Česká golfová federace

Aktuality

Výborný vstup Napoleaové, konečné 20. místo pro Cafourka

Výborný vstup Napoleaové, konečné 20. místo pro Cafourka

Petr Halaburda, Čtvrtek 17. března 2022

Výborný vstup má za sebou Kristýna Napoleaová na turnaji Ladies European Tour v Saudské Arábii. S výsledkem Even par dělí jedenácté místo a má výborně nakročeno k postupu do finále. Třetí kolo na premiérové akci Pro Golf Tour v Egyptě zvládnul výborně Jan Cafourek (69), což mu vyneslo 20. místo.

Kristýna Napoleaová měla skvělý den. Na rozdíl od většiny startovního pole se dokázala srovnat s velkými větrnými poryvy a příliš neztrácela. Tři birdie a tři bogey jí v součtu vynesly skóre 72 a je blízko za elitními hráčkami výtečně obsazeného turnaje, kde pod parem hřiště je pouze devět golfistek.

„Mám sice smíšené pocity, ale s hrou jsem spokojená. Doufaly jsme, že když jdeme ráno, tak se nám velký vítr vyhne, ale zlobil nás, byť odpolední flighty to měly složitější. Pokyny od trenéra mi hodně pomohly, byl zde s námi od neděle do středy, jeho strategie fungovala. Musela jsem se připravit, že přijdou chyby, byla tam i dva trojputty, ale jinak se mi hrálo výborně a hodně mi pomáhalo, že jsme se mohly podpořit se Šideri, která hodně zabojovala,“ připomněla Napoleaová, že mohla neobvykle ve své hrací skupině komunikovat s krajankou.

Šideri Váňová (78) ztratila hodně ran při dvojím double-bogey, ale stále má naději bojovat o cut, který je aktuálně na hranici +5, kde jsou i takové hvězdy jako Laura Davies či Emily Kristine Pedersen. Třetí Češka Tereza Melecká neprožila dobré kolo, od počátku ztrácela a výsledek 81 (+9) ji odsunul až na dělené 91. místo.

V čele jsou Němka Sophie Witt a Georgia Hall (Anglie) na skóre -4. Druhé kolo znovu přímo (11:00-15:00) vysílá kanál O2TV Sport.

Závěrečný den úvodního turnaje Pro Golf Tour, který odstartoval sérii tří soutěží v rychlém sledu na egyptské půdě, má za sebou český profesionál Jan Cafourek, který se postupně vyhoupl až na dělené 20. místo s výsledkem Even par (75+72+69). Do ročního hodnocení získal v premiéře 406 euro.

Leaderboard turnaje LET
Konečné výsledky turnaje PRO Golf Tour

FOTO Tristan Jones

Datum: Čtvrtek 17. března 2022
Všechny články autora

Související články

Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...
Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...

23.03.2022 | Řada českých želízek bude ve hře na profesionálních akcích. Na další turnaj LET se chystají Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová, na DP World Tour se vrátí Ondřej Lieser v Kataru, další turnaj Epson Tour bude hrát Klára Spilková a třetí akce Pro Golf Tour je před Janem Cafourkem.

Profesionální série s jedním Čechem a čtyřmi Češkami
Profesionální série s jedním Čechem a čtyřmi Češkami

14.03.2022 | Ve třech destinacích tří světadílů se představí během tohoto týdne čeští golfoví profesionálové. V Egyptě začíná série Pro Golf Tour s Janem Cafourkem, v Saudské Arábii startují na Ladies European Tour Tereza Melecká, Kristýna Napoleaová a Šideri Váňová, na americké Epson Tour hraje Klára Spilková.

Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...
Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...

20.04.2022 | Bohatý program čeká na české golfisty v závěru týdne. Tři profesionálky startují v Austrálii, Ondřej Lieser bude hrát v rámci DP World Tour ve Španělsku a nejmladší české reprezentační výběry se představí na European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku.

Napoleaová s Váňovou jdou dál, Vodičková vede ...
Napoleaová s Váňovou jdou dál, Vodičková vede ...

31.03.2022 | Dvě české hráčky si zahrají finálová kola turnaje LET v Jihoafrické republice – cutem prošly Kristýna Napoleaová i Šideri Váňová. Výborně se daří při prvním letošním startu ve Španělsku amatérce Denise Vodičkové, která je ve spoluvedení turnaje Copa Sotogrande.

V Africe vykročila nejlépe Šideri Váňová
V Africe vykročila nejlépe Šideri Váňová

30.03.2022 | Nejlepší úvodní kolo z českých golfistek na turnaji LET v Jihoafrické republice zaznamenala Šideri Váňová (+1) a je na děleném 22. místě, nad hranicí cutu je také Kristýna Napoleaová (+3). Méně se dařilo Tereze Melecké (+5).

Kousková vykročí vstříc snu v Augustě, tři Češky ...
Kousková vykročí vstříc snu v Augustě, tři Češky ...

29.03.2022 | Tři roky snila Sára Kousková o startu na Augusta National Women’s Amateur a ve středu se jí sen vyplní. Kompletní čtyřdenní boje by rády absolvovaly Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová startující na turnaji Ladies European Tour v Africe.

Lieser, Napoleaová i Melecká prošli cutem, slibný ...
Lieser, Napoleaová i Melecká prošli cutem, slibný ...

25.03.2022 | Nadějný den prožili čeští golfisté na profesionálních sériích. Cutem prošli Ondřej Lieser, Kristýna Napoleaová i Tereza Melecká, slibně začal třetí turnaj Pro Golf Tour pro Jana Cafourka.

Nejlépe odstartovala opět Napoleaová, Lieser zatím ...
Nejlépe odstartovala opět Napoleaová, Lieser zatím ...

24.03.2022 | Nejlépe do dalšího turnaje Ladies European Tour odstartovala v Jihoafrické republice z českého tria opět Kristýna Napoleaová (+1). Do akce DP World Tour v Kataru vstoupil Ondřej Lieser s výsledkem +2 a na hranici cutu ztrácí dvě rány.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde