Česká golfová federace

Aktuality

Kalendář turnajů ČGF 2021: Soutěžní sezóna začne 23. dubna

Kalendář turnajů ČGF 2021: Soutěžní sezóna začne 23. dubna

Petr Halaburda, Neděle 1. listopadu 2020

Soutěžní sezóna ČGF v příštím roce odstartuje prvním turnajem Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour 23. dubna na Zbraslavi a zakončena bude v prvním říjnovém víkendu mládežnickými šampionáty družstev do 14 a 18 let na třech různých hřištích. Vyplývá to z aktualizovaného Kalendáře turnajů ČGF 2021.

Oficiální kalendář ČGF tradičně již v závěru předchozího roku dává nahlédnout pod pokličku nové sezóny výkonnostních golfistů, kteří si tak mohou začít plánovat svůj program.

Z termínové listiny aktualizované k 31. říjnu tak lze vyčíst mimo jiné i termíny šampionátů: Mezinárodní mistrovství České republiky ve hře na rány se bude hrát od 4. do 7. srpna na Kunětické Hoře, Mezinárodní mistrovství ČR ve hře na jamky je v plánu od 27. do 30. května na Dýšině.

Stejně jako v minulých letech bude ČGF organizovat také celoroční série: Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour bude mít čtyři zastavení (Zbraslav, Kunětická Hora, Sokolov, Ropice), seniorská GPA Czech Mid & Senior Tour bude mít stejně jako NGTM pod záštitou předsedy ČOV na programu včetně závěrečného Masters pět turnajů.

Očekávanou novinkou budou dva turnaje Czech Open Golf Tour, která bude určena pro společné měření sil tuzemských profesionálů se špičkovými amatéry. Od 3. do 5. června se bude hrát Czech Ladies Challenge dámské série LET Access Series, kterou přivede ČGF na české území již popáté v řadě.

A lze vyčíst rovněž termíny dalších špičkových mezinárodních profesionálních akcí, které pořádají privátní promotéři. Turnaje mužské European Challenge Tour se v ČR budou hrát od 13. do 16. května a od 3. do 6. června, akce Ladies European Tour Tipsport Czech Ladies Open od 25. do 27. června. Vrcholem bude v tradičním srpnovém termínu (19.-22. srpna) mužský turnaj D+D Real Czech Masters na Albatrossu patřící do European Tour.

Kalendář turnajů ČGF 2021

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Neděle 1. listopadu 2020
Všechny články autora

Související články

Čtrnáct hráčů a hráček v zahraničí, doma se hrají ...
Čtrnáct hráčů a hráček v zahraničí, doma se hrají ...

14.07.2021 | Čtrnáct českých golfistů a golfistek se v následujících dnech představí na turnajích profesionálních sérií. Vrcholem domácí scény ve stejném termínu budou dva mezinárodní šampionáty v kategoriích dorostenců a juniorů (Kaskáda) a mid-amatérů (Černý Most).

Češi na mezinárodní scéně – 35. týden
Češi na mezinárodní scéně – 35. týden

02.09.2022 | Na přelomu týdne mohou čeští hráči dosáhnout dalších skvělých individuálních, ale také týmových výsledků. Po úspěchu družstva žen na mistrovství světa odehrávajícím se v minulém týdnu se o vylepšení svého maxima snaží i družstvo mužů. Sára Kousková bojuje o své další vítězství v sérii LETAS.

Čeká nás turnajový „supertýden“
Čeká nás turnajový „supertýden“

02.06.2022 | Čeští hráči a hráčky se chystají na významné profesionální i amatérské turnaje. A představí se jich tento týden opravdu hodně. DP World Tour, Ladies European Tour, Challenge Tour a LETAS na českém území, German Boys and Girls Open, to jsou štace, kde bude možné sledovat české vlajky a držet palce.

Golfový víkend: RB CGAT i profesionální série ...
Golfový víkend: RB CGAT i profesionální série ...

26.08.2021 | Také poslední prázdninový víkend přinese bohatý golfový program na českých i zahraničních hřištích. V Čeladné se bude hrát Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour, Sokolov s Kynžvartem přivítá turnaj Pro Golf Tour, v Evropě i zámoří pokračují další profesionální série s českými hráči.

Golfový svátek na českých hřištích: 29 hráček ...
Golfový svátek na českých hřištích: 29 hráček ...

01.06.2021 | Finišují přípravy na dva velké mezinárodní profesionální turnaje, které shodně odstartují ve čtvrtek na českém území. Na Amundi Czech Ladies Challenge bude startovat 29 tuzemských golfistek, na D+D REAL Czech Challenge se představí patnáct českých mužů.

Světový golf 2021: Termínové kalendáře přibývají
Světový golf 2021: Termínové kalendáře přibývají

30.12.2020 | Zatím pouze některé z profesionálních sérií s českou účastí oznámily program pro následující sezónu. Pořadatelé sice vesměs věří, že se život brzy vrátí do obvyklých kolejí, ale zdaleka ne všechny kalendáře již byly zveřejněny.

Přihlášení do šampionátů otevřeno.
Přihlášení do šampionátů otevřeno.

04.06.2020 | Také omezená možnost startů na zahraničních turnajích pomůže nabitým startovním listinám mezinárodních šampionátů ČR, na které je možno se přihlásit již nyní. Skvělá konkurence se však sejde už na prvním turnaji Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour za dva týdny v Beřovicích.

Česko znovu čeká záplava špičkových turnajů
Česko znovu čeká záplava špičkových turnajů

10.02.2020 | Stejně jako v loňské sezóně se mohou čeští golfoví fanoušci těšit na bohatý program (nejen) profesionálních soutěží. Tuzemskou zastávku avizují tři nejvyšší mužské evropské série, dvakrát se zde představí i hráčky dvou dámských evropských sérií.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde