Česká golfová federace

Aktuality

Česko znovu čeká záplava špičkových turnajů

Česko znovu čeká záplava špičkových turnajů

Petr Halaburda, Pondělí 10. února 2020

Stejně jako v loňské sezóně se mohou čeští golfoví fanoušci těšit na bohatý program (nejen) profesionálních soutěží. Tuzemskou zastávku avizují tři nejvyšší mužské evropské série, dvakrát se zde představí i hráčky dvou dámských evropských sérií.

Tradičním vrcholem sezóny bude další ročník mužského D+D REAL Czech Masters, který se bude hrát pod taktovkou společnosti Relmost v druhé polovině srpna (20. – 23. srpna) na Albatrossu, stejný promotér plánuje opět také dvě soutěže ze série European Challenge Tour: Prague Golf Challenge (7. – 10. května, Zbraslav), D+D REAL Czech Challenge (4. – 7. června, Kaskáda).

Dva turnaje přiveze do Česka znovu i „třetiligová“ Pro Golf Tour, která je stejně jako turnaje Challenge Tour obvykle velkou možností pro přední české mladé profesionály i amatéry. Dějiště se mění jen částečně: od 15. do 17. května se bude hrát na Ypsilonu EXTEC Trophy by Atomic Drinks, jednou z posledních akcí seriálu v sezóně bude Huatech Trophy by EXTEC (28. – 30. srpna), který se bude letos hrát v Kynžvartu a Sokolově.

Programy ženských sérií se objevují kvůli změnám ve vedení Ladies European Tour poněkud zpožděně. Druholigová série LET Access Series dokonce svůj sezónní plán ani ještě nezveřejnila, přesto je jisté, že Česká golfová federace přivede již počtvrté jeden z těchto turnajů – Czech Ladies Challenge se bude hrát opět na Konopišti (30. července – 1. srpna). V rozšířeném jízdním řádu Ladies European Tour je znovu i Tipsport Czech Ladies Open (28. – 30. srpna, Karlštejn).

Pro připomenutí již dříve potvrzené domácí vrcholy amatérských turnajů: MMČR na jamky zavítá poprvé do Kácova (27. – 31. května), MMČR na rány se vrací do Karlštejna (5. – 8. srpna). Stejně jako loni bude největší mezinárodní akcí na českém území prestižní ME hráčů do 16 let s názvem European Young Masters (23. – 25. července, Kunětická Hora).

Kalendář akcí ČGF 2020 k 31. lednu 

 

 

Datum: Pondělí 10. února 2020
Všechny články autora

Související články

České turnaje Pro Golf Tour uvidí znovu Ypsilon ...
České turnaje Pro Golf Tour uvidí znovu Ypsilon ...

07.03.2020 | Součástí bohatého letošního programu mezinárodních profesionálních akcí na českém území budou i dva turnaje série Pro Golf Tour, na které jsou tradičně úspěšní čeští hráči. Stejně jako v minulých letech se první akce uskuteční na Ypsilonu, druhá v Sokolově a nově v Kynžvartu.

Čeká nás turnajový „supertýden“
Čeká nás turnajový „supertýden“

02.06.2022 | Čeští hráči a hráčky se chystají na významné profesionální i amatérské turnaje. A představí se jich tento týden opravdu hodně. DP World Tour, Ladies European Tour, Challenge Tour a LETAS na českém území, German Boys and Girls Open, to jsou štace, kde bude možné sledovat české vlajky a držet palce.

Lieser, Napoleaová i Melecká prošli cutem, slibný ...
Lieser, Napoleaová i Melecká prošli cutem, slibný ...

25.03.2022 | Nadějný den prožili čeští golfisté na profesionálních sériích. Cutem prošli Ondřej Lieser, Kristýna Napoleaová i Tereza Melecká, slibně začal třetí turnaj Pro Golf Tour pro Jana Cafourka.

Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...
Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...

23.03.2022 | Řada českých želízek bude ve hře na profesionálních akcích. Na další turnaj LET se chystají Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová, na DP World Tour se vrátí Ondřej Lieser v Kataru, další turnaj Epson Tour bude hrát Klára Spilková a třetí akce Pro Golf Tour je před Janem Cafourkem.

Golfový svátek na českých hřištích: 29 hráček ...
Golfový svátek na českých hřištích: 29 hráček ...

01.06.2021 | Finišují přípravy na dva velké mezinárodní profesionální turnaje, které shodně odstartují ve čtvrtek na českém území. Na Amundi Czech Ladies Challenge bude startovat 29 tuzemských golfistek, na D+D REAL Czech Challenge se představí patnáct českých mužů.

Světový golf 2021: Termínové kalendáře přibývají
Světový golf 2021: Termínové kalendáře přibývají

30.12.2020 | Zatím pouze některé z profesionálních sérií s českou účastí oznámily program pro následující sezónu. Pořadatelé sice vesměs věří, že se život brzy vrátí do obvyklých kolejí, ale zdaleka ne všechny kalendáře již byly zveřejněny.

Kalendář turnajů ČGF 2021: Soutěžní sezóna začne 23.
Kalendář turnajů ČGF 2021: Soutěžní sezóna začne 23.

01.11.2020 | Soutěžní sezóna ČGF v příštím roce odstartuje prvním turnajem Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour 23. dubna na Zbraslavi a zakončena bude v prvním říjnovém víkendu mládežnickými šampionáty družstev do 14 a 18 let na třech různých hřištích. Vyplývá to z aktualizovaného Kalendáře turnajů ČGF 2021.

Lieser hraje v Egyptě o vítězství, začala kvalifikac ...
Lieser hraje v Egyptě o vítězství, začala kvalifikac ...

15.01.2020 | Ondřej Lieser vstoupil výtečně do nové sezóny. Po druhém kole úvodního turnaje Pro Golf Tour v Egyptě je na čtvrtém místě, dvě rány za lídrem. Z dvojice Češek vstoupila do kvalifikace Ladies European Tou ve Španělsku lépe profesionálka Lucie Hinnerová.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde