Česká golfová federace

Aktuality

LETAS po roce v ČR turnajem AMUNDI Czech Ladies Challenge na Kácově

LETAS po roce v ČR turnajem AMUNDI Czech Ladies Challenge na Kácově

Tomáš Přikryl, Úterý 13. června 2023

Druhá nejvyšší evropská golfová soutěž Ladies European Tour Access Series se odehraje svým jediným letošním tunajem v Česku již tento víkend 16.-18.6. Na AMUNDI Czech Ladies Challenge na Kácově uvidíme 26 českých hráček včetně profesionálek Kateřiny Vlašínové, Šideri Váňové a Evy Koželuhové.

Do Česka se opět sjede více než 100 hráček zastupujících vždy bezmála třicítku zemí. Výhodu domácího turnaje golfových nadějí by měly využít pro získání cenných zkušenosti především mladé amatérky. Ladies European Tour Access Series bude pro ně potřebnou prověrkou talentu i odolnosti. Díky nominacím od ČGF se do prvního kola postaví početná skupina žen a dívek z týmů Národních tréninkových skupin a nejlepší z Regionálních Tréninkových Skupin. Ze zámoří, kde studují, si přijedou zahrát do Čech Patricie Macková a Natálie Saint Germain. Volnou kartu dostaly Dagmar Urbánková, Kristýna Květoňová a Eliška Zejdová. České pole amatérek doplní profesionálky Šideri Váňová, Kateřina Vlašínová a Eva Koželuhová.

V případě Amundi se letos jedná o malé výročí – firma je generálním partnerem turnaje již pátý rok. „Sponzoring ženského golfu je projekt mému srdci blízký, stojím u něj od samého začátku před více než deseti lety. S golfem nás spojuje každodenní snaha o dokonalost v praxi. Pro úspěch v investování je kromě poctivého tréninku a vzdělávání klíčová také trpělivost,“ vysvětluje Alain Berry, předseda představenstva a ředitel Amundi v České republice.

Zásadní význam spolupráce se silným, na golf dlouhodobě orientovaným partnerem, vyzdvihuje i jednatel pořádající agentury GM PRO, Petr Žák: „Není to pouze otázka finanční podpory, pro Amundi se jedná o nedílnou součást firemní filosofie.“

Právě usnadnění cesty do „velkého“ golfu je jedním z podstatných důvodů, proč spolu s agenturou GM PRO je pořadatelem akce také Česká golfová federace. „Turnaj je pro nás zásadní z hlediska plnění dlouhodobých cílů, kdy musíme našim, zejména amatérským hráčkám, nabízet dostatek herních příležitostí v silné konkurenci a připravit je tak na jejich profesionální kariéru," shrnul situaci Aleš Libecajt, generální sekretář ČGF. 

„Jsme rádi, že v krátkém časovém sledu můžeme přivítat na našem resortu další významnou akci a můžeme se na ní podílet společně s ČGF a GM PRO. Hřiště je opět ve skvělé kondici, greeny jsou velmi rychlé. Znovu hrajeme stejnou kombinaci hřišť jako před několika týdny – Forest a Meadows. Jsem proto zvědavý na výkony hráček, a i na porovnání výsledků s mužskou Challenge Tour,“ komentuje hřiště manažer resortu Tomáš Malec.

Hráčky rozehrají turnaj dotovaný částkou 42.500 Euro v pátek 16.6., předtím budou mít k dispozici hřiště již ve středu pro tréninkové kolo. Čeká je hřiště s parem 72 o délce 5746 m. Po odehrání dvou kol je čeká cut a nedělní finálové kolo, do nějž se doufejme dostane co nejpočetnější skupina Češek.

Výsledky můžete sledovat zde

AMUNDI Czech Ladies Challenge je již šestým podnikem nabitého programu série v roce 2023, která čítá celkem sedmnáct turnajů od březnové Girony po návrat opět na španělskou půdu v Zaragoze na konci října. Hráčky se do Čech přesunou bezprostředně po turnaji Montauban Ladies Open, hraném ve Francii.

Připravil: -vrk-

Datum: Úterý 13. června 2023
Všechny články autora

Související články

Patricie Macková skončila na Kácově třetí
Patricie Macková skončila na Kácově třetí

19.06.2023 | Nejlepší českou hráčkou a zároveň nejlepší amatérkou v turnaji Amundi Czech Ladies Challenge na Kácově, patřící do druhé nejvyšší evropské ženské profesionální série LET Access Series, se stala favorizovaná Patricie Macková, která splnila předpoklady české světové jedničky v žebříčku WAGR.

Na Kácově se dohrává druhé kolo
Na Kácově se dohrává druhé kolo

18.06.2023 | Bouřky doprovázené nárazy větru a kroupami avizoval na sobotní odpoledne a večer Český hydrometeorologický zejména pro střední Čechy a Vysočinu. Nepříznivé počasí dorazilo i do dějiště turnaje a zásadním způsobem ovlivnilo jeho průběh. Druhé kolo se dohrává od nedělního rána.

Kácov nabídl ženám tvrdý test
Kácov nabídl ženám tvrdý test

16.06.2023 | První hrací den turnaje Amundi Czech Ladies Challenge přinesl hráčkám jedny z nejrychlejších greenů v celé sérii LETAS. O náročnosti nastavení hřiště vypovídá i fakt, že pouze prvních pět hráček se po úvodním kole může pochlubit výsledkem pod par. Nejlepší z českých hráček je Patricie Macková.

Enormní zájem hráček o AMUNDI Czech Ladies Challenge
Enormní zájem hráček o AMUNDI Czech Ladies Challenge

06.06.2023 | Na pondělní tiskové konferenci v sídle Amundi mohl zástupce pořádající agentury GM Pro Petr Žák oznámit enormní zájem hráček o nadcházející turnaj série LETAS 16.-18.6. v Kácově. Sára Kousková vysvětlovala neúčast svoji a některých dalších hráček z české špičky.

Sára Kousková se vrátila na LET Access Series
Sára Kousková se vrátila na LET Access Series

15.04.2023 | Trojnásobná šampionka LETAS Sára Kousková se tento týden vrátila na sérii turnajem Terre Blanche Ladies Open. Ten byl poznamenán nepřízní počasí a po prvním dni redukován na dvě kola bez cutu. Svoji premiéru na hřišti Terre Blanche završila po solidním výkonu celkovým 20.

Kousková ovládla třetí turnaj LETAS a slaví zisk ...
Kousková ovládla třetí turnaj LETAS a slaví zisk ...

16.09.2022 | Sára Kousková ovládla turnaj ASGI Lavaux Ladies Open ze série LET Access Series a slaví vítězný hattrick. Po Španělsku a Švédsku triumfovala také tento týden ve Švýcarsku. Může tak téměř jistě slavit kartu na příští ročník Ladies European Tour. Přiblížil se jí také start na OH v Paříži.

Sára Kousková slaví senzační výhru v Jonkopingu
Sára Kousková slaví senzační výhru v Jonkopingu

02.09.2022 | Sára Kousková slaví své třetí vítězství na Ladies European Tour Access Series. Po čtvrtém místě minulý týden v Goteborgu dnes ovládla turnaj Elite Hotels Open v Jonkopingu a připsala si kromě šeku na 6.400 euro také 500 bodů do celoročního žebříčku LETAS, v něm poskočila již na třetí místo.

Češi na mezinárodní scéně – 35. týden
Češi na mezinárodní scéně – 35. týden

02.09.2022 | Na přelomu týdne mohou čeští hráči dosáhnout dalších skvělých individuálních, ale také týmových výsledků. Po úspěchu družstva žen na mistrovství světa odehrávajícím se v minulém týdnu se o vylepšení svého maxima snaží i družstvo mužů. Sára Kousková bojuje o své další vítězství v sérii LETAS.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde