Česká golfová federace

Aktuality

Duhová země hostí LET turnajem Joburg Ladies Open

Duhová země hostí LET turnajem Joburg Ladies Open

Tomáš Přikryl, Středa 17. dubna 2024

Po krátké přestávce po čtrnáctidenním pobytu v Austrálii se Ladies European Tour (LET) tento týden přesouvá do Johannesburgu, kde začíná jihoafrická část okruhu. Na hřiště Modderfontein Golf Club se ve dnech 18. až 21. dubna vydá 120 hráček, včetně čtyř Češek, aby si zahrály o podíl z 300.000 eur.

Desátý ročník Joburg Ladies Open zahajuje první ze dvou atraktivních turnajů v JAR, zemi neuvěřitelné směsice ras, národů, kultur a tradic. Sami Jihoafričané proto nazývají svou zemi „Duhová země“. Modderfontein Golf Club hostí Joburg Ladies Open již třetím rokem v řadě a stejně jako v předchozích dvou ročnících je turnaj pořádán společně se Sunshine Ladies Tour, přičemž z jihoafrické série si zahraje 29 hráček a dalších sedm na pozvánky.

Hřiště Modderfontein Golf Club s délkou 6651 metrů a parem 72 nabízí parkové prostředí s pevnými greeny a fairwayemi lemovanými stromy. Tyto prvky v kombinaci s náročnými strategickými bunkry budou náročnou zkouškou i pro ty nejzkušenější golfistky.

Obvyklá sestava čtyř Češek na LET je tentokrát lehce pozměněna: Kláru Davidson Spilkovou tentokrát nahradila Tereza Melecká, která je nasazena v 18. skupině mezi hráčkami z Career Money List.

Nechybí Kristýna Napoleaová, Jana Melichová ani Sára Kousková. Ta už z Johannesburgu vzkázala, že chce prodloužit v JAR úspěšný vstup do nové sezóny LET. Aktuálně patnáctá hráčka letošního žebříčku LET by ráda navázala na úspěšný vstup do nové sezóny, kde zatím pokaždé prošla cutem, dvakrát skončila v TOP 10 a stejný počet umístění má i v TOP 20. Mezi Austrálií a JAR se stihla podívat domů, načerpat energii i potrénovat. „S mým trenérem Pavlem Ničem ml. jsme se neviděli více než 5 týdnů, takže trénink byl delší než obvykle. Sice udržujeme kontakt každý týden přes video, ale osobní trénink nic nedokáže nahradit. Zatrénovala jsem si několikrát i „doma“ na Oaksu, takže se na turnaje v JAR po golfové stránce cítím skvěle připravená. Hřiště mám nachozené z loňského roku, takže v jeho znalosti by problém být neměl. Minimálně v Joburgu si hole ponesu sama, takže to bude malinko jiné. Ráda bych ale na hřišti předvedla podobnou hru jako na minulých turnajích a zabojovala o co nejlepší umístění. Na tom se samozřejmě nic nemění,“ dodává Kousková.

V Johannesburgu je od úterý i Jana Melichová: „Z Prahy jsem letěla v pondělí přes Amsterdam, hned v úterý jsem měla možnost si zahrát 9 jamek PRO-AM a ve středu si ještě zahraji cvičné kolo. Hřiště je v podstatě velmi identicky náročné jako bylo minulý rok," komentovala po příletu Melichová svůj předturnajový program.

Jako první z českých profesionálek startuje ve čtvrtek 18.4. Sára Kousková v 7:44 z jamky č. 10. Následovat ji bude Jana Melichová v 8:06 ze stejné jamky č. 10. Z jamky č. 1 pak vstoupí do turnaje Tereza Melecká v 8:20 a Kristýna Napoleaová ve 12:26.

Po pátečním cutu pro 60 nejlepších hráček a všechny ties bude možné sledovat poslední dva dny turnaje živě po celém světě. Pro Českou republiku zajišťuje přímé přenosy O2 TV Sport. Čeští diváci tak mohou sledovat finálová kola po oba víkendové dny, vždy od 13:00 h.

Výsledky Joburg Ladies Open série LAdies European Tour sledujte zde.

Po turnaji Joburg Ladies Open bude příští týden následovat Investec South African Women's Open v Kapském Městě na hřišti Erinvale Country and Golf Estate.

Připravil: -vrk-
Foto: Tristan Jones/LET - Tereza Melecká během svého druhého kola v Joburg Ladies Open v roce 2022

Datum: Středa 17. dubna 2024
Všechny články autora

Související články

Melichová s Napoleaovou bojovaly v čele leaderboardu
Melichová s Napoleaovou bojovaly v čele leaderboardu

28.04.2024 | Konec čekání na dobrý výsledek v sezoně na Ladies European Tour znamenal turnaj v Kapském Městě pro Janu Melichovou a Kristýnu Napoleaovou. Na Investec SA Women's Open prošly cutem a jejich 9. a 11. místo zapisují jako svá letošní top umístění. Sára Kousková poprvé v sérii LET 2024 neprošla cutem.

Tereza Melecká se kvalifikovala na LET v Berouně
Tereza Melecká se kvalifikovala na LET v Berouně

21.04.2024 | Po loňské ztrátě plné hrací karty LET vyšperkovala Tereza Melecká svůj návrat do elitní soutěže děleným 5.místem na Joburg Ladies Open. Po sebevědomém výkonu si zároveň vybojovala účast na turnaji LET v Berouně. Českému kvartetu hráček se letos premiérově podařilo projít v plném počtu cutem.

Tým Napoleaové vyhrál Aramco Team Series v Hongkongu
Tým Napoleaové vyhrál Aramco Team Series v Hongkongu

08.10.2023 | Aramco Team Series v Hong Kongu zkrátil tajfun Koinu na dvě kola, nicméně v plně odehrané soutěži družstev triumfoval tým Kristýny Napoleaové, když po senzačním výkonu v druhém kole vyhrál s celkovým výsledkem -31. V individuální soutěži byla nejlepší z Češek Klára Davidson Spilková na 21.

Jana Melichová osmá na Lacoste Ladies Open De France
Jana Melichová osmá na Lacoste Ladies Open De France

30.09.2023 | Dvě Češky prošly tento pátek cutem na Lacoste Ladies Open De France v rámci Ladies European Tour. Jana Melichová děleným osmým místem uhrála svoji druhou letošní TOP10 na LET. Sára Kousková neudržela skvělé 6. místo úvodního dne a turnaj zakončila umístěním v TOP20 na 18.

Sára Kousková rozehrála skvěle Lacoste Ladies ...
Sára Kousková rozehrála skvěle Lacoste Ladies ...

28.09.2023 | Ve francouzském Deauville na hřišti Golf Barriere se od čtvrtka 28. do soboty 30. září hraje jeden z posledních turnajů závěrečné podzimní fáze Ladies European Tour. Na start se postavily čtyři české profesionálky. Sára Kousková zvládla první kolo za 67 ran.

Ladies European Tour ve Švýcarsku bude mít silnou ...
Ladies European Tour ve Švýcarsku bude mít silnou ...

14.09.2023 | Ladies European Tour (LET) se tento týden vydává do Švýcarska na turnaj VP Bank Swiss Ladies Open. Od pátku 15. do neděle 17. září jej hostí Golfpark Holzhäusern a za české barvy se na start postaví Tereza Koželuhová, Kristýna Napoleaová, Jana Melichová, Tereza Melecká a Sára Kousková.

Ladies European Tour v Severním Irsku se čtyřnásobno ...
Ladies European Tour v Severním Irsku se čtyřnásobno ...

16.08.2023 | Po letošním posledním majoru se Ladies European Tour (LET) vrací v termínu 17. – 20. srpna do Severního Irska na ISPS HANDA World Invitational Presented by AVIV Clinics, který je pořádán společně s DP World Tour a LPGA Tour. Od červnové La Sella Open je to další turnaj s větším českým zastoupením.

Pro Kláru Davidson Spilkovou je La Sella Open ...
Pro Kláru Davidson Spilkovou je La Sella Open ...

19.07.2023 | Po chladném Londýně se české hráčky přesunuly do slunného Španělska. Pětici Češek doplnila také Tereza Koželuhová. Klára Davidson Spilková bude ladit formu před major turnajem ve Francii, který je na programu již příští týden.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde