ladies European Tour (LET) je Bonville Golf Resort v Coffs Harbour, kde ve dnech 5. až 7. dubna české profesionálky odehrají turnaj Australian Women's Classic. V pořadí sedmý letošní turnaj LET s rekordním počtem zastoupených zemí se bude hrát o 300 tisíc euro.

Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii
Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii

31.03.2024 | Na prvním ze dvou australských podniků LET Women's NSW Open prošly cutem Sára Kousková, Jana Melichová a Klára Davidson Spilková, která má navíc na kontě eso z 1. kola. Po dobrém začátku se z českých finalistek udržela ve 3. desítce jen Kousková. Kristýna Napoleaová na své finále LET zatím čeká.

Mallorca přiblíží Češkám konec sezony LET
Mallorca přiblíží Češkám konec sezony LET

15.11.2023 | Poslední dva turnaje letošní Ladies European Tour zbývá odehrát ve druhé polovině listopadu na španělské půdě čtveřici českých profesionálek. Klára Davidson Spilková, Kristýna Napoleaová, Sára Kousková a Jana Melichová odehrají 16.-18.11. Mallorca Ladies Open na hřišti Golf Son Muntaner.

Sára Kousková slaví 5. místo na Ladies European ...
Sára Kousková slaví 5. místo na Ladies European ...

22.10.2023 | O další víkendový úspěch pro český golf se postarala Sára Kousková na LET v Indii, když čtyřdenní turnaj završila fantastickým 5. místem. Jana Melichová skončila v TOP20. Obě hráčky si posunem směrem nahoru v žebříčku Race To Costa Del Sol upevnily pozici zaručující plnou hrací kartu LET 2024.

Tým Napoleaové vyhrál Aramco Team Series v Hongkongu
Tým Napoleaové vyhrál Aramco Team Series v Hongkongu

08.10.2023 | Aramco Team Series v Hong Kongu zkrátil tajfun Koinu na dvě kola, nicméně v plně odehrané soutěži družstev triumfoval tým Kristýny Napoleaové, když po senzačním výkonu v druhém kole vyhrál s celkovým výsledkem -31. V individuální soutěži byla nejlepší z Češek Klára Davidson Spilková na 21.

Jana Melichová osmá na Lacoste Ladies Open De France
Jana Melichová osmá na Lacoste Ladies Open De France

30.09.2023 | Dvě Češky prošly tento pátek cutem na Lacoste Ladies Open De France v rámci Ladies European Tour. Jana Melichová děleným osmým místem uhrála svoji druhou letošní TOP10 na LET. Sára Kousková neudržela skvělé 6. místo úvodního dne a turnaj zakončila umístěním v TOP20 na 18.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde