Česká golfová federace

Aktuality

Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii

Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii

Tomáš Přikryl, Neděle 31. března 2024

Na prvním ze dvou australských podniků LET Women's NSW Open prošly cutem Sára Kousková, Jana Melichová a Klára Davidson Spilková, která má navíc na kontě eso z 1. kola. Po dobrém začátku se z českých finalistek udržela ve 3. desítce jen Kousková. Kristýna Napoleaová na své finále LET zatím čeká.

Magenta Shores Golf & Country Club zažil hned v prvním pátečním kole rozruch s českou stopou. Nestává se často, aby diváci byli svědky hole in one a za malý zázrak se pak dají považovat hned dvě esa během jednoho kola. Klára Davidson Spilková byla autorkou jednoho z nich, druhé přidala Němka Leonie Harm. Přestože s Davidson Spilkovou proběhla po hře obvyklá oslava, eso pro ni nakonec zůstalo nejsvětlejším momentem 1. kola, které dohrála v paru a spolu s Janou Melichovou dělila 46. příčku.

Naopak nejlepším kolem v turnaji se ukázalo být to páteční pro Sáru Kouskovou: „Se svojí hrou jsem docela spokojená, celkově jsem hrála konsistentně, i když na druhé devítce mi tam nepadaly putty. Na druhou stranu jsem došla bez jediné rány nad par, což ukazuje na moji dobrou přípravu. Po dvou a půl týdne pauzy bez turnajů jsem do toho naplno naskočila a cítila jsem se dobře a po psychické stránce vyrovnaně. Taky bylo fajn, že jsme po hře s Klárou mohly oslavit její hole in one, které se na našich turnajích opravdu nevídá často.“  

Kousková během 1. kola zažila i poprvé v kariéře medical time-out. Ten si vyžádala její kolegyně ve flightu Celine Herbin a zdravotnický zásah přerušil jejich hru na téměř půl hodiny. „My jsme stihly dohrát jamku a následně jsme musely před sebe pustit flight za námi. Celkem jsme na odpališti deváté jamky čekaly cca 25-30 minut, mně se pak ta jamka bohužel nepovedla, ale to se prostě někdy stane. Důležité je, že Celine je v pořádku, kolo dohrála, ač na ní bylo znát, že stoprocentní rozhodně není,“ popisuje nepříjemnou situaci z prvního dne Kousková.

Sobotní druhé kolo se z našich povedlo nejlépe Janě Melichové, která zahrála hřiště 3 rány pod par. Ocitla se tak na 16 pozici, o kterou se dělila také se Sárou Kouskovou, která druhý den obešla hřiště v paru.

Celkové skóre na dvě rány pod par a průběžnou 29. pozici si zajistila do 3. kola i Klára Davidson Spilková.

Do nedělního finále tedy v poli redukovaném na 70 hráček vstupovaly i tři české profesionálky, bez Kristýny Napoleaové. Ta v sobotu přidala ke 3 ranám nad par z 1. kola další 3 plusové rány a jako 92. v pořadí s celkovým skóre +6 zůstala v letošní sezoně LET už popáté v řadě pod čarou cutu.

Finálová neděle už nepřinesla českým barvám tolik radosti. Kousková odehrála finálové kolo se skóre +2, celkově pak -1, což jí odsunulo do třetí desítky výsledkové listiny na dělené 28. místo a odváží si šek na 3.270 euro. „Výsledek je sice horší, než jsme doufali, ale beru ho. Opět jsme bojovali o elitní desítku, což ukazuje na dobrou formu – zvlášť pokud bereme v potaz, že tady bylo silné pole 132 hráček. Příští týden budeme chtít určitě opět navázat na kvalitní hru a bojovat o co nejlepší umístění. I když už musím přiznat, že se po Bonville po pěti týdnech moc těším domů,“ uzavírá Kousková komentář ke svému celkovém umístění.

Jana Melichová otevřela finálové kolo nešťastně doublebogey, ani jednou se jí nepodařilo skórovat a na předposledních třech jamkách zahrála bogey. Finálové kolo za +5 ran pro ni znamenalo celkově propad z lichotivé 16. pozice o 27 příček níže na konečné 43. místo. Za to jí patří šek na 1.746 euro.

Klára Davidson Spilková vstoupila do finále parádně dvěma birdie na prvních čtyřech jamkách. Zbytek hřiště už ale mělo nad českou hráčkou navrch, když zapsala ještě pětkrát bogey a na čtrnáctce bohužel i tripplebogey. Výsledek kola +6 ran a celkové skóre +4 tak Davidson Spilkové přiřklo výslednou 54. příčku a šek na 1.144 euro.

Šampionkou otevřeného mistrovství Nového Jižního Walesu se stala Kolumbijka Mariajo Uribe, která uhájila náskok 1 rány před soupeřkou z Anglie a za skóre -14 si odváží pohár a šek na 45.000 euro.

Výsledky Women's NSW Open série Ladies European Tour najdete zde.

Hráčky mají teď před sebou více než 400kilometrový přesun do Bonville, kde se 5.-7.4. odehraje druhé a poslední australské zastavení LET 2024 turnajem Australian Women’s Classic.

Připravil: -vrk-
Foto: Tristan Jones/ LET

Datum: Neděle 31. března 2024
Všechny články autora

Související články

Tereza Melecká se kvalifikovala na LET v Berouně
Tereza Melecká se kvalifikovala na LET v Berouně

21.04.2024 | Po loňské ztrátě plné hrací karty LET vyšperkovala Tereza Melecká svůj návrat do elitní soutěže děleným 5.místem na Joburg Ladies Open. Po sebevědomém výkonu si zároveň vybojovala účast na turnaji LET v Berouně. Českému kvartetu hráček se letos premiérově podařilo projít v plném počtu cutem.

Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...
Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...

07.04.2024 | Turnaj Australian Women's Classic série LET v australském Bonville se měl odehrát na 3 kola 5.-7.4. Silné deště dovolily odehrát jen sobotní kolo, které stanovilo konečné výsledky a turnaj nebude klasifikován jako oficiální turnaj LET. TOP10 umístění Davidson Spilkové a Kouskové je tím znehodnoceno.

Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů
Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů

04.04.2024 | Zastávkou druhého australského týdne Ladies European Tour (LET) je Bonville Golf Resort v Coffs Harbour, kde ve dnech 5. až 7. dubna české profesionálky odehrají turnaj Australian Women's Classic. V pořadí sedmý letošní turnaj LET s rekordním počtem zastoupených zemí se bude hrát o 300 tisíc euro.

Mallorca přiblíží Češkám konec sezony LET
Mallorca přiblíží Češkám konec sezony LET

15.11.2023 | Poslední dva turnaje letošní Ladies European Tour zbývá odehrát ve druhé polovině listopadu na španělské půdě čtveřici českých profesionálek. Klára Davidson Spilková, Kristýna Napoleaová, Sára Kousková a Jana Melichová odehrají 16.-18.11. Mallorca Ladies Open na hřišti Golf Son Muntaner.

Češky finišují na LET v rámci Aramco Team Series ...
Češky finišují na LET v rámci Aramco Team Series ...

26.10.2023 | Posledním mimoevropským turnajem letošního ročníku Ladies European Tour je finále Aramco Team Series by PIF konaný 27.-29. října v saudskoarabském Rijádu. Tento a další zbylé dva turnaje LET v Evropě odehrají společně Klára Davidson Spilková, Kristýna Napoleaová, Sára Kousková a Jana Melichová.

Sára Kousková slaví 5. místo na Ladies European ...
Sára Kousková slaví 5. místo na Ladies European ...

22.10.2023 | O další víkendový úspěch pro český golf se postarala Sára Kousková na LET v Indii, když čtyřdenní turnaj završila fantastickým 5. místem. Jana Melichová skončila v TOP20. Obě hráčky si posunem směrem nahoru v žebříčku Race To Costa Del Sol upevnily pozici zaručující plnou hrací kartu LET 2024.

Tým Napoleaové vyhrál Aramco Team Series v Hongkongu
Tým Napoleaové vyhrál Aramco Team Series v Hongkongu

08.10.2023 | Aramco Team Series v Hong Kongu zkrátil tajfun Koinu na dvě kola, nicméně v plně odehrané soutěži družstev triumfoval tým Kristýny Napoleaové, když po senzačním výkonu v druhém kole vyhrál s celkovým výsledkem -31. V individuální soutěži byla nejlepší z Češek Klára Davidson Spilková na 21.

Jana Melichová osmá na Lacoste Ladies Open De France
Jana Melichová osmá na Lacoste Ladies Open De France

30.09.2023 | Dvě Češky prošly tento pátek cutem na Lacoste Ladies Open De France v rámci Ladies European Tour. Jana Melichová děleným osmým místem uhrála svoji druhou letošní TOP10 na LET. Sára Kousková neudržela skvělé 6. místo úvodního dne a turnaj zakončila umístěním v TOP20 na 18.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde