Česká golfová federace

Aktuality

Čtrnáct hráčů a hráček v zahraničí, doma se hrají dva mezinárodní šampionáty

Čtrnáct hráčů a hráček v zahraničí, doma se hrají dva mezinárodní šampionáty

Petr Halaburda, Středa 14. července 2021

Čtrnáct českých golfistů a golfistek se v následujících dnech představí na turnajích profesionálních sérií. Vrcholem domácí scény ve stejném termínu budou dva mezinárodní šampionáty v kategoriích dorostenců a juniorů (Kaskáda) a mid-amatérů (Černý Most).

Česká vlna na Challenge Tour v Rakousku
Devět českých profesionálů startuje na dalším zastavení Challenge Tour, které se uskuteční na rakouském hřišti GC Adamstal.

Na oblíbeném místě českých hráčů se při Euram Bank Open (15.-18. července) představí Filip Mrůzek, Šimon Zach, Gordan Brixi, Aleš Kořínek, Jakub Bareš, Matyáš Zapletal, Stanislav Matuš, Jiří Vik a také Jan Cafourek, který v tréninkovém kole zaznamenal hole-in-one na jamce číslo osm.

Stránky turnaje

Dámské zastoupení na severu i jihu Evropy
Čtyři české golfistky se vydaly na turnaj Ladies European Tour ve Finsku (15.-17. července), který se hraje v resortu Aura Golf. Do soutěže byly přijaty profesionálky Kateřina Vlašínová, Šideri Váňová Kristýna Napoleaová; poprvé jako profesionálka bude hrát i Tereza Koželuhová, která letos už dvakrát - ještě coby amatérka - prošla na turnajích LET cutem.

Do Itálie vyrazila amatérka Patricie Macková, která je ve stejném termínu přihlášena do turnaje LET Access Series na hřišti Parco dei Medici u Říma.

Stránky turnaje LET
Stránky turnaje LETAS


Seriál mezinárodních šampionátů pokračuje na dvou místech
Na jeden z vrcholů tuzemské sezóny se připravuje přes 230 hráčů a hráček, kteří jsou přihlášeni na juniorské MM ČR a také na mezinárodní šampionát ČR v kategorii mid-amatérů (15.-17. července).

Dorostenci a junioři se sjeli na Kaskádu, přihlášeno je na dvě desítky hráčů ze zahraničí. Hrát bude řada hráčů, kteří úspěšně reprezentovali na nedávných ME družstev. Na domácím hřišti se představí například Filip Jakubčík, horký favorit dorostenecké soutěže, ve stejné kategorii dívek bude chtít domácího prostředí využít Barbora Bujáková, ale hráček aspirujících na titul bude mohem víc. A v juniorech je pole favoritů ještě širší.

Kategorie mid-amatérů se sice hraje tradičně na Černém Mostě, ale v mnohém to bude odlišný šampionát než v minulých letech. Spodní věková hranice byla letos v celé Evropě snížena na 25 let!, takže není divu, že s nejnižšími hendikepy budou do soutěže vstupovat výrazně mladší hráči a hráčky než v minulých letech. Dokáží se s touto konkurencí vyrovnat hráči a hráčky střední věkové skupiny, kteří soutěži vládli dříve? To všechno ukáží příští dny.

Czech International Junior Amateur Championship 2021
Czech International MID-Amateur Championship 2021 presented by Pilsner Urquel

FOTO Martin Žilka

Datum: Středa 14. července 2021
Všechny články autora

Související články

Kalendář turnajů ČGF 2021: Soutěžní sezóna začne 23.
Kalendář turnajů ČGF 2021: Soutěžní sezóna začne 23.

01.11.2020 | Soutěžní sezóna ČGF v příštím roce odstartuje prvním turnajem Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour 23. dubna na Zbraslavi a zakončena bude v prvním říjnovém víkendu mládežnickými šampionáty družstev do 14 a 18 let na třech různých hřištích. Vyplývá to z aktualizovaného Kalendáře turnajů ČGF 2021.

Češi na mezinárodní scéně – 35. týden
Češi na mezinárodní scéně – 35. týden

02.09.2022 | Na přelomu týdne mohou čeští hráči dosáhnout dalších skvělých individuálních, ale také týmových výsledků. Po úspěchu družstva žen na mistrovství světa odehrávajícím se v minulém týdnu se o vylepšení svého maxima snaží i družstvo mužů. Sára Kousková bojuje o své další vítězství v sérii LETAS.

Čeká nás turnajový „supertýden“
Čeká nás turnajový „supertýden“

02.06.2022 | Čeští hráči a hráčky se chystají na významné profesionální i amatérské turnaje. A představí se jich tento týden opravdu hodně. DP World Tour, Ladies European Tour, Challenge Tour a LETAS na českém území, German Boys and Girls Open, to jsou štace, kde bude možné sledovat české vlajky a držet palce.

Závěr mládežnických týmových soutěží i české mistryn ...
Závěr mládežnických týmových soutěží i české mistryn ...

30.09.2021 | Druhá polovina týdne je pořádně bohatá na významné akce. Na třech tuzemských hřištích vyvrcholí týmové mládežnické soutěže, české šampiónky z Beskydského GK startují na turnaji pro národní mistrovské kluby, díky výsledku z minulého týdne čeká další turnaj Kláru Spilkovou na LPGA Tour.

Golfový svátek na českých hřištích: 29 hráček ...
Golfový svátek na českých hřištích: 29 hráček ...

01.06.2021 | Finišují přípravy na dva velké mezinárodní profesionální turnaje, které shodně odstartují ve čtvrtek na českém území. Na Amundi Czech Ladies Challenge bude startovat 29 tuzemských golfistek, na D+D REAL Czech Challenge se představí patnáct českých mužů.

Světový golf 2021: Termínové kalendáře přibývají
Světový golf 2021: Termínové kalendáře přibývají

30.12.2020 | Zatím pouze některé z profesionálních sérií s českou účastí oznámily program pro následující sezónu. Pořadatelé sice vesměs věří, že se život brzy vrátí do obvyklých kolejí, ale zdaleka ne všechny kalendáře již byly zveřejněny.

Highlights českého golfu v roce 2024
Highlights českého golfu v roce 2024

07.01.2024 | Rok 2024 je nabitý sportovními událostmi, které natěšeně vyhlíží celá naše sportovní veřejnost včetně golfových fanoušků. Událostí č. 1 bude olympijský golfový turnaj s českým zastoupením. Vrcholy domácí scény obstarají mj. zastávky nejvyšších evropských okruhů DP World Tour, LET a Challenge Tour.

Jiří Zuska a Kristýna Napoleaová útočili na v ...
Jiří Zuska a Kristýna Napoleaová útočili na v ...

24.07.2023 | Český golf zažil na mezinárodní scéně skvělý víkend. Kristýna Napoleaová skončila ve Španělsku na samostatném čtvrtém místě. Mezi muži se ukázal novic mezi profesionály Jiří Zuska – poprvé v Evropě útočil i na Challenge Tour na celkové vítězství. Nakonec zůstal o ránu druhý.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde