Česká golfová federace

Aktuality

Sezonu reprezentačních výjezdů 2024 otevírá European Nations Championship

Sezonu reprezentačních výjezdů 2024 otevírá European Nations Championship

Tomáš Přikryl, Úterý 16. dubna 2024

České amatérské týmy mužů a žen odehrají ve dnech 17.-20.4. další ročník jednoho z vrcholů evropského amatérského golfového kalendáře – European Nations Championship. Na tradičně pořadatelském hřišti ve španělském Real Club de Golf Sotogrande se utkají v týmových i individuálních soutěžích.

Mistrovství Evropy národů, nazývané historicky podle místa konání také jako Copa Sotogrande, od svého vzniku nabíral na prestiži v mezinárodním amatérském kalendáři a v současné době se řadí k nejvýznamnějším turnajům vedle British Amateur, Mistrovství Evropy jednotlivců a družstev nebo španělského Copa del Rey.

Česká golfová federace loni vrátila European Nations Championship na svůj seznam oficiálních reprezentačních výjezdů a Češi tak letos budou navazovat na výsledky svých loňských týmových i individuálních předchůdců. Tým mužů v roce 2023 skončil dělený 9. a nejlépe z jejich týmu se vedlo v individuální soutěži Jakubu Jandovi (T19). O dvě místa lepší výsledek než muži přivezl loni tým žen svým 7. místem, v individuální soutěži na tom byla nejlépe Denisa Vodičková (13.).

Čtyřčlenné týmy mužů a tříčlenné týmy žen odehrají od středy do soboty čtyřkolový turnaj na rány, přičemž každému týmu se vždy nejhorší výsledek kola škrtá.

Pod vedením koučů Harryho Scotta a Petra Němečka se na European Nations Championship 2024 představí naše týmy ve složení Louis Klein, Matěj Bača, Jakub Janda a David Tomi, za ženy nastoupí trojice Gabriela Roberta Vítů, Annika Kohoutek a Kristina Lebová.

Hřiště Real Club de Golf Sotogrande s parem 72 a délkou 6 492 metrů je velmi oblíbené pro svůj přírodní charakter, kterým jeho tvůrce Robert Trent Jones záměrně vyzvedává krásy Španělska. Lemované vegetací korkových dubů, borovic a palem leží pouhých 150 metrů od Středozemního moře. Hráče čekají dlouhá odpaliště, široké fairwaye, přibližně 100 bunkerů a velmi rychlé vyvýšené greeny.

Startovní časy a výsledky European Nations Championship 2024 najdete zde.

Připravil: -vrk-
Foto: Harry Scott

Raiffeisen Bank - Partner České Golfové Reprezentace

Datum: Úterý 16. dubna 2024
Všechny články autora

Související články

V Sotogrande táhl Čechy výsledkově Louis Klein
V Sotogrande táhl Čechy výsledkově Louis Klein

21.04.2024 | Reprezentační amatérské týmy mužů a žen vezou z čtyřdenního European Nations Championship v Sotogrande především cenné zkušenosti. Na startu sezony a s nejmladšími hráčkami v poli skončil tým žen na chvostu žebříčku, mužský tým na 15. místě táhl svým individuálním výkonem celkově devátý Louis Klein.

Louis Klein: Junior Invitational mi otevřel cestu ...
Louis Klein: Junior Invitational mi otevřel cestu ...

09.04.2024 | Jen pár minut od Augusta National – dějiště turnaje The Masters – potvrdil Louis Klein svým druhým místem na jedné z nejvýznamnějších událostí ve světě soutěžního juniorského golfu, na turnaji Junior Invitational, svůj talent a udělal tak hned zkraje nové sezóny českému golfu tu nejlepší reklamu.

Čeští amatéři si polepšili ve světovém žebříčku
Čeští amatéři si polepšili ve světovém žebříčku

09.04.2024 | Postavení českých amatérských golfistů na světovém žebříčku WAGR si udržuje za poslední rok vzestupnou tendenci. Stále více českých golfových nadějí, ať už se připravují v podmínkách českých klubových zázemí nebo na univerzitách v zámoří, prokazují výkonnost na úrovni minimálně širší světové špičky.

Louis Klein potvrdil 2. místem na Junior Invitationa ...
Louis Klein potvrdil 2. místem na Junior Invitationa ...

24.03.2024 | Louis Klein ve svých 14 letech dosáhl v americkém Sage Valley v Graniteville další mimořádný úspěch pro sebe i pro český golf. Na elitním turnaji Junior Invitational vybojoval druhé místo, když po dvou kolech se dělil o vedení a o celkové vítězství hrál až do poslední jamky.

Louis Klein mezi světovou elitou na juniorském ...
Louis Klein mezi světovou elitou na juniorském ...

21.03.2024 | Světová událost č. 1 v juniorském golfu Junior Invitational přivítá 21. až 23. března nejlepší hráče z celého světa v Sage Valley v Graniteville ve státě Jižní Karolína, USA. Mezi privilegovanými 36 hráči a 24 hráčkami absolutní světové juniorské špičky si zahraje i 14letý Čech Louis Klein.

Únor otevírá sérii tréninkových kempů v Turecku
Únor otevírá sérii tréninkových kempů v Turecku

16.02.2024 | Jednou z prvních velkých výzev nové sportovní manažerky ČGF Adély Koukalové je organizace tréninkových kempů pro hráče a hráčky Národních tréninkových skupin. Série pěti týdenních kempů nasměrovaných do prověřených golfových resortů v Turecku startuje již v neděli 18.

Fanshop národního týmu – ideální dárek pro fanouška ...
Fanshop národního týmu – ideální dárek pro fanouška ...

23.11.2023 | Na začátku srpna spustila ČGF ve spolupráci s českou firmou Tony Trevis fanshop českého národního týmu. Pod hlavičkou Czechia Golf může golfový hráč získat totožné oblečení jako reprezentanti Czech Golf Teamu. Necelý rok před LOH se český golfový fanoušek oblékne do barev české reprezentace.

Ohlédnutí Filipa Jakubčíka za WATC
Ohlédnutí Filipa Jakubčíka za WATC

31.10.2023 | Na amatérském mistrovství světa družstev mužů v Abú Dhabí byl Filip Jakubčík nejlepším hráčem našeho tříčlenného týmu. V silné konkurenci obsadil osmé místo, chvíli figuroval na dělené první pozici. On sám říká: „Mám z toho radost, je to úžasný pocit.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde