Česká golfová federace

Aktuality

Pro českou čtyřku začíná první LET ARAMCO Team Series sezony

Pro českou čtyřku začíná první LET ARAMCO Team Series sezony

Tomáš Přikryl, Čtvrtek 7. března 2024

Na první z pěti unikátních turnajů ARAMCO Team Series v rámci LET zamířila na Floridu čtveřice českých profesionálek. Klára Davidson Spilková, Sára Kousková, Jana Melichová a Kristýna Napoleaová se od 8.3. zúčastní třídenního turnaje o 1 milion dolarů na hřišti Feather Sound Country Club v Tampě.

Unikátní a mezi hráčkami oblíbený formát Aramco Team Series má privilegium odehrát 84 hráček nejen z evropské Ladies European Tour, LPGA ale i zbytku světa.

Formát Aramco Team Series je tvořen dvěma paralelně probíhajícími soutěžemi: týmové a individuální. Týmová se odehraje na 36 jamek během prvních dvou dnů, přičemž se vždy započítávají dva nejlepší výsledky. Týmy jsou složeny ze tří profesionálek a jedné amatérky nebo amatéra. O kapitánkách se rozhoduje na základě žebříčku Rolex Women's World Golf Rankings, jednu členku týmu draftují přímo kapitánky, o třetí profesionálce a amatérce v každém týmu rozhoduje náhodný los. Po dvou dnech končí týmová soutěž a po cutu na 60 nejlepších a všechny ties pokračují hráčky v individuální soutěži dalšími dvěma koly.

Všechny české hráčky přijely do Tampy s několikadenním předstihem a na 3 intenzivní dny je připravena i Jana Melichová. „S trenérem Jiřím Němečkem jsme v pořádku dorazili, a i dobře se po jet lagu aklimatizovali, ačkoli je jet lag vždy mnohem snazší, když se vracíte na druhou stranu,“ sdělila po příjezdu. Na turnaj se Melichová pečlivě připravuje už od začátku týdne: „Včera jsme si zahráli opět 9 jamek a dnes se budeme věnovat jen tréninku kvůli pro-am turnaji.“

Kristýna Napoleaová je na místě už od soboty a podmínky i způsob přípravy si pochvaluje: „V neděli jsme ještě dali baseball, na hřiště jsem se dostala v pondělí a kromě greenů jsme si ho celé prošli. Hřiště je v super kondici, jen je nepatrně míň písku v bunkerech. Je tu bermuda tráva, na což nejsem z Evropy moc zvyklá. Uvidíme, jak vyjde počasí, protože se tu pořád točí a mění. Ve středu bude draft na stadionu National Football League a na to se moc těším, bude to nová zkušenost a myslím, že Aramco tohle dokáže vždycky udělat perfektně.“

Feather Sound Country Club je jeden z nejzábavnějších ale zároveň nejnáročnějších v oblasti Tampy. Toto 18jamkové hřiště s parem 72 může mít délku až 6704 metrů. Je navržené tak, aby kopírovalo stávající jezera a je vyšperkováno takticky umístěnými bunkery u fairwayí i greenů, což z něj činí skutečnou výzvu pro hráče všech úrovní.

Jako první z Češek nastoupí v pátek Klara Davidson Spilkova jako kapitánka týmu společně s Finkou Noorou Komulainen a Angličankou Gemmou Clews.

Jana Melichová jde do prvního kola v týmu s Němkou Alexandrou Fosterling a Švýcarkou Chiarou Tamburlini.

Zbylé dvě Češky Sára Kousková a Kristýna Napoleaová si zahrají spolu v týmu pod vedením kapitánky Aline Krauter z Německa.

Turnaj za můžete sledovat živě na O2 TV Sport v pátek od 19:30, v sobotu od 22:00 a v neděli od 21:30.

Výsledky turnaje LET Aramco Team Series presented by PIF (Tampa) sledujte zde.

Připravil: -vrk-
Foto: Mark Runnacles / LET

Datum: Čtvrtek 7. března 2024
Všechny články autora

Související články

Češky finišují na LET v rámci Aramco Team Series ...
Češky finišují na LET v rámci Aramco Team Series ...

26.10.2023 | Posledním mimoevropským turnajem letošního ročníku Ladies European Tour je finále Aramco Team Series by PIF konaný 27.-29. října v saudskoarabském Rijádu. Tento a další zbylé dva turnaje LET v Evropě odehrají společně Klára Davidson Spilková, Kristýna Napoleaová, Sára Kousková a Jana Melichová.

Mys Dobré naděje je další zastávkou LET
Mys Dobré naděje je další zastávkou LET

24.04.2024 | Ladies European Tour (LET) se z Johannesburgu přesouvá do Kapského Města ke svému osmému turnaji sezony. Na start čtyřdenního Investec South African Women's Open se ve čtvrtek 25. dubna postaví stejná česká sestava z předchozího týdne na Joburg Ladies Open, kde zazářila v TOP 5 Tereza Melecká.

Český golf ve světových profesionálních žebříčcích
Český golf ve světových profesionálních žebříčcích

11.04.2024 | Herně i žebříčkově nejvýraznějšími českými golfistkami jsou v dosavadním průběhu letošní sezony Klára Davidson Spilková a Sára Kousková, Jiří Zuska se jako nejlepší český profesionál jediný posunul světovým žebříčkem vzhůru.

Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...
Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...

07.04.2024 | Turnaj Australian Women's Classic série LET v australském Bonville se měl odehrát na 3 kola 5.-7.4. Silné deště dovolily odehrát jen sobotní kolo, které stanovilo konečné výsledky a turnaj nebude klasifikován jako oficiální turnaj LET. TOP10 umístění Davidson Spilkové a Kouskové je tím znehodnoceno.

Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů
Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů

04.04.2024 | Zastávkou druhého australského týdne Ladies European Tour (LET) je Bonville Golf Resort v Coffs Harbour, kde ve dnech 5. až 7. dubna české profesionálky odehrají turnaj Australian Women's Classic. V pořadí sedmý letošní turnaj LET s rekordním počtem zastoupených zemí se bude hrát o 300 tisíc euro.

Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii
Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii

31.03.2024 | Na prvním ze dvou australských podniků LET Women's NSW Open prošly cutem Sára Kousková, Jana Melichová a Klára Davidson Spilková, která má navíc na kontě eso z 1. kola. Po dobrém začátku se z českých finalistek udržela ve 3. desítce jen Kousková. Kristýna Napoleaová na své finále LET zatím čeká.

LET se i s Češkami přesunula do Austrálie
LET se i s Češkami přesunula do Austrálie

28.03.2024 | České hráčky se po náročném přesunu do Austrálie představí na přelomu března a dubna na dvou turnajích LET. Nejprve 29.-31.3. na pobřeží Nového Jižního Walesu na turnaji Women's NSW Open s finanční dotací 300.000 eur. O týden později čeká na hráčky Australian Women’s Classic v nedalekém Bonville.

Sára Kousková 12. na LET ARAMCO Team Series v USA
Sára Kousková 12. na LET ARAMCO Team Series v USA

11.03.2024 | Sára Kousková pokračovala ve skvělých výkonech i na zámořské zastávce LET. Na víkendové ARAMCO Team Series na Floridě se držela dvě kola v TOP10 a finále zakončila skvělým 12. místem. Z české čtveřice se podařilo projít cutem také Janě Melichové. ...

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde