Česká golfová federace

Aktuality

Ročník 2023 Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour vyhráli Louis Klein a Kristina Lebová

Ročník 2023 Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour vyhráli Louis Klein a Kristina Lebová

Tomáš Přikryl, Neděle 17. září 2023

GR Karlštejn hostil 15.-17.9. finální 5. kolo série Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023. O vítězství v Grand Final přišel až v play-off Louis Klein, přesto slaví přesvědčivě titul v celé sérii. Kristina Lebová si vítězstvím ve finálovém turnaji zajistila i celkové prvenství.

O vítěze Grand Final se svedl velký boj až v play-off. Profesionál Šimon Zach a dosavadní leader Louis Klein končili po třech kolech stejným skóre 203 ran a k rozuzlení byly potřeba tři jamky, kdy na té třetí pro sebe rozhodl birdie puttem Šimon Zach. Za vítězství mu patří šek na 60.000 korun. O jedinou ránu skončil jako třetí profesionál Štěpán Daněk.

Přestože bodové hodnocení za umístění v Grand Final se hráčům násobilo koeficientem 1,5, celkovým pořadím významně nezamíchalo. U mužů bodová ztráta za 2. místo v Grand Final nemohla ohrozit celkové vítězství Louise Kleina v letošním ročníku Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour. 14letý mladý amatér na sebe strhává pozornost úžasnými výkony celou sezonu a není až tak velkým překvapením, že ve velkém stylu a s výrazným bodovým odstupem ovládl i COGT 2023. Celkové 2. místo patří Timoteji Formánkovi a 3. místo profesionálovi Štěpánu Daňkovi.

Ženy zkompletovaly pořadí na medailových pozicích Grand Final tím nejtěsnějším možným rozdílem, tedy o jedinou ránu mezi první Kristinou Lebovou (210 ran), druhou Robertou Gabrielou Vítů (211 ran) a třetí Kristýnou Frýdlovou (212 ran).

Oproti situaci v mužské kategorii Kristina Lebová finišem v Grand Final za 3000 bodů odsunula na konci série Denisu Vodičkovou z vedoucí pozice a získala pro sebe cenný titul a za vítězství v turnaji šek na 22.500 korun. Vodičková při neúčasti v Grand Final bere celkové 2. místo, 3. místo žebříčku COGT 2023 pro sebe získala Lucie Váchová.

Ředitel turnaje Adam Kratochvíl hodnotil Grand Final i celou sérii v superlativech: „Co se týká finálového turnaje, nemohli jsme si přát lepší podmínky. Oproti loňskému studenému a deštivému finále na Casa Serena měli letos hráči ideální podmínky a předváděli neskutečné výkony. Viděli jsme u hráčů kola za 65 ran, stejně tak skóre -13 po třech kolech jsou skvělé výsledky. Ty byly k vidění vlastně po celou sezonu. K tomu přidejme fakt, že všech pět turnajů se hrálo na skvěle připravených hřištích. Můžeme se tedy jen těšit na další ročník, jehož partnerství k naší velké radosti dnes ústy svého generálního ředitele potvrdil hlavní partner Raiffeisenbank.“

Výsledky Grand Final Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 můžete sledovat zde.

Konečné celkové pořadí Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 najdete zde.

Připravil: -vrk-
Foto: Oldřich Drnec

 

Raiffeisen Bank - Partner České Golfové Reprezentace

Datum: Neděle 17. září 2023
Všechny články autora

Související články

Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024 otevře ...
Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024 otevře ...

23.04.2024 | První květnový víkend odstartuje další ročník nejprestižnější série otevřených turnajů pro profesionální i amatérské hráče a hráčky pod hlavičkou ČGF – Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024. Možnost přihlásit se do úvodního turnaje 3.-5.5. na Kaskádě končí v pátek 26.

Raiffeisenbank COGT 2024 odstartuje na Kaskádě
Raiffeisenbank COGT 2024 odstartuje na Kaskádě

01.12.2023 | Druhý ročník nejprestižnější individuální túry ČGF – Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 skončil 17. září dekorováním vítězů. Úspěšná sezona nabídla vynikající úroveň i nebývalý zájem hráčů a hráček. Čtyři turnaje a Grand Final mají už své termíny a hřiště i pro rok 2024.

Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 jde do ...
Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 jde do ...

13.09.2023 | Na Old Course na Karlštejně vyvrcholí od 15. do 17. září svým Grand Final série otevřených turnajů pro muže a ženy Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 (RB COGT). Účast v Grand Finále si během května až srpna vybojovalo ve čtyřech turnajích základní části 77 finalistů a 38 finalistek.

Timotej Formánek a Tereza Melecká vítězi čtvrté COGT
Timotej Formánek a Tereza Melecká vítězi čtvrté COGT

12.08.2023 | 4. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour na Kaskádě byla příkladovým řešením celého konceptu české open série, kdy se čeští amatéři mají možnost porovnat s profesionálními hráči. Zvláště mezi ženami bylo zajímavé sledovat souboj dvou LET hráček s českou amatérskou špičkou.

Na Kaskádě se hraje o postup do finále Raiffeisenban ...
Na Kaskádě se hraje o postup do finále Raiffeisenban ...

08.08.2023 | Na Kaskádě od 10. do 12. srpna vrcholí základní část nejvyšší série otevřených turnajů pro muže a ženy - Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour. Více než 140 hráčů a hráček má poslední příležitost promluvit do postupového pořadí pro zářijové Grand Finále na Karlštejně.

Na 3. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour zářil ...
Na 3. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour zářil ...

11.06.2023 | Ypsilonka byla o víkendu během 3. dějství RB COGT svědkem hned dvou tref hole in one, především pak i skvostné hry 13letého vítěze Louise Kleina z Albatrossu. Mezi ženami si vítězství a pozvánku na Tipsport Ladies Czech Challenge do Berouna vybojovala Dominika Burdová z Grabštejna.

3. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour - po 5 ...
3. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour - po 5 ...

08.06.2023 | Čtyřturnajová základní část nejprestižnější série otevřených turnajů ČGF pro české amatéry a profesionály - Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour - se startem v pátek 9.6. na liberecké Ypsilonce přehoupne do své druhé poloviny. ...

2. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour ovládli ...
2. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour ovládli ...

21.05.2023 | Série turnajů Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour pořádané ČGF má za sebou 2. dějství na hřišti Greensgate Dýšina. Tentokrát se v mužské i ženské kategorii prosadili profesionálové Michal Pospíšil a Tereza Koželuhová. ...

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde