Česká golfová federace

Aktuality

Tři české profesionálky budou bojovat v silné konkurenci

Tři české profesionálky budou bojovat v silné konkurenci

Petr Halaburda, Středa 16. března 2022

Velká konkurence se sešla na turnaji Ladies European Tour, který se bude hrát od čtvrtka do neděle v Saudské Arábii. Na Aramco Saudi Ladies International se představí i české profesionálky Tereza Melecká, Kristýna Napoleaová a Šideri Váňová. Na americké EPSON Tour startuje Klára Spilková.

Loni se v exotické golfové destinaci hrála série tří turnajů v listopadu, nový kalendář přivedl ženskou elitu z evropské série do Saudské Arábie už v polovině března. Startovat bude skutečná špička série, na posledních chvíli vypadla ze startovní listiny pouze bývalá světová jednička Korejka Lydia Ko. Hrát ale bude například obhájkyně titulu Emily Kristine Pedersen z Dánska či Slovinka Pia Babnik, která vyhrála druhý z tamních turnajů.

Dvě Češky dostaly od pořadatele divokou kartu a obě - Šideri VáňováKristýnou Napoleaovou - se sejdou v jednom flightu se startem v 6:38 SEČ z desáté jamky. Tereza Melecká vykročí do soutěže ve stejný čas z první jamky. Turnaj vysílá přímo O2TV Sport.

„Konkurence je zde obrovská, je tady skoro celá evropská špička a některé přední hráčky z LPGA. Hřiště je v perfektním stavu, těžké jsou husté a mokré roughy. Drží ho podle mého soudu ve stavu, který zde měli před pár týdny muži. V úterý navíc extrémně foukalo, podle předpovědi nás obdobné počasí čeká i během turnaje. Na některých čtyřparových jamkách je v tom větru nutné hrát driver a trojku dřevo, přesto to nestačí. Bude to hodně o tom, jak se bude dařit krátká hra a záchrany,“ svěřila se před startem soutěže Melecká.

Na americké EPSON Tour se chystá ke svému druhému startu v sezóně Klára Spilková. Z prvního musela kvůli zdravotním důvodům odstoupit, do Carlisle Arizona Women´s Golf Classic vstoupí ve čtvrtek ve 20:02 SEČ.

„Hrála jsem tu už minulý rok, takže hřiště znám. Je technické a má tvrdé greeny, jelikož jako obvykle je tady sucho a horko. Přesto putty jezdí tak akorát... Už se těším. Do Arizony jsem přiletěla v pondělí. V úterý jsem absolvovala cvičné kolo, dnes se hraje Pro-Am,“ popsala první dojmy česká profesionálka v tiskové zprávě.

Z Arizony přeletí Spilková hned do Kalifornie, kde se v pondělí 21. března koná kvalifikace na následující turnaj LPGA - JTBC Classic. V Aviara Golf Clubu se utká 48 hráček v jediném kole na 18 jamek o dvě postupová místa.

Startovní listina LET

Datum: Středa 16. března 2022
Všechny články autora

Související články

Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...
Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...

20.04.2022 | Bohatý program čeká na české golfisty v závěru týdne. Tři profesionálky startují v Austrálii, Ondřej Lieser bude hrát v rámci DP World Tour ve Španělsku a nejmladší české reprezentační výběry se představí na European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku.

Napoleaová s Váňovou jdou dál, Vodičková vede ...
Napoleaová s Váňovou jdou dál, Vodičková vede ...

31.03.2022 | Dvě české hráčky si zahrají finálová kola turnaje LET v Jihoafrické republice – cutem prošly Kristýna Napoleaová i Šideri Váňová. Výborně se daří při prvním letošním startu ve Španělsku amatérce Denise Vodičkové, která je ve spoluvedení turnaje Copa Sotogrande.

V Africe vykročila nejlépe Šideri Váňová
V Africe vykročila nejlépe Šideri Váňová

30.03.2022 | Nejlepší úvodní kolo z českých golfistek na turnaji LET v Jihoafrické republice zaznamenala Šideri Váňová (+1) a je na děleném 22. místě, nad hranicí cutu je také Kristýna Napoleaová (+3). Méně se dařilo Tereze Melecké (+5).

Kousková vykročí vstříc snu v Augustě, tři Češky ...
Kousková vykročí vstříc snu v Augustě, tři Češky ...

29.03.2022 | Tři roky snila Sára Kousková o startu na Augusta National Women’s Amateur a ve středu se jí sen vyplní. Kompletní čtyřdenní boje by rády absolvovaly Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová startující na turnaji Ladies European Tour v Africe.

Nejlépe odstartovala opět Napoleaová, Lieser zatím ...
Nejlépe odstartovala opět Napoleaová, Lieser zatím ...

24.03.2022 | Nejlépe do dalšího turnaje Ladies European Tour odstartovala v Jihoafrické republice z českého tria opět Kristýna Napoleaová (+1). Do akce DP World Tour v Kataru vstoupil Ondřej Lieser s výsledkem +2 a na hranici cutu ztrácí dvě rány.

Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...
Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...

23.03.2022 | Řada českých želízek bude ve hře na profesionálních akcích. Na další turnaj LET se chystají Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová, na DP World Tour se vrátí Ondřej Lieser v Kataru, další turnaj Epson Tour bude hrát Klára Spilková a třetí akce Pro Golf Tour je před Janem Cafourkem.

Kristýna Napoleaová vede v polovině turnaj Ladies ...
Kristýna Napoleaová vede v polovině turnaj Ladies ...

18.03.2022 | Česká profesionálka Kristýna Napoleaová se probojovala do spoluvedení turnaje Ladies European Tour v Saudské Arábii. Dnes zapisovala ze všech 108 hráček nejlepší výsledek (66) a skóre -6 jí vyneslo finálový flight pro sobotní třetí kolo.

Výborný vstup Napoleaové, konečné 20.
Výborný vstup Napoleaové, konečné 20.

17.03.2022 | Výborný vstup má za sebou Kristýna Napoleaová na turnaji Ladies European Tour v Saudské Arábii. S výsledkem Even par dělí jedenácté místo a má výborně nakročeno k postupu do finále. Třetí kolo na premiérové akci Pro Golf Tour v Egyptě zvládnul výborně Jan Cafourek (69), což mu vyneslo 20.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde