Česká golfová federace

Aktuality

Tým Napoleaové vyhrál Aramco Team Series v Hongkongu

Tým Napoleaové vyhrál Aramco Team Series v Hongkongu

Tomáš Přikryl, Neděle 8. října 2023

Aramco Team Series v Hong Kongu zkrátil tajfun Koinu na dvě kola, nicméně v plně odehrané soutěži družstev triumfoval tým Kristýny Napoleaové, když po senzačním výkonu v druhém kole vyhrál s celkovým výsledkem -31. V individuální soutěži byla nejlepší z Češek Klára Davidson Spilková na 21. místě.

Poté, co Kristýna Napoleaová, Laura Fuenfstueck, Magdalena Simmermacher a amatér John Hyun začali 1. den turnaje se ztrátou šesti ran za vedoucím týmem Van Dam, prožili na hřišti vynikající den druhý. Kvarteto začalo zostra a po jedné jamce vedlo -3 díky birdie Simmermacherové a Hyun birdie-net-eagle. Tým Napoleaové pak nabral další obrátky a po první devítce byl 11 ran pod par. Jejich druhá devítka se nesla ve stejném laufu, dosáhli výsledku -10 a do clubhouse přinesli týmový součet 31 ran pod par. Ten už do konce turnaje zůstal nepřekonán a stačilo to na vítězství o jednu ránu.

Kapitánka Napoleaová po zápase zářila spokojeností: „Celý den panovala super atmosféra. Na prvním odpališti se Maggie dařilo. Nevím, co udělala, ale okamžitě přestalo pršet, ať už to bylo jakékoliv mojo z Argentiny, zabralo to. Po zbytek kola jsme si to užívali a všichni jsme hráli opravdu dobře. Prostě jsme to zvládli, bylo to tak krásné hřiště a všechny věci prostě fungovaly tak, jak měly.“

Individuální soutěži udělal čáru přes rozpočet tajfun Koinu, jehož pohyb místní úřady neustále monitorovaly, až v neděli došli k rozhodnutí finálové třetí kolo turnaje z bezpečnostních důvodů zrušit. „Máme to tady dnes opravdu divoké, ale o tom, že hrozí tajfun, jsme věděly už od pondělí. Jen nikdo nevěděl, kdy, kam a v jaké síle do Hongkongu dorazí. Nakonec jsme vlastně měly štěstí, že nám dovolil odehrát alespoň dvě kola a nepřišel již v sobotu. A dnes ráno byl turnaj definitivně ukončen,“ vzkázala z hotelového pokoje Davidson Spilková.

Hráčky tedy nedostaly příležitost vylepšit si ve třetím dni svá skóre a finální žebříček určila jen první dvě odehraná kola bez cutu. Po nich byla z Češek na tom nejlépe Klára Davidson Spilková na děleném 21. místě. Zároveň tímto výsledkem obhájila 8. pozici na Race To Costa Del Sol.

To samé se dá říci i o Sáře Kouskové - svým 38. místem, který dělila i s Terezou Meleckou, zůstává 68. na Race to Costa Del Sol a tedy na hranici obhajoby hrací karty LET na rok 2024. Pomyslným cutem prošla ještě Jana Melichová. 52. místo ji ovšem posunulo v Race To Costa Del Sol na 70. pozici, která je tou poslední znamenající obhajobu hracích karet LET 2024.

Zaváhání v individuální soutěži, kde po dvou dnech končila 68. s výsledkem +6, si Kristýna Napoleaová spravila náladu senzačním vítězstvím v týmové soutěži. V Race To Costa Del Sol prakticky zůstává na svém jistém, když spadla o pouhý jeden stupínek na 30 příčku.

Šampionkou  Aramco Team Series v Hong Kongu se stala Číňanka Yiyu Lin, ovšem až po rozehrávce s Korejkou Jin Young Ko. Byly to v neděli také jediné dvě hráčky, které se dostaly na hřiště. Hotovo bylo na druhé jamce po vítězném birdieputtu Číňanky.

Sára Kousková, Tereza Melecká a Jana Melichová se po Aramco Team Series v Hong Kongu brzy přesunou do Indie, kde je čeká v rámci Ladies European Tour turnaj Hero Women's Indian Open a boj o další potřebné body do Race To Costa Del Sol.

Výsledky Aramco Team Series Presented By PIF - Hong Kong najdete zde.

Připravil: -vrk-
Foto: Tristan Jones/LET

Datum: Neděle 8. října 2023
Všechny články autora

Související články

Tereza Melecká se kvalifikovala na LET v Berouně
Tereza Melecká se kvalifikovala na LET v Berouně

21.04.2024 | Po loňské ztrátě plné hrací karty LET vyšperkovala Tereza Melecká svůj návrat do elitní soutěže děleným 5.místem na Joburg Ladies Open. Po sebevědomém výkonu si zároveň vybojovala účast na turnaji LET v Berouně. Českému kvartetu hráček se letos premiérově podařilo projít v plném počtu cutem.

Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...
Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...

07.04.2024 | Turnaj Australian Women's Classic série LET v australském Bonville se měl odehrát na 3 kola 5.-7.4. Silné deště dovolily odehrát jen sobotní kolo, které stanovilo konečné výsledky a turnaj nebude klasifikován jako oficiální turnaj LET. TOP10 umístění Davidson Spilkové a Kouskové je tím znehodnoceno.

Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů
Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů

04.04.2024 | Zastávkou druhého australského týdne Ladies European Tour (LET) je Bonville Golf Resort v Coffs Harbour, kde ve dnech 5. až 7. dubna české profesionálky odehrají turnaj Australian Women's Classic. V pořadí sedmý letošní turnaj LET s rekordním počtem zastoupených zemí se bude hrát o 300 tisíc euro.

Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii
Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii

31.03.2024 | Na prvním ze dvou australských podniků LET Women's NSW Open prošly cutem Sára Kousková, Jana Melichová a Klára Davidson Spilková, která má navíc na kontě eso z 1. kola. Po dobrém začátku se z českých finalistek udržela ve 3. desítce jen Kousková. Kristýna Napoleaová na své finále LET zatím čeká.

Mallorca přiblíží Češkám konec sezony LET
Mallorca přiblíží Češkám konec sezony LET

15.11.2023 | Poslední dva turnaje letošní Ladies European Tour zbývá odehrát ve druhé polovině listopadu na španělské půdě čtveřici českých profesionálek. Klára Davidson Spilková, Kristýna Napoleaová, Sára Kousková a Jana Melichová odehrají 16.-18.11. Mallorca Ladies Open na hřišti Golf Son Muntaner.

Češky finišují na LET v rámci Aramco Team Series ...
Češky finišují na LET v rámci Aramco Team Series ...

26.10.2023 | Posledním mimoevropským turnajem letošního ročníku Ladies European Tour je finále Aramco Team Series by PIF konaný 27.-29. října v saudskoarabském Rijádu. Tento a další zbylé dva turnaje LET v Evropě odehrají společně Klára Davidson Spilková, Kristýna Napoleaová, Sára Kousková a Jana Melichová.

Sára Kousková slaví 5. místo na Ladies European ...
Sára Kousková slaví 5. místo na Ladies European ...

22.10.2023 | O další víkendový úspěch pro český golf se postarala Sára Kousková na LET v Indii, když čtyřdenní turnaj završila fantastickým 5. místem. Jana Melichová skončila v TOP20. Obě hráčky si posunem směrem nahoru v žebříčku Race To Costa Del Sol upevnily pozici zaručující plnou hrací kartu LET 2024.

Jana Melichová osmá na Lacoste Ladies Open De France
Jana Melichová osmá na Lacoste Ladies Open De France

30.09.2023 | Dvě Češky prošly tento pátek cutem na Lacoste Ladies Open De France v rámci Ladies European Tour. Jana Melichová děleným osmým místem uhrála svoji druhou letošní TOP10 na LET. Sára Kousková neudržela skvělé 6. místo úvodního dne a turnaj zakončila umístěním v TOP20 na 18.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde