Česká golfová federace

Aktuality

Fantastický úspěch Napoleaové: veze dělené druhé místo ze Saudské Arábie

Fantastický úspěch Napoleaové: veze dělené druhé místo ze Saudské Arábie

Petr Halaburda, Neděle 20. března 2022

Druhé místo, tučný šek a skvělý vstup do sezóny Ladies European Tour veze ze Saudské Arábie česká profesionálka Kristýna Napoleaová. Čtyřdenní turnaj zakončila vydařeným závěrečným kolem a naznačila svoje možnosti pro další měsíce.

Kristýna Napoleaová neměla start na štědře dotované akci v Perském zálivu dopředu zajištěn, hrát mohla jen na základě pořadatelské divoké karty. A organizátorům se za důvěru odměnila skutečně výborným výkonem, získala životní výsledek a dělené druhé místo bylo navíc oceněno finanční odměnou 67.773 euro. Skvělý základ pro nadcházející sezónu nejvyšší evropské série, která se teprve rozjíždí.

Česká profesionálka, která s golfem začala po fotbalové kariéře teprve před šesti lety, také v posledním dnu potvrzovala, že jí hřiště - ležící na břehu moře s velkými větrnými poryvy - svědčí. Sice stejně jako v sobotu nejdříve chybovala, ale znovu se jí vydařila druhá polovina hřiště a vyskočila až na skóre -6 (72+66+74+70), které jí vyneslo druhé místo po boku zkušené švédské golfistky Johanny Gustavsson. Obě ženy na stříbrné pozici ztratily v konečném pořadí na vítěznou Angličanku Georgia Hall pět ran.

Napoleová předváděla sebevědomou hru, dokonce i na pětiparové závěrečné jamce dnes útočila druhou ranou na green. Snažila se myslet na udržení druhého místa, peníze v té chvíli neřešila.

„Opravdu jsem netušila, o kolik hrajeme peněz. Miluji golf a chtěla jsem zde dokázat, že se mohu měřit s těmi nejlepšími a musím moc poděkovat za pozvánku zde hrát. Hodně mi pomohl můj kouč, ale musím ocenit také spoluhráčky ve flightech, které jsem zde poznala. Doufám, že se mi časem podaří pohybovat se tak vysoko na leaderboardu častěji, žiju si svůj sen,“ vyprávěla stále ještě překvapená Češka, která měla navíc na 16. jamce hodně blízko hole-in-one, za které si mohla odvézt nový automobil.

Svým výsledkem se přiblížila Kláře Spilkové, která soutěž stejné série v Maroku vyhrála v roce 2017 a o rok později byla tamtéž druhá. Za svůj titul však tehdy nejzkušenější česká profesionálka vyinkasovala o něco málo méně (67.500 eur) než dnes její následovnice za místo druhé.

Na turnaji Aramco Saudi Ladies startovaly i další dvě české profesionálky, ale Tereza Melecká ani Šideri Váňová do víkendových bojů neprošly. Další dva turnaje se hraje od čtvrtka v Jihoafrické republice, kam jsou jak Melecká tak Napoleaová také přihlášeny.

"Ano, budu tam určitě startovat. Zítra ráno se přesunu do Dubaje a ještě týž den přeletím do Jižní Afriky, kam se už moc těším, protože tam je skvělá komunita a mám to tam moc ráda. A pak se snad po třech měsících dostanu domů. Potrénuju a doufám, že poté mi vyjdou dva dubnové starty v Austrálii," nastínila program dalších týdnů česká golfová kometa letošní sezóny. 

KONEČNÉ VÝSLEDKY

 

FOTO Tristan Jones/LET

Datum: Neděle 20. března 2022
Všechny články autora

Související články

Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...
Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...

20.04.2022 | Bohatý program čeká na české golfisty v závěru týdne. Tři profesionálky startují v Austrálii, Ondřej Lieser bude hrát v rámci DP World Tour ve Španělsku a nejmladší české reprezentační výběry se představí na European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku.

Amatérky se vytáhly ve Španělsku, do posledních ...
Amatérky se vytáhly ve Španělsku, do posledních ...

02.04.2022 | Českým profesionálkám hrajícím na turnaji LET v Jihoafrické republice finálová kola nevyšla, Kristýna Napoleaová a Šideri Váňová skončily s výsledkem +19 na děleném 63. místě. Dobré zprávy naopak přišly ze silně obsazeného amatérského turnaje ve Španělsku, kde obsadilo ženské družstvo druhé místo.

Napoleaová s Váňovou jdou dál, Vodičková vede ...
Napoleaová s Váňovou jdou dál, Vodičková vede ...

31.03.2022 | Dvě české hráčky si zahrají finálová kola turnaje LET v Jihoafrické republice – cutem prošly Kristýna Napoleaová i Šideri Váňová. Výborně se daří při prvním letošním startu ve Španělsku amatérce Denise Vodičkové, která je ve spoluvedení turnaje Copa Sotogrande.

V Africe vykročila nejlépe Šideri Váňová
V Africe vykročila nejlépe Šideri Váňová

30.03.2022 | Nejlepší úvodní kolo z českých golfistek na turnaji LET v Jihoafrické republice zaznamenala Šideri Váňová (+1) a je na děleném 22. místě, nad hranicí cutu je také Kristýna Napoleaová (+3). Méně se dařilo Tereze Melecké (+5).

Kousková vykročí vstříc snu v Augustě, tři Češky ...
Kousková vykročí vstříc snu v Augustě, tři Češky ...

29.03.2022 | Tři roky snila Sára Kousková o startu na Augusta National Women’s Amateur a ve středu se jí sen vyplní. Kompletní čtyřdenní boje by rády absolvovaly Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová startující na turnaji Ladies European Tour v Africe.

Napoleaová opět v TOP 10 mezi evropskou elitou
Napoleaová opět v TOP 10 mezi evropskou elitou

26.03.2022 | Kristýna Napoleaová se znovu umístila v turnaji Ladies European Tour v elitní desítce a v průběžném hodnocení sezóny drží páté místo. Na Joburg Ladies Open získala 5875 eur.

Nejlépe odstartovala opět Napoleaová, Lieser zatím ...
Nejlépe odstartovala opět Napoleaová, Lieser zatím ...

24.03.2022 | Nejlépe do dalšího turnaje Ladies European Tour odstartovala v Jihoafrické republice z českého tria opět Kristýna Napoleaová (+1). Do akce DP World Tour v Kataru vstoupil Ondřej Lieser s výsledkem +2 a na hranici cutu ztrácí dvě rány.

Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...
Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...

23.03.2022 | Řada českých želízek bude ve hře na profesionálních akcích. Na další turnaj LET se chystají Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová, na DP World Tour se vrátí Ondřej Lieser v Kataru, další turnaj Epson Tour bude hrát Klára Spilková a třetí akce Pro Golf Tour je před Janem Cafourkem.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde