Česká golfová federace

Aktuality

Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser v Kataru

Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser v Kataru

Petr Halaburda, Středa 23. března 2022

Řada českých želízek bude ve hře na profesionálních akcích. Na další turnaj LET se chystají Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová, na DP World Tour se vrátí Ondřej Lieser v Kataru, další turnaj Epson Tour bude hrát Klára Spilková a třetí akce Pro Golf Tour je před Janem Cafourkem.

Na golfistky čekají v Africe rychlé greeny

Kristýna Napoleaová v neděli na oslavy druhého místa příliš času neměla, neboť již v pondělí se vydala přes svůj dubajský „zimní domov“ do Jihoafrické republiky. „V úterý jsem stačila s Terkou Meleckou projít devět jamek a pak ještě absolvovala trénink, druhá devítka na mě čeká ve středu,“ hlásí z dějiště Joburg Ladies Open Napoleaová, která hřiště zná ze svých minulých startů.

Proti Saudské Arábii prý čekají na hráčky během turnaje výrazně jiné podmínky. „Je to užší hřiště, ve hře budou často voda i stromy, a především jsou výrazně rychlejší greeny s těžkými brejky. Zatím to vypadá, že mi s jejich čtením hodně pomůže hodně místní caddy, který zde působí již patnáct let,“ prozradila, že znovu si k bagu najala místního specialistu.

Český golf bude mít od čtvrtka na turnaji stejně jako minulý týden trojnásobné zastoupení. Vedle Napoleaové (start 11:10 SEČ z 10. jamky) se představí i Tereza Melecká (10:30 z desítky) i Šideri Váňová (11:10 z jedničky). Hrají se tři kola, po druhém je cut.

Lieser se vrací do hry v Kataru

Před třemi týdny cutem v Keni Ondřej Lieser neprošel, teď se pokusí o lepší výsledek na štědře dotovaném turnaji Commercial Bank Qatar Masters v Dauhá. Do hry vyrazí ve čtvrtek v 9:55 SEČ z desáté jamky. Přímý přenos bude k vidění na českém Golf Channelu, první kolo od 10:00.

Spilková pokračuje v Kalifornii

Kláru Spilkovou čeká třetí soutěž na EPSON Tour, která se přesunula do Kalifornie, kde se bude hrát od pátku do neděle IOA Championship.

V Kalifornii je Klára už od pondělí, kdy se pokusila o kvalifikaci na turnaj LPGA JTBC Classic v Carlsbadu. Pět hodin spánku po cestě z Arizony a nové hřiště si však vybraly svou daň a Klára po výsledku 77 (+5) nepostoupila z pole 48 hráček, usilujících o dvě kvalifikační místa.

„Hřiště Morongo jsem si už vyzkoušela ve cvičném kole a pak při Pro-Am. Není tak dlouhé (5968 metrů), zato hodně technické. Když začne foukat vítr, tak se greeny změní v kámen, přesně jako ve středu během odpoledního Pro-Am. Greeny jsou i hodně tvarované, z kopce to jede rychle. Ještě si den před startem zahraju cvičnou devítku a pak už jdu v pátek na to,“ řekla Klára Spilková.

Dalším českým profesionálem v akci bude Jan Cafourek, kterého čeká ve stejných dnech třetí březnový egyptský turnaj na Pro Golf Tour.

LEADERBOARD Ladies European Tour
LEADERBOARD DP World Tour

FOTO instagram.com

 

Datum: Středa 23. března 2022
Všechny články autora

Související články

Profesionální série s jedním Čechem a čtyřmi Češkami
Profesionální série s jedním Čechem a čtyřmi Češkami

14.03.2022 | Ve třech destinacích tří světadílů se představí během tohoto týdne čeští golfoví profesionálové. V Egyptě začíná série Pro Golf Tour s Janem Cafourkem, v Saudské Arábii startují na Ladies European Tour Tereza Melecká, Kristýna Napoleaová a Šideri Váňová, na americké Epson Tour hraje Klára Spilková.

Z českého kvarteta v evropských sériích prošla ...
Z českého kvarteta v evropských sériích prošla ...

22.04.2022 | Pouze Kristýna Napoleaová si jako jediný zástupce českých profesionálů zahraje ve víkendovém programu dvou nejvyšších evropských sérií. Objev sezóny prošel cutem v Austrálii, ale její krajanky v soutěži končí stejně jako Ondřej Lieser ve Španělsku. Klára Spilková slibně rozehrála turnaj v Utahu.

Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...
Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...

20.04.2022 | Bohatý program čeká na české golfisty v závěru týdne. Tři profesionálky startují v Austrálii, Ondřej Lieser bude hrát v rámci DP World Tour ve Španělsku a nejmladší české reprezentační výběry se představí na European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku.

Lieser, Napoleaová i Melecká prošli cutem, slibný ...
Lieser, Napoleaová i Melecká prošli cutem, slibný ...

25.03.2022 | Nadějný den prožili čeští golfisté na profesionálních sériích. Cutem prošli Ondřej Lieser, Kristýna Napoleaová i Tereza Melecká, slibně začal třetí turnaj Pro Golf Tour pro Jana Cafourka.

Nejlépe odstartovala opět Napoleaová, Lieser zatím ...
Nejlépe odstartovala opět Napoleaová, Lieser zatím ...

24.03.2022 | Nejlépe do dalšího turnaje Ladies European Tour odstartovala v Jihoafrické republice z českého tria opět Kristýna Napoleaová (+1). Do akce DP World Tour v Kataru vstoupil Ondřej Lieser s výsledkem +2 a na hranici cutu ztrácí dvě rány.

Výborný vstup Napoleaové, konečné 20.
Výborný vstup Napoleaové, konečné 20.

17.03.2022 | Výborný vstup má za sebou Kristýna Napoleaová na turnaji Ladies European Tour v Saudské Arábii. S výsledkem Even par dělí jedenácté místo a má výborně nakročeno k postupu do finále. Třetí kolo na premiérové akci Pro Golf Tour v Egyptě zvládnul výborně Jan Cafourek (69), což mu vyneslo 20.

Napoleaová opět v TOP 10 mezi evropskou elitou
Napoleaová opět v TOP 10 mezi evropskou elitou

26.03.2022 | Kristýna Napoleaová se znovu umístila v turnaji Ladies European Tour v elitní desítce a v průběžném hodnocení sezóny drží páté místo. Na Joburg Ladies Open získala 5875 eur.

Češi na profesionálních Tour: Matuš v Rakousku ...
Češi na profesionálních Tour: Matuš v Rakousku ...

15.04.2021 | Nevydařený den má za sebou Ondřej Lieser (+8) na Austrian Open, naopak Stanislav Matuš (+3) zůstává ve hře o účast ve finálových kolech. Na Pro Golf Tour získal Jan Cafourek (+3) konečné 38. místo, finálové kolo čeká na Sunshine Ladies Tour Kateřinu Vlašínovou (+3) a Kristýnu Napoleaovou (+4).

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde