Česká golfová federace

Aktuality

Sára Kousková rozehrála skvěle Lacoste Ladies Open De France

Sára Kousková rozehrála skvěle Lacoste Ladies Open De France

Tomáš Přikryl, Čtvrtek 28. září 2023

Ve francouzském Deauville na hřišti Golf Barriere se od čtvrtka 28. do soboty 30. září hraje jeden z posledních turnajů závěrečné podzimní fáze Ladies European Tour. Na start se postavily čtyři české profesionálky. Sára Kousková zvládla první kolo za 67 ran.

Do předposledního evropského turnaje série Ladies European Tour vstoupily čtyři české profesionálky – Kristýna Napoleaová, Jana Melichová, Sára Kousková a Tereza Melecká. Český gang se tedy ve Francii ještě musí obejít bez Kláry Davidson Spilkové, která míří až na následující zastávku LET do Hong Kongu.

Celkem 108 hráček odstartovalo ve čtvrtek na hřišti Barrière Deauville, ležícím na výšině Mont-Canisy u pobřeží Lamanšského průlivu, do prvního kola třídenního turnaje s cutem po druhém kole pro 60 nejlepších a všechny ties. Skvělým prvním kolem se prezentovala Sára Kousková, ačkoliv na prvních dvou jamkách zahrála bogie: Začátek se mi moc nepovedl. Hned na prvních dvou jamkách jsem zapsala po dvou trojputtech bogey, což není zrovna vstup do turnaje, který jsme si plánovali. Moc mě těší, že jsem nezpanikařila a držela se dál plánu, který jsme si pro tento turnaj s týmem nastavili.“ 

Hřiště Barrière Deauville je považováno za jedno z nejlepších ve Francii. Mistrovské hřiště s parem 71 o délce 5648 m nabízí četné výhledy na moře a krajinu a díky jeho sportovnímu charakteru se zde v minulosti konaly mj. turnaje Open de France. Kousková své první kolo odehrála čtyři rány pod par hřiště, tedy za 67 ran. 

„Jsem se svojí hrou celkově velmi spokojená. Až na ospalejší start s putterem jsem se mohla konečně spolehnout i na něj. Ráno byla zima, tak se asi jen potřeboval trochu zahřát,“ komentuje s úsměvem Sára Kousková a pokračuje: „Všeho všudy se mi dnes nepovedly dvě rány z týčka a jsem ráda, že se mi je podařilo vždy napravit. Ohromně si cením i paru na poslední jamce, kde jsem se po minutém greenu musela dostávat ze svízelné situace a celý dojem z prvního kola jsem si tak nepokazila. Půjdu si teď odpoledne ještě zatrénovat a osvěžit primárně krátkou hru, abych byla na zítřek co nejvíc připravená.“

Sára Kousková byla jedinou českou hráčkou, která do turnaje odstartovala v dopoledním okně. V odpoledních časech první odstartovala Kristýna Napoleaová a následně Tereza Melecká, obě z desáté jamky. O chvíli později i Jana Melichová z jamky číslo jedna.

Výsledky všech českých hráček můžete sledovat zde

Připravil: -vrk-
Foto: Tristan Jones / LET

Datum: Čtvrtek 28. září 2023
Všechny články autora

Související články

Tereza Melecká se kvalifikovala na LET v Berouně
Tereza Melecká se kvalifikovala na LET v Berouně

21.04.2024 | Po loňské ztrátě plné hrací karty LET vyšperkovala Tereza Melecká svůj návrat do elitní soutěže děleným 5.místem na Joburg Ladies Open. Po sebevědomém výkonu si zároveň vybojovala účast na turnaji LET v Berouně. Českému kvartetu hráček se letos premiérově podařilo projít v plném počtu cutem.

Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...
Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...

07.04.2024 | Turnaj Australian Women's Classic série LET v australském Bonville se měl odehrát na 3 kola 5.-7.4. Silné deště dovolily odehrát jen sobotní kolo, které stanovilo konečné výsledky a turnaj nebude klasifikován jako oficiální turnaj LET. TOP10 umístění Davidson Spilkové a Kouskové je tím znehodnoceno.

Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů
Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů

04.04.2024 | Zastávkou druhého australského týdne Ladies European Tour (LET) je Bonville Golf Resort v Coffs Harbour, kde ve dnech 5. až 7. dubna české profesionálky odehrají turnaj Australian Women's Classic. V pořadí sedmý letošní turnaj LET s rekordním počtem zastoupených zemí se bude hrát o 300 tisíc euro.

Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii
Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii

31.03.2024 | Na prvním ze dvou australských podniků LET Women's NSW Open prošly cutem Sára Kousková, Jana Melichová a Klára Davidson Spilková, která má navíc na kontě eso z 1. kola. Po dobrém začátku se z českých finalistek udržela ve 3. desítce jen Kousková. Kristýna Napoleaová na své finále LET zatím čeká.

Mallorca přiblíží Češkám konec sezony LET
Mallorca přiblíží Češkám konec sezony LET

15.11.2023 | Poslední dva turnaje letošní Ladies European Tour zbývá odehrát ve druhé polovině listopadu na španělské půdě čtveřici českých profesionálek. Klára Davidson Spilková, Kristýna Napoleaová, Sára Kousková a Jana Melichová odehrají 16.-18.11. Mallorca Ladies Open na hřišti Golf Son Muntaner.

Češky finišují na LET v rámci Aramco Team Series ...
Češky finišují na LET v rámci Aramco Team Series ...

26.10.2023 | Posledním mimoevropským turnajem letošního ročníku Ladies European Tour je finále Aramco Team Series by PIF konaný 27.-29. října v saudskoarabském Rijádu. Tento a další zbylé dva turnaje LET v Evropě odehrají společně Klára Davidson Spilková, Kristýna Napoleaová, Sára Kousková a Jana Melichová.

Sára Kousková slaví 5. místo na Ladies European ...
Sára Kousková slaví 5. místo na Ladies European ...

22.10.2023 | O další víkendový úspěch pro český golf se postarala Sára Kousková na LET v Indii, když čtyřdenní turnaj završila fantastickým 5. místem. Jana Melichová skončila v TOP20. Obě hráčky si posunem směrem nahoru v žebříčku Race To Costa Del Sol upevnily pozici zaručující plnou hrací kartu LET 2024.

Tým Napoleaové vyhrál Aramco Team Series v Hongkongu
Tým Napoleaové vyhrál Aramco Team Series v Hongkongu

08.10.2023 | Aramco Team Series v Hong Kongu zkrátil tajfun Koinu na dvě kola, nicméně v plně odehrané soutěži družstev triumfoval tým Kristýny Napoleaové, když po senzačním výkonu v druhém kole vyhrál s celkovým výsledkem -31. V individuální soutěži byla nejlepší z Češek Klára Davidson Spilková na 21.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde