Česká golfová federace

Aktuality

Enormní zájem hráček o AMUNDI Czech Ladies Challenge

Enormní zájem hráček o AMUNDI Czech Ladies Challenge

Tomáš Přikryl, Úterý 6. června 2023

Na pondělní tiskové konferenci v sídle Amundi mohl zástupce pořádající agentury GM Pro Petr Žák oznámit enormní zájem hráček o nadcházející turnaj série LETAS 16.-18.6. v Kácově. Sára Kousková vysvětlovala neúčast svoji a některých dalších hráček z české špičky.

Že má být Amundi Czech Ladies Challenge především turnajem budoucích hvězd, rozváděl na tiskové konferenci Petr Žák: „Na turnaj přivádíme v podstatě dvě kategorie českých hráček. Ty, co např. hrály v Americe, prošly si LETAS a dnes hrají tam, kde je chceme vidět, tedy na LET. A pak jsou tu mladé hráčky, které díky kartám od ČGF dostanou příležitost zahrát si opakovaně silně obsazené mezinárodní turnaje a mají tak příležitost se trvaleji konfrontovat s hráčkami z celého světa. K dnešnímu dni máme na červnovou Ladies Challenge 132 přihlášených, na čekačce je 40 hráček a přichází další žádosti.“

Z hráček studujících v zámoří se na Kácově objeví Patricie Macková, Natálie Saint Germain, Anna Andrýsová.

Ženy z týmu Národních tréninkových skupin (NTS) budou reprezentovat Gabriela Roberta Vítů, Agáta Vahalová, Karolína Stará, Klára Hurtová, Veronika Kedroňová, Sofie Dimitrova, Tereza Zavřelová.

Z dívčího týmu NTS dostaly nominaci od ČGF Agáta Křenková, Klára Sionková, Adéla Tarantová nebo Tiphani Knight žijící ve Španělsku, z Regionálních Tréninkových Skupin (RTS) dostaly příležitost ukázat se na Kácově ty nejtalentovanější/nejlepší hráčky, jako Tereza Fialová, Anna Cellerová, Julie Oplatková, Kristýna Malinová nebo Barbora Vinkler.

Mezi nezařazenými hráčkami v TS ČGF jsou podle žebříčku nasazené do turnaje Dominika Burdová, Lucie Váchová, Tereza Schwarzová, Amálie Tauer.

Volnou kartu od partnerů nebo promotéra GM dostaly Urbánková, Květoňová, Zejdová.

České pole amatérek doplní profesionálky Šideri Váňová, Eva Koželuhová a Kateřina Vlašínová.

Omluvenky Vodičkové, Hlinomazové, Lebové nebo Kohoutek vysvětlovala na tiskové konferenci Sára Kousková: „Bohužel někdy dochází k termínové kolizi, jako třeba v případě pozvánek na Annika Invitational Europe do Švédska a pak platí, že „vyšší bere“. Tak to prostě je. Stejné je to u nás, co hrajeme LET.“

Že je český ženský golf na vzestupu, vnímá celý svět. Na tom se na tiskové konferenci shodli zástupci ČGF i promotéra. Jestli se to potvrdí výsledkově i na Kácově ve dnech 16.-18. června, můžete sledovat zde.

Připravil: -vrk-

Datum: Úterý 6. června 2023
Všechny články autora

Související články

Patricie Macková skončila na Kácově třetí
Patricie Macková skončila na Kácově třetí

19.06.2023 | Nejlepší českou hráčkou a zároveň nejlepší amatérkou v turnaji Amundi Czech Ladies Challenge na Kácově, patřící do druhé nejvyšší evropské ženské profesionální série LET Access Series, se stala favorizovaná Patricie Macková, která splnila předpoklady české světové jedničky v žebříčku WAGR.

Na Kácově se dohrává druhé kolo
Na Kácově se dohrává druhé kolo

18.06.2023 | Bouřky doprovázené nárazy větru a kroupami avizoval na sobotní odpoledne a večer Český hydrometeorologický zejména pro střední Čechy a Vysočinu. Nepříznivé počasí dorazilo i do dějiště turnaje a zásadním způsobem ovlivnilo jeho průběh. Druhé kolo se dohrává od nedělního rána.

Kácov nabídl ženám tvrdý test
Kácov nabídl ženám tvrdý test

16.06.2023 | První hrací den turnaje Amundi Czech Ladies Challenge přinesl hráčkám jedny z nejrychlejších greenů v celé sérii LETAS. O náročnosti nastavení hřiště vypovídá i fakt, že pouze prvních pět hráček se po úvodním kole může pochlubit výsledkem pod par. Nejlepší z českých hráček je Patricie Macková.

LETAS po roce v ČR turnajem AMUNDI Czech Ladies ...
LETAS po roce v ČR turnajem AMUNDI Czech Ladies ...

13.06.2023 | Druhá nejvyšší evropská golfová soutěž Ladies European Tour Access Series se odehraje svým jediným letošním tunajem v Česku již tento víkend 16.-18.6. Na AMUNDI Czech Ladies Challenge na Kácově uvidíme 26 českých hráček včetně profesionálek Kateřiny Vlašínové, Šideri Váňové a Evy Koželuhové.

Sára Kousková se vrátila na LET Access Series
Sára Kousková se vrátila na LET Access Series

15.04.2023 | Trojnásobná šampionka LETAS Sára Kousková se tento týden vrátila na sérii turnajem Terre Blanche Ladies Open. Ten byl poznamenán nepřízní počasí a po prvním dni redukován na dvě kola bez cutu. Svoji premiéru na hřišti Terre Blanche završila po solidním výkonu celkovým 20.

Kousková ovládla třetí turnaj LETAS a slaví zisk ...
Kousková ovládla třetí turnaj LETAS a slaví zisk ...

16.09.2022 | Sára Kousková ovládla turnaj ASGI Lavaux Ladies Open ze série LET Access Series a slaví vítězný hattrick. Po Španělsku a Švédsku triumfovala také tento týden ve Švýcarsku. Může tak téměř jistě slavit kartu na příští ročník Ladies European Tour. Přiblížil se jí také start na OH v Paříži.

Sára Kousková slaví senzační výhru v Jonkopingu
Sára Kousková slaví senzační výhru v Jonkopingu

02.09.2022 | Sára Kousková slaví své třetí vítězství na Ladies European Tour Access Series. Po čtvrtém místě minulý týden v Goteborgu dnes ovládla turnaj Elite Hotels Open v Jonkopingu a připsala si kromě šeku na 6.400 euro také 500 bodů do celoročního žebříčku LETAS, v něm poskočila již na třetí místo.

Češi na mezinárodní scéně – 35. týden
Češi na mezinárodní scéně – 35. týden

02.09.2022 | Na přelomu týdne mohou čeští hráči dosáhnout dalších skvělých individuálních, ale také týmových výsledků. Po úspěchu družstva žen na mistrovství světa odehrávajícím se v minulém týdnu se o vylepšení svého maxima snaží i družstvo mužů. Sára Kousková bojuje o své další vítězství v sérii LETAS.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde