Česká golfová federace

Aktuality

Ladies European Tour s pěti Češkami na Aramco Team Series

Ladies European Tour s pěti Češkami na Aramco Team Series

Tomáš Přikryl, Čtvrtek 13. července 2023

Ladies European Tour se po týdenní přestávce vrací týmovým turnajem Aramco Team Series Presented By PIF – London. 14. až 16. července 2023 zde bude hrát paralelně v individuální i týmové soutěži i pět Češek.

Třetí z pěti týmových soutěží Aramco Team Series se tentokrát odehraje blízko Londýna v městečku St Albans na hřišti golfového klubu Centurion, kde se minulý týden odehrál turnaj LIV Golf Tour. Jde o jedno z nejnovějších mistrovských golfových hřišť v Anglii, otevřené v roce 2013, nacházející se v malebné zvlněné krajině hrabství Hertfordshire. Tento týden se na něm představí 108 profesionálek z 26 zemí, o hlavní cenu se utká 36 týmů.

Hřiště Centurion Clubu má neobvyklých pět pětiparů, a tedy více možností ke skórování. „Není úplně rovné, najde se tam několik zajímavých převýšení a také některé dlouhé přechody. Greeny nejsou pomalé, ale určitě budou pomalejší, než jaké měla LIV Golf Tour,“ hodnotí Jana Melichová, povzbuzená domácím tréninkem s Jiřím Němečkem, s nímž pracovala především na detailech puttování.

Velkými jmény nabitého turnaje s dotací 500.000 dolarů se vedle Kláry Davidson Spilkové a letošní vítězky z Berlína Kristýny Napoleaové účastní z českých hráček i Sára Kousková, Jana Melichová a Tereza Melecká. Ve startovním poli nechybí ani hvězda s českými kořeny, světová dvojka Nelly Korda, čtrnáctka Georgia Hall nebo osmnáctka Charley Hull.

„Na turnaj v Londýně se moc těším. Hřiště je fantasticky připravené a nabízí spoustu zajímavých jamek a záludností. Uvidíme, co nám přinese anglické počasí, ale už teď je jasné, že bude poměrně znatelně foukat,“ svěřuje se Sára Kousková, která přiletěla do anglické metropole v pondělí a v úterý i středu měla možnost absolvovat tréninková kola. Kousková se stala od července ambasadorkou prestižního golfového resortu v Nebřenicích u Prahy. Domovem se jí stalo hřiště PGA National Czech Republic, Oaks Prague. „Jsem poctěná tím, že jsem se stala součástí rodiny Troon International a PGA National Czech Republic. Resort mi nabízí skvělé tréninkové podmínky na zlepšování mé hry po celou dobu golfové sezóny v Česku,“ 

Mezi přihlášenými je sedm hráček z Top10 Race to Costa del Sol 2023, včetně vedoucí Španělky Any Peláez Triviño a již zmíněné Kláry Davidson Spilkové. O další úspěch budou usilovat i nedávné vítězky LET Diksha Dagar (Tipsport Czech Ladies Open), Lisa Pettersson (Helsingborg Open) a Patricia Isabel Schmidt (Belgian Ladies Open).

Formát Aramco Team Series je letos stejný jako v roce 2022, kdy se vedle sebe odehrají dvě soutěže - týmová se bude hrát na 36 jamek během prvních dvou dnů, přičemž se započítávají dva nejlepší výsledky. Každý tým se bude skládat ze tří profesionálek a jedné amatérky, o kapitánkáchh se rozhoduje na základě žebříčku Rolex Women's World Golf Rankings. V draftu kapitánky vybírají v opačném pořadí než je jejich pozice na žebříčku. O třetí profesionálce a amatérce v každém týmu rozhoduje náhodný los.

Individulání soutěž se hraje ve dvou kolech a cut oddělí do posledního kola 60 nejlepších a všechny ties.  Hráčky půjdou hřiště o délce 5827 m s parem 73.

V předchozích dvou týmových turnajích série ARAMCO si z týmů s českou účastí vedly nejlépe ty s kapitánkou Davidson Spilkovou. V Singapuru to bylo třetí místo, na Floridě osmé.

Davidson Spilková vzkazuje svým fanouškům už z místa konání v St Albans po odehraném prvním tréninkovém kole: „Po krátké viróze už se cítím dobře. I když jsem měla vysoké horečky a nebylo to vůbec příjemné, byla jsem doma a fyzicky si hodně odpočinula. Naštěstí to vypadá, že týdenní výpadek nebude mít na mou hru žádný vliv.“ A pokračuje o svých dojmech z hřiště Centurion: „Hřiště je krásné, každá jamka je jiná a celkově se mi moc líbí. Navíc po turnaji LIV Golf, který se zde odehrál minulý týden, je i velmi dobře připravené. Vzdáleně mi připomíná mé domovské hřiště PGA National. Náš turnaj se zde hrál již minulý rok a většina ostatních hráček tedy má tu výhodu, že hřiště dobře zná. Tak uvidíme, jak se s ním dokážu poprat já.“

Výsledky LET Aramco Team Series sledujte zde

Připravil: -vrk-
Foto: Tristan Jones/ LET

Datum: Čtvrtek 13. července 2023
Všechny články autora

Související články

Tereza Melecká se kvalifikovala na LET v Berouně
Tereza Melecká se kvalifikovala na LET v Berouně

21.04.2024 | Po loňské ztrátě plné hrací karty LET vyšperkovala Tereza Melecká svůj návrat do elitní soutěže děleným 5.místem na Joburg Ladies Open. Po sebevědomém výkonu si zároveň vybojovala účast na turnaji LET v Berouně. Českému kvartetu hráček se letos premiérově podařilo projít v plném počtu cutem.

Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...
Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...

07.04.2024 | Turnaj Australian Women's Classic série LET v australském Bonville se měl odehrát na 3 kola 5.-7.4. Silné deště dovolily odehrát jen sobotní kolo, které stanovilo konečné výsledky a turnaj nebude klasifikován jako oficiální turnaj LET. TOP10 umístění Davidson Spilkové a Kouskové je tím znehodnoceno.

Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů
Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů

04.04.2024 | Zastávkou druhého australského týdne Ladies European Tour (LET) je Bonville Golf Resort v Coffs Harbour, kde ve dnech 5. až 7. dubna české profesionálky odehrají turnaj Australian Women's Classic. V pořadí sedmý letošní turnaj LET s rekordním počtem zastoupených zemí se bude hrát o 300 tisíc euro.

Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii
Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii

31.03.2024 | Na prvním ze dvou australských podniků LET Women's NSW Open prošly cutem Sára Kousková, Jana Melichová a Klára Davidson Spilková, která má navíc na kontě eso z 1. kola. Po dobrém začátku se z českých finalistek udržela ve 3. desítce jen Kousková. Kristýna Napoleaová na své finále LET zatím čeká.

Mallorca přiblíží Češkám konec sezony LET
Mallorca přiblíží Češkám konec sezony LET

15.11.2023 | Poslední dva turnaje letošní Ladies European Tour zbývá odehrát ve druhé polovině listopadu na španělské půdě čtveřici českých profesionálek. Klára Davidson Spilková, Kristýna Napoleaová, Sára Kousková a Jana Melichová odehrají 16.-18.11. Mallorca Ladies Open na hřišti Golf Son Muntaner.

Češky finišují na LET v rámci Aramco Team Series ...
Češky finišují na LET v rámci Aramco Team Series ...

26.10.2023 | Posledním mimoevropským turnajem letošního ročníku Ladies European Tour je finále Aramco Team Series by PIF konaný 27.-29. října v saudskoarabském Rijádu. Tento a další zbylé dva turnaje LET v Evropě odehrají společně Klára Davidson Spilková, Kristýna Napoleaová, Sára Kousková a Jana Melichová.

Sára Kousková slaví 5. místo na Ladies European ...
Sára Kousková slaví 5. místo na Ladies European ...

22.10.2023 | O další víkendový úspěch pro český golf se postarala Sára Kousková na LET v Indii, když čtyřdenní turnaj završila fantastickým 5. místem. Jana Melichová skončila v TOP20. Obě hráčky si posunem směrem nahoru v žebříčku Race To Costa Del Sol upevnily pozici zaručující plnou hrací kartu LET 2024.

Tým Napoleaové vyhrál Aramco Team Series v Hongkongu
Tým Napoleaové vyhrál Aramco Team Series v Hongkongu

08.10.2023 | Aramco Team Series v Hong Kongu zkrátil tajfun Koinu na dvě kola, nicméně v plně odehrané soutěži družstev triumfoval tým Kristýny Napoleaové, když po senzačním výkonu v druhém kole vyhrál s celkovým výsledkem -31. V individuální soutěži byla nejlepší z Češek Klára Davidson Spilková na 21.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde