Česká golfová federace

Aktuality

Sára Kousková ukončí svoji sezónu na Australian Open

Sára Kousková ukončí svoji sezónu na Australian Open

Tomáš Přikryl, Středa 30. listopadu 2022

Sára Kousková uzavře svoji sezónu na turnaji ISPS Handa Australian Open, který se uskuteční od 1. do 4. prosince v Melbourne a tradičně přilákal velké hvězdy světového golfu. Turnaj hrají společně jak ženy, tak muži a letos je poprvé v historii doplní ještě nejlepší handicapovaní golfisté.

Sára Kousková obdržela pozvání na turnaj ISPS Handa Australian Open v Melbourne jako vítězka celoročního žebříčku LETAS. Na turnaji se představí například vítězky majoru Minjee Lee, Hannah Green nebo Jeniffer Kupcho. Mezi muži pozvání přijali domácí hvězda Cameron Smith, nebo také bývalá světová jednička Adam Scott.

„Turnaj v Austrálii jsme po úspěšné sezóně dostali trochu za odměnu. Startovní pole je nabité velkými jmény. Spokojená budu s tím, pokud se mi povede předvádět podobnou hru, se kterou jsem se prezentovala celou letošní sezónu,“ povídá Kousková, která vzápětí dodává, že na hřištích Victoria Golf Course a Kingston Heath bude potřeba hojně využívat i nabyté zkušenosti. „Obě hřiště jsou velmi technická a nedovolují moc chyb při minutí greenu nebo fairwayí. Pokud netrefíte správné místo, velmi často budete potrestáni. Když jsme dnes seděli nad strategií, tak jsme vlastně nenašli jamku, která by byla “odpočinková“. I z tohoto pohledu nás čeká náročná výzva,“ přidává pocity ze hřiště třiadvacetiletá česká golfistka.

Kousková po říjnovém ukončení sezóny na LETAS vyplnila turnajovou pauzu tréninkem. „Měla jsem možnost si díky dobrému počasí dobře zatrénovat v Česku s trenérem Pavlem Ničem mladším. Absolvovala jsem i týdenní přípravu v Austinu a tureckém Beleku. Už se ale těším na turnajovou atmosféru,“ usmívá se aktuálně druhá nejlépe umístěná česká golfistka na světovém žebříčku.

Do Austrálie přiletěla Kousková se svým týmem již na konci minulého týdne, aby se měla možnost aklimatizovat. „Zvolili jsme brzký příjezd i s ohledem na to, že si chceme před příští sezónou vyzkoušet dlouhé časové posuny, které nás mohou potkat na European Tour. Navíc se hraje na dvou hřištích, takže bylo potřeba si je obě projít,“ popisuje Kousková důvody příjezdu.

A jak česká hráčka vnímá atmosféru samotného turnaje, jenž je považován za australský golfový major? „Celá atmosféra je elektrizující. Tím, že je turnaj společný pro ženy a muže, dostává ještě větší rozměr. Přece jen se my, golfistky, nepotkáváme často na jednom greenu s Adamem Scottem nebo Cameronem Smithem,“ svěřuje se Kousková. „Bude to samozřejmě velký zážitek, nicméně zejména dobrý test toho, co mne, pevně věřím, v následujících letech čeká. A čím dříve si na atmosféru podobných turnajů zvyknu, tím lépe,“ dodává závěrem.

Do prvního kola odstartuje Kousková na hřišti Kingston Heath ve čtvrtek v 8:28 místního času (SEČ středa 22:28). Turnaj vysílá také český Golf Channel, který má na programu každý den záznamy v odpoledních hodinách.

Výsledky můžete sledovat zde

  

Datum: Středa 30. listopadu 2022
Všechny články autora

Související články

Melichová s Napoleaovou bojovaly v čele leaderboardu
Melichová s Napoleaovou bojovaly v čele leaderboardu

28.04.2024 | Konec čekání na dobrý výsledek v sezoně na Ladies European Tour znamenal turnaj v Kapském Městě pro Janu Melichovou a Kristýnu Napoleaovou. Na Investec SA Women's Open prošly cutem a jejich 9. a 11. místo zapisují jako svá letošní top umístění. Sára Kousková poprvé v sérii LET 2024 neprošla cutem.

Mys Dobré naděje je další zastávkou LET
Mys Dobré naděje je další zastávkou LET

24.04.2024 | Ladies European Tour (LET) se z Johannesburgu přesouvá do Kapského Města ke svému osmému turnaji sezony. Na start čtyřdenního Investec South African Women's Open se ve čtvrtek 25. dubna postaví stejná česká sestava z předchozího týdne na Joburg Ladies Open, kde zazářila v TOP 5 Tereza Melecká.

Tereza Melecká se kvalifikovala na LET v Berouně
Tereza Melecká se kvalifikovala na LET v Berouně

21.04.2024 | Po loňské ztrátě plné hrací karty LET vyšperkovala Tereza Melecká svůj návrat do elitní soutěže děleným 5.místem na Joburg Ladies Open. Po sebevědomém výkonu si zároveň vybojovala účast na turnaji LET v Berouně. Českému kvartetu hráček se letos premiérově podařilo projít v plném počtu cutem.

Duhová země hostí LET turnajem Joburg Ladies Open
Duhová země hostí LET turnajem Joburg Ladies Open

17.04.2024 | Po krátké přestávce po čtrnáctidenním pobytu v Austrálii se Ladies European Tour (LET) tento týden přesouvá do Johannesburgu, kde začíná jihoafrická část okruhu. Na hřiště Modderfontein Golf Club se ve dnech 18. až 21. dubna vydá 120 hráček, včetně čtyř Češek, aby si zahrály o podíl z 300.

Český golf ve světových profesionálních žebříčcích
Český golf ve světových profesionálních žebříčcích

11.04.2024 | Herně i žebříčkově nejvýraznějšími českými golfistkami jsou v dosavadním průběhu letošní sezony Klára Davidson Spilková a Sára Kousková, Jiří Zuska se jako nejlepší český profesionál jediný posunul světovým žebříčkem vzhůru.

Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...
Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...

07.04.2024 | Turnaj Australian Women's Classic série LET v australském Bonville se měl odehrát na 3 kola 5.-7.4. Silné deště dovolily odehrát jen sobotní kolo, které stanovilo konečné výsledky a turnaj nebude klasifikován jako oficiální turnaj LET. TOP10 umístění Davidson Spilkové a Kouskové je tím znehodnoceno.

Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů
Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů

04.04.2024 | Zastávkou druhého australského týdne Ladies European Tour (LET) je Bonville Golf Resort v Coffs Harbour, kde ve dnech 5. až 7. dubna české profesionálky odehrají turnaj Australian Women's Classic. V pořadí sedmý letošní turnaj LET s rekordním počtem zastoupených zemí se bude hrát o 300 tisíc euro.

Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii
Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii

31.03.2024 | Na prvním ze dvou australských podniků LET Women's NSW Open prošly cutem Sára Kousková, Jana Melichová a Klára Davidson Spilková, která má navíc na kontě eso z 1. kola. Po dobrém začátku se z českých finalistek udržela ve 3. desítce jen Kousková. Kristýna Napoleaová na své finále LET zatím čeká.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde