Česká golfová federace

Aktuality

Golfový víkend: RB CGAT i profesionální série včetně českého Pro Golf Tour

Golfový víkend: RB CGAT i profesionální série včetně českého Pro Golf Tour

Petr Halaburda, Čtvrtek 26. srpna 2021

Také poslední prázdninový víkend přinese bohatý golfový program na českých i zahraničních hřištích. V Čeladné se bude hrát Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour, Sokolov s Kynžvartem přivítá turnaj Pro Golf Tour, v Evropě i zámoří pokračují další profesionální série s českými hráči.

V Čeladné poslední turnaj tuzemské série

Čtyřdílná nejvyšší tuzemská amatérská série Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour chystá poslední letošní zastavení v Čeladné. Do třídenní soutěže se přihlásilo 100 golfistů a golfistek, kteří se budou snažit nejen o turnajový titul, ale také o vylepšení v celkovém sezónním žebříčku Tour.

S výjimkou studentů amerických univerzit, kteří již odcestovali do svých tamních týmů, hraje celá řada předních hráčů včetně členů reprezentačních výběrů. Ředitelem soutěže je Adam Kratochvíl, hraje se na hřišti Old Course.

Tradičně ve stejný termín se hraje Národní Golfová Tour Mládeže pod záštitou předsedy ČOV. Její čtvrté pokračování se uskuteční ve víkendových dnech v Šilheřovicích. Přihlášeno je 108 hráčů a hráček ve čtyřech kategoriích. Ředitelem soutěže je Jan Šonka.

Startovní listina CGAT
Stránky RB CGAT

Startovní listina NGTM
Stránky NGTM

Na západ Čech na Pro Golf Tour, Challenge Tour v Nizozemsku

V západočeských resortech v Kynžvartu a Sokolově v pátek 27. srpna startuje třídenní ALTEPRO Trophy, turnaj z mužské profesionální série Pro Golf Tour. Startovat bude 21 českých hráčů, ale nakonec mezi přihlášenými není avizovaný Aleš Kořínek, který se po boku Filipa Mrůzka představí na dnes rozehraném nizozemském turnaji ze série Challenge Tour.

V pátek 27. srpna se hraje na hřišti v Kynžvartu, v sobotu pak v Sokolově. Do nedělního kola postoupí cutem 40 nejlepších hráčů, finálové boje uvidí taktéž Kynžvart. Diváci mají na turnaj volný vstup. Hraje se o prize-money ve výši 30.000 eur.

Startující hráči na Pro Golf Tour
LEADERBOARD Challenge Tour

Ladies European Tour s dvěma Češkami

Na turnaji Ladies European Tour se hraje od pátku do neděle Didriksons Skafto Open, na kterém startují i Šideri Váňová a Kateřina Vlašínová. Nižší LET Access Series má po náročném programu z minulých týdnů volno.

Za oceánem pokračuje Symetra TourKarolínou Vlčkovou.

Startovní listina LET
Startovní listina Symetra Tour

 

FOTO golfresortceladna.cz

Datum: Čtvrtek 26. srpna 2021
Všechny články autora

Související články

Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...
Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...

23.03.2022 | Řada českých želízek bude ve hře na profesionálních akcích. Na další turnaj LET se chystají Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová, na DP World Tour se vrátí Ondřej Lieser v Kataru, další turnaj Epson Tour bude hrát Klára Spilková a třetí akce Pro Golf Tour je před Janem Cafourkem.

Profesionální série s jedním Čechem a čtyřmi Češkami
Profesionální série s jedním Čechem a čtyřmi Češkami

14.03.2022 | Ve třech destinacích tří světadílů se představí během tohoto týdne čeští golfoví profesionálové. V Egyptě začíná série Pro Golf Tour s Janem Cafourkem, v Saudské Arábii startují na Ladies European Tour Tereza Melecká, Kristýna Napoleaová a Šideri Váňová, na americké Epson Tour hraje Klára Spilková.

Závěr mládežnických týmových soutěží i české mistryn ...
Závěr mládežnických týmových soutěží i české mistryn ...

30.09.2021 | Druhá polovina týdne je pořádně bohatá na významné akce. Na třech tuzemských hřištích vyvrcholí týmové mládežnické soutěže, české šampiónky z Beskydského GK startují na turnaji pro národní mistrovské kluby, díky výsledku z minulého týdne čeká další turnaj Kláru Spilkovou na LPGA Tour.

Domácí víkend bude ve znamení Raiffeisenbank Preside ...
Domácí víkend bude ve znamení Raiffeisenbank Preside ...

23.09.2021 | Posledním letošním tuzemským turnajem předních amatérů bude Raiffeisenbank President Masters Invitational, které se uskuteční od pátku do neděle v Karlových Varech. Další start na LPGA Tour čeká Kláru Spilkovou, Karolínu Vlčkovou na Symetra Tour. Na Challenge Tour hraje Gordan Brixi.

Mrůzek se Zachem na Challenge Tour, tři Češky ...
Mrůzek se Zachem na Challenge Tour, tři Češky ...

12.05.2021 | Dva hráči na Challenge Tour ve Švédsku, tři české golfistky na premiérovém turnaji Ladies European Tour a také pokračování Symetra Tour. Šest českých profesionálů se představí v nejbližších dnech na významných sériích, tři amatérky dnes rozehrály Mezinárodní mistrovství Portugalska.

Světový golf 2021: Termínové kalendáře přibývají
Světový golf 2021: Termínové kalendáře přibývají

30.12.2020 | Zatím pouze některé z profesionálních sérií s českou účastí oznámily program pro následující sezónu. Pořadatelé sice vesměs věří, že se život brzy vrátí do obvyklých kolejí, ale zdaleka ne všechny kalendáře již byly zveřejněny.

Kalendář turnajů ČGF 2021: Soutěžní sezóna začne 23.
Kalendář turnajů ČGF 2021: Soutěžní sezóna začne 23.

01.11.2020 | Soutěžní sezóna ČGF v příštím roce odstartuje prvním turnajem Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour 23. dubna na Zbraslavi a zakončena bude v prvním říjnovém víkendu mládežnickými šampionáty družstev do 14 a 18 let na třech různých hřištích. Vyplývá to z aktualizovaného Kalendáře turnajů ČGF 2021.

Highlights českého golfu v roce 2024
Highlights českého golfu v roce 2024

07.01.2024 | Rok 2024 je nabitý sportovními událostmi, které natěšeně vyhlíží celá naše sportovní veřejnost včetně golfových fanoušků. Událostí č. 1 bude olympijský golfový turnaj s českým zastoupením. Vrcholy domácí scény obstarají mj. zastávky nejvyšších evropských okruhů DP World Tour, LET a Challenge Tour.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde