Česká golfová federace

Aktuality

Davidson Spilková bude obhajovat titul na KPMG Women's Irish Open série LET

Davidson Spilková bude obhajovat titul na KPMG Women's Irish Open série LET

Tomáš Přikryl, Středa 30. srpna 2023

Po týdenní přestávce se Ladies European Tour (LET) vrací do Irska, kde se od čtvrtka 31.8. do neděle 3.9. odehraje KPMG Women's Irish Open. Na turnaj s dotací 400.000 euro přijíždí Klára Davidson Spilková za obhajobou loňského titulu a spolu s ní budou o úspěch v Irsku bojovat i další tři Češky.

Hostitelem KPMG Women's Irish Open a 126 hráček z 28 zemí je opět Dromoland Castle Golf & Country Club na západním pobřeží irského ostrova. Na startovní listině turnaje jsou kromě loňské vítězky Davidson Spilkové i další tři české profesionálky: Sára Kousková, Tereza Melecká a letošní vítězka turnaje Amundi German Masters Kristýna Napoleaová.

Asi největší pozornost diváků bude přitahovat flight naší Davidson Spilkové, společnost jí bude totiž dělat čtyřnásobná vítězka z LPGA a Ladies European Tour a současná světová čtrnáctka Leona Maguire a kromě ní ještě velká naděje irského golfu a letošní úspěšná kvalifikantka US Women’s Open z Pebble Beach, amatérka Áine Donegan.

Česká hvězda je v žebříčku Race to Costa del Sol 2023 na šestém místě, když v letošní sezoně zaznamenala pět výsledků v top 10. Loni zde zahrála v posledním kole 67 ran (-5) a zakončila turnaj se skóre -14 spolu s Finkou Ursulou Wikstromovou a Dánkou Nicole Broch Estrupovou. Na konci hry se trojice vrátila zpět na osmnáctku a byla to právě Davidson Spilková, která zahrála birdie putt a stala se vítězkou v Dromoland Castle.

Jako loňská šampionka má tedy tu čest být ubytována přímo na zámku Dromoland. Ale také má navíc spoustu povinností…

„Nejsem jediná, kdo na zámku bydlí. Spolu se mnou je tu i největší domácí hvězda Leona Maguire. Není to ale zadarmo a bezdůvodně. Jako obhájkyni mě v úterý čekala klinika pro juniory, tisková konference a ve středu den pro média. Jde o spoustu povinností, které jsou s obhajobou spojeny. Vše nám ale vynahrazují typickou irskou pohostinností, a s Leonou (pozn. Maguire) si dokonce zahrajeme i první dvě kola. Tak očekávám, že pro nás její fanoušci připraví skvělou atmosféru,“ prozradila z dějiště turnaje a zámku Dromoland Davidson Spilková.

I když se turnaj odehraje na stejném hřišti jako v minulém roce, je na něm pár změn a do jeho nastavení možná promluví i počasí a nedávné vydatné deště.

„Je tu pár novinek jako nový bunker na 11. jamce nebo nové odpaliště na šestnácté a hřiště se celkově prodloužilo. Je také znát, že tu celé léto propršelo – hřiště je hodně měkké. Je možné, že nám některé jamky o něco zkrátí. Minulý rok bylo hřiště naopak vyschlé a tvrdé. Loni bylo vody málo, letos je jí zase moc. I když je to stále stejné hřiště, díky podmínkám je vlastně úplně jiné, tak se necháme překvapit, co komu přinese,“ popsala podmínky na hřišti profesionálka.

Na start KPMG Women’s Irish Open, hraném na hřišti o délce 5751 m s parem 72 se ve čtvrtek 31. 8. postupně postaví z Češek Tereza Melecká v 8.11 (jamka č. 10), Davidson Spilková v 9.06 (jamka č. 10), letošní vítězka turnaje Amundi German Masters Kristýna Napoleaová ve 13.47 (jamka č. 1) a Sára Kousková ve 13.36 (jamka č. 10).

Výsledky základních dvou kol a víkendové finále KPMG Women's Irish Open sledujte zde.

Připravil: -vrk-
Foto: Tristan Jones / LET

Datum: Středa 30. srpna 2023
Všechny články autora

Související články

Tým Napoleaové vyhrál Aramco Team Series v Hongkongu
Tým Napoleaové vyhrál Aramco Team Series v Hongkongu

08.10.2023 | Aramco Team Series v Hong Kongu zkrátil tajfun Koinu na dvě kola, nicméně v plně odehrané soutěži družstev triumfoval tým Kristýny Napoleaové, když po senzačním výkonu v druhém kole vyhrál s celkovým výsledkem -31. V individuální soutěži byla nejlepší z Češek Klára Davidson Spilková na 21.

Pro Kláru Davidson Spilkovou je La Sella Open ...
Pro Kláru Davidson Spilkovou je La Sella Open ...

19.07.2023 | Po chladném Londýně se české hráčky přesunuly do slunného Španělska. Pětici Češek doplnila také Tereza Koželuhová. Klára Davidson Spilková bude ladit formu před major turnajem ve Francii, který je na programu již příští týden.

Ladies European Tour s pěti Češkami na Aramco ...
Ladies European Tour s pěti Češkami na Aramco ...

13.07.2023 | Ladies European Tour se po týdenní přestávce vrací týmovým turnajem Aramco Team Series Presented By PIF – London. 14. až 16. července 2023 zde bude hrát paralelně v individuální i týmové soutěži i pět Češek.

V Berlíně šest českých hráček – poslední zastávka ...
V Berlíně šest českých hráček – poslední zastávka ...

14.06.2023 | Amundi German Masters je posledním turnajem série LET před domácím Tipsport Czech Ladies Open, které se hraje příští týden v Berouně. V Německu se představí šest českých hráček. Klára Davidson Spilková, Sára Kousková, Jana Melichová, Tereza Melecká, Tereza Koželuhová a Kristýna Napoleaová.

České golfistky čeká náročný závěr roku
České golfistky čeká náročný závěr roku

21.11.2021 | Golfová sezóna v tuzemsku uléhá k zimnímu spánku, ale přední české golfistky mají stále napilno. Sedm hráček totiž čeká v závěru roku ostrá zkouška v podobě startu na kvalifikačních školách v Evropě i za mořem.

Melichová s Napoleaovou bojovaly v čele leaderboardu
Melichová s Napoleaovou bojovaly v čele leaderboardu

28.04.2024 | Konec čekání na dobrý výsledek v sezoně na Ladies European Tour znamenal turnaj v Kapském Městě pro Janu Melichovou a Kristýnu Napoleaovou. Na Investec SA Women's Open prošly cutem a jejich 9. a 11. místo zapisují jako svá letošní top umístění. Sára Kousková poprvé v sérii LET 2024 neprošla cutem.

Tereza Melecká se kvalifikovala na LET v Berouně
Tereza Melecká se kvalifikovala na LET v Berouně

21.04.2024 | Po loňské ztrátě plné hrací karty LET vyšperkovala Tereza Melecká svůj návrat do elitní soutěže děleným 5.místem na Joburg Ladies Open. Po sebevědomém výkonu si zároveň vybojovala účast na turnaji LET v Berouně. Českému kvartetu hráček se letos premiérově podařilo projít v plném počtu cutem.

Duhová země hostí LET turnajem Joburg Ladies Open
Duhová země hostí LET turnajem Joburg Ladies Open

17.04.2024 | Po krátké přestávce po čtrnáctidenním pobytu v Austrálii se Ladies European Tour (LET) tento týden přesouvá do Johannesburgu, kde začíná jihoafrická část okruhu. Na hřiště Modderfontein Golf Club se ve dnech 18. až 21. dubna vydá 120 hráček, včetně čtyř Češek, aby si zahrály o podíl z 300.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde