Česká golfová federace

Aktuality

Ladies European Tour ve Švýcarsku bude mít silnou českou účast

Ladies European Tour ve Švýcarsku bude mít silnou českou účast

Tomáš Přikryl, Čtvrtek 14. září 2023

Ladies European Tour (LET) se tento týden vydává do Švýcarska na turnaj VP Bank Swiss Ladies Open. Od pátku 15. do neděle 17. září jej hostí Golfpark Holzhäusern a za české barvy se na start postaví Tereza Koželuhová, Kristýna Napoleaová, Jana Melichová, Tereza Melecká a Sára Kousková.

Celkem 126 hráček z 24 zemí se v pátek 15. září ve Švýcarsku postaví na start turnaje na 54 jamek. Vítězka letošního ročníku VP Bank Swiss Ladies Open, s dotací ve výši 300.000 euro, bude korunována po nedělním finálovém kole, které je určeno pro nejlepších 60 hráček a všechny ties.

Konkurenci bude mít pět Češek silnou. Ve startovním poli je obhájkyně titulu Youngová, tři hráčky z TOP4 žebříčku Race to Costa del Sol a sedm letošních vítězek na okruhu Ladies European Tour, mezi něž počítáme i Kristýnu Napoleaovou.

Pořadatelství Swiss Ladies Open okruhu LET se ujal již počtvrté v řadě Golfpark Holzhäusern, který se nachází jižně od Curychu, na výhled od Zugského jezera. Hřiště s parem 71 a délkou 5715 m je známé svými nádhernými výhledy a hornatou kulisou a pro hráčky je výzvou hlavně v přesnosti z odpaliště.

Sára Kousková je už v dějišti turnaje a hřiště si podle svých slov „osahává“: „Trochu mi připomíná loňský turnaj LETAS ve švýcarském Lavaux, kde jsem vyhrála. Rozlehlé rovnější greeny, kopcovitý profil, spousta slepých jamek a nakloněné fairwaye. Hřiště po deštích, které nás dnes a zítra čekají, ještě víc změkne, tudíž míče nebudou po fairwayích moc běhat. Na některých jamkách to bude značně ovlivňovat strategii hry.“

Loňský úspěch ve Švýcarsku v sérii LETASS touží Kousková zopakovat i teď na LET: „Na posledních dvou turnajích jsem vždy jeden den trošku bojovala se svým tělem nebo hlavou. Pokud se mi podaří od toho oprostit a uvolnit se, tak jsem přesvědčená, že mám se současnou hrou možnost bojovat o co nejlepší umístění. Opravdu se na hřišti v cvičných kolech cítím dobře. Vzhledem k měnícím se podmínkám, kdy velké teplo vystřídá chladné počasí a déšť, si určitě budu chtít projít hřiště ještě několikrát. Bude důležité vědět, jak se míčky budou na vlhkých fairwayích chovat. Každopádně bych si ráda ve Švýcarsku zavzpomínala na loňské vítězství na Lavaux Ladies Open a přivezla si do Prahy dobrý výsledek. Jaká k tomu vede cesta? Hrát svůj „sobotní“ golf i v pátek a v neděli.“

Turnaj otevře v pátek 15.9. v 8.00 ráno na jamce č. 1 flight č. 1, ve kterém jde i naše Jana Melichová. Sára Kousková vstoupí do turnaje v 9.06 (jamka č. 10), Tereza Melecká v 9.28 (jamka č. 10), Kristýna Napoleaová ve 12.58 (jamka č. 1) a Tereza Koželuhová ve 12.58 (jamka č. 10).

Přímý přenos vysílá teleizní stanice O2 TV Sport a to v pátek od 14:30, v pátek od 15:00 a v neděli od 14:00.

Výsledky VP Bank Swiss Ladies Open série LET sledujte zde.

Připravil: -vrk-
Foto: Tereza Melecká

Datum: Čtvrtek 14. září 2023
Všechny články autora

Související články

Tereza Melecká se kvalifikovala na LET v Berouně
Tereza Melecká se kvalifikovala na LET v Berouně

21.04.2024 | Po loňské ztrátě plné hrací karty LET vyšperkovala Tereza Melecká svůj návrat do elitní soutěže děleným 5.místem na Joburg Ladies Open. Po sebevědomém výkonu si zároveň vybojovala účast na turnaji LET v Berouně. Českému kvartetu hráček se letos premiérově podařilo projít v plném počtu cutem.

Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...
Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...

07.04.2024 | Turnaj Australian Women's Classic série LET v australském Bonville se měl odehrát na 3 kola 5.-7.4. Silné deště dovolily odehrát jen sobotní kolo, které stanovilo konečné výsledky a turnaj nebude klasifikován jako oficiální turnaj LET. TOP10 umístění Davidson Spilkové a Kouskové je tím znehodnoceno.

Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů
Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů

04.04.2024 | Zastávkou druhého australského týdne Ladies European Tour (LET) je Bonville Golf Resort v Coffs Harbour, kde ve dnech 5. až 7. dubna české profesionálky odehrají turnaj Australian Women's Classic. V pořadí sedmý letošní turnaj LET s rekordním počtem zastoupených zemí se bude hrát o 300 tisíc euro.

Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii
Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii

31.03.2024 | Na prvním ze dvou australských podniků LET Women's NSW Open prošly cutem Sára Kousková, Jana Melichová a Klára Davidson Spilková, která má navíc na kontě eso z 1. kola. Po dobrém začátku se z českých finalistek udržela ve 3. desítce jen Kousková. Kristýna Napoleaová na své finále LET zatím čeká.

Mallorca přiblíží Češkám konec sezony LET
Mallorca přiblíží Češkám konec sezony LET

15.11.2023 | Poslední dva turnaje letošní Ladies European Tour zbývá odehrát ve druhé polovině listopadu na španělské půdě čtveřici českých profesionálek. Klára Davidson Spilková, Kristýna Napoleaová, Sára Kousková a Jana Melichová odehrají 16.-18.11. Mallorca Ladies Open na hřišti Golf Son Muntaner.

Češky finišují na LET v rámci Aramco Team Series ...
Češky finišují na LET v rámci Aramco Team Series ...

26.10.2023 | Posledním mimoevropským turnajem letošního ročníku Ladies European Tour je finále Aramco Team Series by PIF konaný 27.-29. října v saudskoarabském Rijádu. Tento a další zbylé dva turnaje LET v Evropě odehrají společně Klára Davidson Spilková, Kristýna Napoleaová, Sára Kousková a Jana Melichová.

Sára Kousková slaví 5. místo na Ladies European ...
Sára Kousková slaví 5. místo na Ladies European ...

22.10.2023 | O další víkendový úspěch pro český golf se postarala Sára Kousková na LET v Indii, když čtyřdenní turnaj završila fantastickým 5. místem. Jana Melichová skončila v TOP20. Obě hráčky si posunem směrem nahoru v žebříčku Race To Costa Del Sol upevnily pozici zaručující plnou hrací kartu LET 2024.

Tým Napoleaové vyhrál Aramco Team Series v Hongkongu
Tým Napoleaové vyhrál Aramco Team Series v Hongkongu

08.10.2023 | Aramco Team Series v Hong Kongu zkrátil tajfun Koinu na dvě kola, nicméně v plně odehrané soutěži družstev triumfoval tým Kristýny Napoleaové, když po senzačním výkonu v druhém kole vyhrál s celkovým výsledkem -31. V individuální soutěži byla nejlepší z Češek Klára Davidson Spilková na 21.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde