Česká golfová federace

Aktuality

Skvělý český den na Q-School LET

Skvělý český den na Q-School LET

Petr Halaburda, Sobota 18. prosince 2021

Parádní den má za sebou český golf na Q-School Ladies European Tour ve Španělsku. Tři hráčky se dostaly pod par hřiště, dvě už jsou dokonce v TOP 20 zajišťující plnou hrací kartu na příští sezónu nejvyšší evropské série.

Dnes budou oznámena jména nejlepších českých golfistů a golfistek během Večera českého golfu, ale dámská skupina na kvalifikaci poslala do vlasti svůj pozdrav už během dne.

Sára Kousková předvedla na jižním hřišti Real Golf La Manga Clubu vůbec nejlepší výkon dne (-6) se šesti birdie a poskočila už do elitní desítky leaderboardu. Dvě kola před koncem kvalifikace má skóre -2 (76+72+67).

"Dařilo se mi oproti minulým dnům trefovat lépe železa do greenů, z čehož pramenily šance na birdie. Povedlo se mi jich proměnit zhruba polovinu, takže i v tomto ohledu mohu být spokojená," popsala pocity ze sobotního kola Kousková v tiskové zprávě a plán do zítřejšího dne zůstává prý stejný. "Budu se snažit hrát trpělivě a proměňovat co nejvíce šancí, které se naskytnou."

I když jako amatérka nemůže získat plnou kartu, výsledek je pro ni důležitý. "Dobrý výsledek zde ve Španělsku by mi měl pomoci nejen k možnosti dostat se na co možná nejvíce turnajů po mém přesunu k profesionálkám, ale také mne posunout blíže k účasti na nejprestižnějším amatérském turnaji světa - Augusta National Womens Amateur. Tam se má šanci podívat jen třicet nejlepších amatérek  z redukovaného světového žebříčku a byl by to velký svátek pro celý český golf," dodala Kousková.

Příliš nezaostává ani Tereza Melecka, která už je také v TOP 20 a kráčí jistým krokem za vysněnou kartou mezi evropskou profesionální elitou. Po třetím kole je na výsledku -1 (77+69+70), což aktuálně znamená čtrnácté místo.

Jen o dvě rány za hranicí, která přinese těm nejlepším kategorii 15 pro rok 2022, je už i Kristýna Napoleaová. Mladá česká profesionálka dnes ani jednou nezaváhala, čistá skórkarta se dvěma birdie jí přinesla denní výsledek -2 a celkové skóre +3 (73+76+69).

Z českého kvarteta se dnes nedařilo pouze Kateřině Vlašínové (+8) a celkové skóre +15 (78+73+81) ji už příliš vzdálilo od 65. místa, které bude po neděli zaručovat postup do pondělního finále.

LEADERBOARD

 

 

FOTO Annie Krčmářová

Datum: Sobota 18. prosince 2021
Všechny články autora

Související články

Český útok na karty úspěšně pokračuje, tři hráčky ...
Český útok na karty úspěšně pokračuje, tři hráčky ...

19.12.2021 | Tři české golfistky zůstávají ve hře o úspěch v kvalifikaci pro nadcházející sezónu Ladies European Tour. V desítce nejlepších jsou před závěrečným pátým kolem Sára Kousková i Tereza Melecká, bojovat o TOP 20 může i Kristýna Napoleaová.

Všechny české golfistky na Q-school ve hře o kartu ...
Všechny české golfistky na Q-school ve hře o kartu ...

17.12.2021 | Všechny čtyři české hráčky na Q-School Ladies European Tour jsou po druhém kole v naději, že budou bojovat o kartu pro příští sezónu i v pondělním finále, kam postoupí 65 nejlepších.

Finálová část Q-Series LET začíná i se čtyřmi ...
Finálová část Q-Series LET začíná i se čtyřmi ...

15.12.2021 | Čtyři české hráčky se zapojí do závěrečné fáze kvalifikace Ladies European Tour pro rok 2022. K trojici kvalifikované z minulého týdne (Tereza Melecká, Kateřina Vlašínová, Sára Kousková) se připojí Kristýna Napoleaová, která měla účast zajištěnu za své výsledky na nižší LETAS Access Series.

Napoleaová s Váňovou jdou dál, Vodičková vede ...
Napoleaová s Váňovou jdou dál, Vodičková vede ...

31.03.2022 | Dvě české hráčky si zahrají finálová kola turnaje LET v Jihoafrické republice – cutem prošly Kristýna Napoleaová i Šideri Váňová. Výborně se daří při prvním letošním startu ve Španělsku amatérce Denise Vodičkové, která je ve spoluvedení turnaje Copa Sotogrande.

Kousková vykročí vstříc snu v Augustě, tři Češky ...
Kousková vykročí vstříc snu v Augustě, tři Češky ...

29.03.2022 | Tři roky snila Sára Kousková o startu na Augusta National Women’s Amateur a ve středu se jí sen vyplní. Kompletní čtyřdenní boje by rády absolvovaly Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová startující na turnaji Ladies European Tour v Africe.

Kousková obsadila v Q-school skvělé šesté místo
Kousková obsadila v Q-school skvělé šesté místo

20.12.2021 | Česká amatérka Sára Kousková na výtečnou zvládla závěr Q-School Ladies European Tour a obsadila šesté místo. Vylepšila tím deváté místo Kláry Spilkové z roku 2010. Na rozdíl od své předchůdkyně ale ještě mezi elitou startovat nebude, k profesionálkám chce totiž přejít až v květnu příštího roku.

Předkvalifikace LET je v polovině, Melecká v nejlepš ...
Předkvalifikace LET je v polovině, Melecká v nejlepš ...

10.12.2021 | Předkvalifikace Q-School LET je v polovině a tři české hráčky jsou na pozicích, které by znamenaly v neděli odpoledne postup do finálové části. Nejblíže tomu je stále Tereza Melecká (E), na postupových místech jsou stále i Šideri Váňová (+4) a Tereza Koželuhová (+5).

Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...
Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...

20.04.2022 | Bohatý program čeká na české golfisty v závěru týdne. Tři profesionálky startují v Austrálii, Ondřej Lieser bude hrát v rámci DP World Tour ve Španělsku a nejmladší české reprezentační výběry se představí na European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde