Česká golfová federace

Aktuality

Golf Circus jde znovu do boje: Na Slovensku chce za 12 dnů zdolat  24 hřišť

Golf Circus jde znovu do boje: Na Slovensku chce za 12 dnů zdolat 24 hřišť

redakce, Sobota 31. srpna 2019

Golf Circus jde znovu do akce! Na dobytí dalšího rekordu se chystá dvojice popularizátorů golfu - herci Pavel Nečas a David Suchařípa chtějí obejít všech 24 hřišť na Slovensku za pouhých dvanáct dnů… Startují dnes ráno.

Golf Circus svoji chuť posouvat laťku golfových rekordů a popularizovat ho v široké veřejnosti prokázal již dvakrát. Za 80 dnů dokázal odehrát 105 českých hřišť, loni překvapila herecká dvojice, jak za 24 hodin obešla sedm pražských a středočeských hřišť.

Jenže Slovensko je opět trochu jinou výzvou, neboť mezi dvěma tucty slovenských resortů je čeká ohromná spousta přejezdů. Hřiště jsou totiž rozmístěny od Bratislavy po východní Slovensko.

Podle odhadů nachodí golfisté, hrající každý svým míčem na rány, asi 200 až 250 kilometrů. Přejezdy mezi hřišti zaberou dokonce 926 kilometrů a s cestami Praha – Košice (686 km) a Skalica – Praha (286 km) je to dohromady 1898 kilometrů.

„Odehrajeme 342 jamek. Společně s Davidem známe Penati a Malacky, já hrál ještě Tále a Bernolákovo, ale víc nic. V tom je to také zajímavé. Ostatně, při českém rekordu jsme neznali více než polovinu hřišť,“ říká Pavel Nečas.

Golf Cirkus už je zapsán za dva české pokusy v české Knize rekordů, agentura bude sledovat cestu i nyní. Nadšenci budou přebývat a přejíždět v obytných vozech.

Vybavení opět dodal GolfArts, včetně zásoby pěti set míčů. „To je víc než dost. Všechny nespotřebujeme, tedy doufám,“ řekl Pavel Nečas. „Stravovat se budeme na hřištích i ve svých autech. Dojedeme do cíle, rozděláme baldachýny, otevřeme pivo. A také se těšíme na tatranský čaj.“

Hned první den se začíná třemi devítkami na východě Slovenska. Výjimkou není denní plán 36 jamek. Dvakrát po sobě padnou za den tři hřiště. Kromě počasí musejí vyjít také cesty po neznámých silnicích. Při přesunech mezi třemi hřišti je to v jednom případě 102 kilometrů a druhý den 126 kilometrů. Jakmile se dohraje třetí, jede se tam, kde se bude začínat nazítří.

„Chceme do rekordu zapojit slovenské osobnosti, tak jako jsme to udělali při českém 105 za 80, a především podpořit slovenský golf,“ plánoval před startem Pavel Nečas.

Sledujte rekordní pokus Golf Circus

Autor: redakce 
Datum: Sobota 31. srpna 2019
Všechny články autora

Související články

Devět pravd o golfu/4. pravda: Přispívá psychickému ...
Devět pravd o golfu/4. pravda: Přispívá psychickému ...

04.06.2020 | Golf usnadňuje nejen vzájemné souznění mezi generacemi, ale vytváří také možnosti k obnovení společenských vztahů i dosažení sebevědomí během a po léčbě různých nemocí. Stále přibývá důkazů o tom, že hraní golfu, zvláště spojené s pohybem v přírodě, jednoznačně souvisí s duševní pohodou.

Na Albatrossu se odehrálo finále turnaje škol ...
Na Albatrossu se odehrálo finále turnaje škol ...

17.08.2019 | Vítězem finálového turnaje SNAG/ČGF 2019 se opět stali hráči z akademie Děti hrají golf z Ropice. Na druhém místě skončila Hluboká nad Vltavou a bronz odvážejí na ZŠ 1. máje Hranice. Po vyhlášení se děti zúčastnily kliniky na drivingu s předními českými hráči.

Zažijte golf během letního Olympijského festivalu ...
Zažijte golf během letního Olympijského festivalu ...

27.03.2024 | Česká republika zažije v letošním olympijském roce největší veřejnou oslavu sportu během Olympijského festivalu (OF) 26.7.-11.8.2024 exkluzivně u jezera Most v Ústeckém kraji. Mezi desítkami sportů bude opět nepřehlédnutelný i golf, 4. nejatraktivnější sport posledního OF v Praze a Brně v r.

Červen láká všechny ženy na golf
Červen láká všechny ženy na golf

12.06.2023 | Červen je tradičně na českých hřištích věnován ženám. Na mnoha hřištích se již v úterý 6. června sešly jak hráčky, které golf už hrají, tak nováčci, kteří si ke golfu teprve hledají cestu. Sportovně nadšené diváky zve do Berouna turnaj Tipsport Czech Ladies Open, nebo také série LETAS do Kácova.

Vstup pouze ženám, Czech Ladies Golf Association ...
Vstup pouze ženám, Czech Ladies Golf Association ...

06.04.2023 | Vzájemná setkávání, podpora, respekt a motivace. O tyto cíle usiluje spolek Czech Ladies Golf Association. Projekt je určený výhradně ženám, kterým přináší smysluplné propojení s dalšími hráčkami, pro něž se stal golf životním stylem.

Platforma Bav se golfem je připravena na novou ...
Platforma Bav se golfem je připravena na novou ...

02.04.2023 | V roce 2018 Česká golfová federace spustila platformu Bav se golfem s cílem vytvořit pro nové, začínající hráče rozcestník, který zájemce o golf navede na hřiště v jeho okolí. V minulém roce portál navštívilo přes 85.000 uživatelů. V ČR přibylo 3.833 nových hráčů, členská základna se opět rozrostla.

Rekord Golf Circusu překazila bouřka
Rekord Golf Circusu překazila bouřka

28.06.2022 | Další z rekordních golfových pokusů herců Pavla Nečase a Davida Suchařípy poprvé nevyšel. ...

Mezinárodní Den žen na golfu již 7. června
Mezinárodní Den žen na golfu již 7. června

19.05.2022 | První červnové úterý patří na celém světě ženám. Celosvětová akce Women’s Golf Day, kterou charakterizuje červená barva, do níž se již tradičně oblékají její účastnice, se letos uskuteční 7. června na více než 900 místech v sedmi desítkách zemí světa.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde