Česká golfová federace

Aktuality

Kousková vykročí vstříc snu v Augustě, tři Češky na turnaji LET

Kousková vykročí vstříc snu v Augustě, tři Češky na turnaji LET

Petr Halaburda, Úterý 29. března 2022

Tři roky snila Sára Kousková o startu na Augusta National Women’s Amateur a ve středu se jí sen vyplní. Kompletní čtyřdenní boje by rády absolvovaly Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová startující na turnaji Ladies European Tour v Africe.

Sára Kousková dávala opakovaně najevo, jak moc si touží nejprestižnější dámskou amatérskou soutěž zahrát. Dokonce kvůli termínovému souběhu odřekla účast na prvním letošním majoru série LPGA, kam jí pořadatelé nabídli volnou hrací kartu. Do dějiště dorazila česká golfistka už počátkem týdne z univerzitního turnaje, kde se jí příliš nedařilo, skončila až v sedmé desítce výsledkové listiny.

Do prvního hracího dne prestižní soutěže vyrazí 72 hráček ve středu, česká amatérská jednička má startovní čas v 15:54 SELČ. První a druhé kolo se hraje v Champions Retreat Golf Clubu nedaleko Augusty. V pátek všechny hráčky dostanou možnost v nesoutěžním kole okusit slavné hřiště Augusta National a postupující ze čtvrtečního kola zde čeká v sobotu ještě finálové kolo.

"V pondělí jsem si zatrénovala na cvičných plochách, v úterý absolvovala cvičné kolo. Hřiště je dlouhé a záludné, nicméně krásné. Velmi důležitá bude strategie hry a samozřejmě hra na greenu a okolo něj. V resortu měnili před touto sezónou všechny greeny na bermudu, takže to je trochu jako kdybyste puttovali na skle. Greeny jsou velmi členité, zároveň však velmi tvrdé. Typologicky mi připomínají trochu ty zbraslavské, nicméně s tím rozdílem, že tady je jejich rychlost hodně přes dvanáct stop," popsala předstartovní zkušenosti Kousková, kterou přijela podpořit celá rodina.

Čtyři kola čekají také na nejlepší hráčky, které se účastní Investec South African Women’s Open ze série Ladies European Tour. Hrát budou stejně jako dva předchozí turnaje Tereza Melecká, Šideri Váňová a samozřejmě Kristýna Napoleaová, která obsadila druhé a deváté místo.

Hráčky v dějišti přivítalo nevlídné počasí. „Dnes nejenže hodně fouká, podobně jako nedávno v Saudské Arábii, ale navíc i silně prší, takže z našeho ubytování na hřišti zatím jen odhaduji, co to dělá s míčem. Greeny jsou pomalejší, ale konzistentní a ten déšť to ještě umocní. Ale je to moc hezké hřiště, už se moc těším na start a pak i na cestu domů, kde mě čeká nejen oslava toho druhého místa, ale i blížících se narozenin,“ svěřila se Napoleaová.

Z obou finálových kol bude vysílat přímý přenos O2TV Sport, v pátek i v sobotu vždy od 14 do 18 hodin.

Startovní listina Augusta National Women’s Amateur
Startovní listina Ladies European Tour

FOTO University of Texas

Datum: Úterý 29. března 2022
Všechny články autora

Související články

Napoleaová s Váňovou jdou dál, Vodičková vede ...
Napoleaová s Váňovou jdou dál, Vodičková vede ...

31.03.2022 | Dvě české hráčky si zahrají finálová kola turnaje LET v Jihoafrické republice – cutem prošly Kristýna Napoleaová i Šideri Váňová. Výborně se daří při prvním letošním startu ve Španělsku amatérce Denise Vodičkové, která je ve spoluvedení turnaje Copa Sotogrande.

Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...
Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...

20.04.2022 | Bohatý program čeká na české golfisty v závěru týdne. Tři profesionálky startují v Austrálii, Ondřej Lieser bude hrát v rámci DP World Tour ve Španělsku a nejmladší české reprezentační výběry se představí na European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku.

V Africe vykročila nejlépe Šideri Váňová
V Africe vykročila nejlépe Šideri Váňová

30.03.2022 | Nejlepší úvodní kolo z českých golfistek na turnaji LET v Jihoafrické republice zaznamenala Šideri Váňová (+1) a je na děleném 22. místě, nad hranicí cutu je také Kristýna Napoleaová (+3). Méně se dařilo Tereze Melecké (+5).

Nejlépe odstartovala opět Napoleaová, Lieser zatím ...
Nejlépe odstartovala opět Napoleaová, Lieser zatím ...

24.03.2022 | Nejlépe do dalšího turnaje Ladies European Tour odstartovala v Jihoafrické republice z českého tria opět Kristýna Napoleaová (+1). Do akce DP World Tour v Kataru vstoupil Ondřej Lieser s výsledkem +2 a na hranici cutu ztrácí dvě rány.

Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...
Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...

23.03.2022 | Řada českých želízek bude ve hře na profesionálních akcích. Na další turnaj LET se chystají Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová, na DP World Tour se vrátí Ondřej Lieser v Kataru, další turnaj Epson Tour bude hrát Klára Spilková a třetí akce Pro Golf Tour je před Janem Cafourkem.

Kristýna Napoleaová vede v polovině turnaj Ladies ...
Kristýna Napoleaová vede v polovině turnaj Ladies ...

18.03.2022 | Česká profesionálka Kristýna Napoleaová se probojovala do spoluvedení turnaje Ladies European Tour v Saudské Arábii. Dnes zapisovala ze všech 108 hráček nejlepší výsledek (66) a skóre -6 jí vyneslo finálový flight pro sobotní třetí kolo.

Výborný vstup Napoleaové, konečné 20.
Výborný vstup Napoleaové, konečné 20.

17.03.2022 | Výborný vstup má za sebou Kristýna Napoleaová na turnaji Ladies European Tour v Saudské Arábii. S výsledkem Even par dělí jedenácté místo a má výborně nakročeno k postupu do finále. Třetí kolo na premiérové akci Pro Golf Tour v Egyptě zvládnul výborně Jan Cafourek (69), což mu vyneslo 20.

Tři české profesionálky budou bojovat v silné ...
Tři české profesionálky budou bojovat v silné ...

16.03.2022 | Velká konkurence se sešla na turnaji Ladies European Tour, který se bude hrát od čtvrtka do neděle v Saudské Arábii. Na Aramco Saudi Ladies International se představí i české profesionálky Tereza Melecká, Kristýna Napoleaová a Šideri Váňová. Na americké EPSON Tour startuje Klára Spilková.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde