Česká golfová federace

Aktuality

Patricie Macková skončila na Kácově třetí

Patricie Macková skončila na Kácově třetí

Tomáš Přikryl, Pondělí 19. června 2023

Nejlepší českou hráčkou a zároveň nejlepší amatérkou v turnaji Amundi Czech Ladies Challenge na Kácově, patřící do druhé nejvyšší evropské ženské profesionální série LET Access Series, se stala favorizovaná Patricie Macková, která splnila předpoklady české světové jedničky v žebříčku WAGR.

Zatímco po prvním i druhém kole bylo na vedení potřeba výsledku těsně pod par, třetí den hřiště v Kácově opět ukázalo zuby a dlouho se zdálo, že o vítězce rozhodne play-off mezi hráčkami s celkovým součtem na úrovni paru. Již dříve s tímto skóre dokončila turnaj Angličanka Gemma Clews po kolech 72, 75, 69 a ještě na odpališti poslední jamky byla v paru i španělská profesionálka Marta Martin, která byla v děleném vedení po prvním kole. Hráčka, která signalizovala dobrou formu již na předchozím turnaji série, kde skončila osmá, ukázala ocelově pevné nervy a proměnila vítězné birdie na efektní osmnácté jamce. Nejtěsnější vítězství po kolech 69, 74, 72 jí zajistilo spolu s trofejí i šek ve výši 6800 Euro. 

Na turnaji se každoročně udělují ceny nejlepší české hráčce a nejlepší amatérce – tentokrát v obou kategoriích patřilo prvenství Patricii Mackové, která dokonce ve dvou kolech hrála pod par a nakonec spolu s dalšími čtyřmi zahraničními profesionálkami obsadila dělené třetí místo na skóre plus jedna. Macková má před sebou ještě rok na universitě v Marylandu, kde v uplynulém školním roce vyhrála dva turnaje, letos má v plánu odehrát ještě několik amatérských i profesionálních turnajů  v Evropě – nejblíže je turnaj Tipsport Czech Ladies Open v Berouně – a ve snaze propracovat se na vrcholnou evropskou ženskou sérii vidí i svoji bezprostřední golfovou budoucnost. Za svůj kvalitní výsledek v Kácově dle svých slov vděčila především dobré hře železy a několika důležitým puttům. Jak sama řekla, na tomto hřišti musíte být stále ve střehu, kdy přesnost je klíčem.

Velkého uznání ze strany zástupců generálního partnera Amundi, pořádající agentury GM Pro i České golfové federace se dočkal Panorama Golf Resort za skvělou přípravu hřiště i způsob, jakým se tým pod vedením manažera Tomáše Malce zhostil celé situace. Tu několikrát významně zkomplikovalo počasí. Problémy nastaly i s dohrávkou přerušeného druhého kola, kdy ranní mlha zpozdila starty o jeden a půl hodiny. Kvalita všech herních povrchů včetně rychlých ale korektních greenů si vysloužila pochvalu všech zainteresovaných.

I další české hráčky ukázaly výbornou formu. Na děleném desátém místě se umístila Klára Hurtová s výsledky 75, 73, 71. Dominika Burdová, která získala hrací kartu na turnaj Tipsport Ladies Czech Challenge za vítězství na Ypsilonce (Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour), potvrdila svoji formu a obsadila dělené třinácté místo (77, 72, 71). Do TOP 20 se vešly ještě Veronika Kedroňová a Natálie Saint Germain, obě na děleném 17. místě.

Konečné výsledky naleznete zde

Foto: GM PRO

Datum: Pondělí 19. června 2023
Všechny články autora

Související články

Na Kácově se dohrává druhé kolo
Na Kácově se dohrává druhé kolo

18.06.2023 | Bouřky doprovázené nárazy větru a kroupami avizoval na sobotní odpoledne a večer Český hydrometeorologický zejména pro střední Čechy a Vysočinu. Nepříznivé počasí dorazilo i do dějiště turnaje a zásadním způsobem ovlivnilo jeho průběh. Druhé kolo se dohrává od nedělního rána.

Kácov nabídl ženám tvrdý test
Kácov nabídl ženám tvrdý test

16.06.2023 | První hrací den turnaje Amundi Czech Ladies Challenge přinesl hráčkám jedny z nejrychlejších greenů v celé sérii LETAS. O náročnosti nastavení hřiště vypovídá i fakt, že pouze prvních pět hráček se po úvodním kole může pochlubit výsledkem pod par. Nejlepší z českých hráček je Patricie Macková.

LETAS po roce v ČR turnajem AMUNDI Czech Ladies ...
LETAS po roce v ČR turnajem AMUNDI Czech Ladies ...

13.06.2023 | Druhá nejvyšší evropská golfová soutěž Ladies European Tour Access Series se odehraje svým jediným letošním tunajem v Česku již tento víkend 16.-18.6. Na AMUNDI Czech Ladies Challenge na Kácově uvidíme 26 českých hráček včetně profesionálek Kateřiny Vlašínové, Šideri Váňové a Evy Koželuhové.

Enormní zájem hráček o AMUNDI Czech Ladies Challenge
Enormní zájem hráček o AMUNDI Czech Ladies Challenge

06.06.2023 | Na pondělní tiskové konferenci v sídle Amundi mohl zástupce pořádající agentury GM Pro Petr Žák oznámit enormní zájem hráček o nadcházející turnaj série LETAS 16.-18.6. v Kácově. Sára Kousková vysvětlovala neúčast svoji a některých dalších hráček z české špičky.

Sára Kousková se vrátila na LET Access Series
Sára Kousková se vrátila na LET Access Series

15.04.2023 | Trojnásobná šampionka LETAS Sára Kousková se tento týden vrátila na sérii turnajem Terre Blanche Ladies Open. Ten byl poznamenán nepřízní počasí a po prvním dni redukován na dvě kola bez cutu. Svoji premiéru na hřišti Terre Blanche završila po solidním výkonu celkovým 20.

Kousková ovládla třetí turnaj LETAS a slaví zisk ...
Kousková ovládla třetí turnaj LETAS a slaví zisk ...

16.09.2022 | Sára Kousková ovládla turnaj ASGI Lavaux Ladies Open ze série LET Access Series a slaví vítězný hattrick. Po Španělsku a Švédsku triumfovala také tento týden ve Švýcarsku. Může tak téměř jistě slavit kartu na příští ročník Ladies European Tour. Přiblížil se jí také start na OH v Paříži.

Sára Kousková slaví senzační výhru v Jonkopingu
Sára Kousková slaví senzační výhru v Jonkopingu

02.09.2022 | Sára Kousková slaví své třetí vítězství na Ladies European Tour Access Series. Po čtvrtém místě minulý týden v Goteborgu dnes ovládla turnaj Elite Hotels Open v Jonkopingu a připsala si kromě šeku na 6.400 euro také 500 bodů do celoročního žebříčku LETAS, v něm poskočila již na třetí místo.

Češi na mezinárodní scéně – 35. týden
Češi na mezinárodní scéně – 35. týden

02.09.2022 | Na přelomu týdne mohou čeští hráči dosáhnout dalších skvělých individuálních, ale také týmových výsledků. Po úspěchu družstva žen na mistrovství světa odehrávajícím se v minulém týdnu se o vylepšení svého maxima snaží i družstvo mužů. Sára Kousková bojuje o své další vítězství v sérii LETAS.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde