Česká golfová federace

Aktuality

Únor otevírá sérii tréninkových kempů v Turecku

Únor otevírá sérii tréninkových kempů v Turecku

Tomáš Přikryl, Pátek 16. února 2024

Jednou z prvních velkých výzev nové sportovní manažerky ČGF Adély Koukalové je organizace tréninkových kempů pro hráče a hráčky Národních tréninkových skupin. Série pěti týdenních kempů nasměrovaných do prověřených golfových resortů v Turecku startuje již v neděli 18. února.

Na sklonku roku 2023 se Adéla Koukalová po svém zvolení do funkce sportovního manažera naplno ponořila do práce. Po svém zkušeném předchůdci Petru Šavrdovi převzala do gesce mj. přípravu reprezentačních akcí včetně komunikace s vrcholnými evropskými a světovými orgány EGA, IGF, R&A a dalšími. Současně převzala i rozsáhlou agendu Tréninkového systému ČGF a reprezentace a s tím související přípravu tréninkových kempů v tuzemsku i v zahraničí…

Přestože současné venkovní teploty v Česku by již dovolovaly začít pozvolně s hrou a tréninky venku, hráči všech Národních tréninkových skupin se aktuálně chystají na intenzivní tréninkové kempy do Turecka. Ty začínají již tuto neděli v Turecku a v týdenních turnusech pokračují až do poloviny března. Předcházet jim bude v sobotu 17. února úvodní jednodenní kemp v Praze Hostivaři pro ženy a dívky.

„Mé první dny na pozici sportovní manažerky ČGF bych připodobnila k lehkému klusu, který se velice záhy změnil v závodní tempo. Agenda, která mi byla svěřena, mě velice naplňuje, ač musím přiznat, že tak „ostrý závod“ jsem hned z kraje svého působení nečekala. Organizace kempů v Turecku je pro mě výzva, neboť se snažím vše připravit tak, aby se hráči ani trenéři na místě již nemuseli o nic starat, a abych navázala na kvalitu servisu, na který byli zvyklí u mého předchůdce,“ komentuje Adéla Koukalová své první dny ve federaci.

V neděli 18. února odlétají na týden do Turecka muži a chlapci, kteří budou pracovat zejména na technice švihu pod vedením národního kouče Harryho Scotta a Petra Němečka. Na hřištích Aspendos a Olympos v resortu Cullinan Links Golf Club tak budou mít konečně možnost prověřit aktuální formu po zimní přípravě v indoorech.

Na tréninkový kemp NTS mužů a chlapců navážou hned 25. února ženy a dívky pod vedením trenéra Lukáše Pavelky. K němu se 28. února připojí ještě kondiční kouč Milan Mojžíš, který částečně pokryje až tři kempy. Ženy a dívky stráví týden ve stejném resortu jako tým mužů, tj. v Titanic Deluxe Golf Belek.

Na třetí týdenní kemp do Turecka na začátku březnu poprvé zavítá nově sestavená tréninková skupina do 16 let pod vedením trenéra Vojty Dostála. Tato skupina také poprvé navštíví resort Sirene Belek Hotel a hrát budou na hřištích Pasha a Sultan v golfovém resortu Antalya Golf Club.

Dále naváže opět kemp pro muže a chlapce, tentokrát s jiným trenérským týmem, a to Davidem Carterem a Petrem Němečkem.

Sérii uzavře v pořadí druhý kemp žen a dívek, na němž trenéra Lukáše Pavelku doplní hlavní kouč Harry Scott. Obě zmíněné skupiny zamíří rovněž do resortu Sirene Belek a zahrají si na hřištích Pasha a Sultan.

Jsem velice vděčná všem kolegům, se kterými sdílím kancelář, neboť jsou vždy velice ochotní a rádi poradí či nasměrují správným směrem. Nyní již s napětím vyhlížím start sezóny, která se pro profesionální hráčky a hráče již rozjela a těším se na výsledky. Tento rok nás čekají olympijské hry v Paříži a naše olympijská výprava aktuálně stále počítá se dvěma českými golfistkami. Věřím, že nejen já budu s velkým napětím sledovat, které dvě ze čtyř možných hráček se do Paříže nakonec podívají a já jsem šťastná, že budu moci souboje pozorovat ze židle zaměstnankyně České golfové federace,“ uzavírá Adéla Koukalová

Připravil: -vrk-
Foto: Zdeněk Sluka

Datum: Pátek 16. února 2024
Všechny články autora

Související články

V Sotogrande táhl Čechy výsledkově Louis Klein
V Sotogrande táhl Čechy výsledkově Louis Klein

21.04.2024 | Reprezentační amatérské týmy mužů a žen vezou z čtyřdenního European Nations Championship v Sotogrande především cenné zkušenosti. Na startu sezony a s nejmladšími hráčkami v poli skončil tým žen na chvostu žebříčku, mužský tým na 15. místě táhl svým individuálním výkonem celkově devátý Louis Klein.

Sezonu reprezentačních výjezdů 2024 otevírá European ...
Sezonu reprezentačních výjezdů 2024 otevírá European ...

16.04.2024 | České amatérské týmy mužů a žen odehrají ve dnech 17.-20.4. další ročník jednoho z vrcholů evropského amatérského golfového kalendáře – European Nations Championship. Na tradičně pořadatelském hřišti ve španělském Real Club de Golf Sotogrande se utkají v týmových i individuálních soutěžích.

Fanshop národního týmu – ideální dárek pro fanouška ...
Fanshop národního týmu – ideální dárek pro fanouška ...

23.11.2023 | Na začátku srpna spustila ČGF ve spolupráci s českou firmou Tony Trevis fanshop českého národního týmu. Pod hlavičkou Czechia Golf může golfový hráč získat totožné oblečení jako reprezentanti Czech Golf Teamu. Necelý rok před LOH se český golfový fanoušek oblékne do barev české reprezentace.

Ohlédnutí Filipa Jakubčíka za WATC
Ohlédnutí Filipa Jakubčíka za WATC

31.10.2023 | Na amatérském mistrovství světa družstev mužů v Abú Dhabí byl Filip Jakubčík nejlepším hráčem našeho tříčlenného týmu. V silné konkurenci obsadil osmé místo, chvíli figuroval na dělené první pozici. On sám říká: „Mám z toho radost, je to úžasný pocit.

Češky na World Amateur Team Championship neuspěly
Češky na World Amateur Team Championship neuspěly

28.10.2023 | Český reprezentační výběr žen má za sebou vystoupení na amatérském mistrovství světa družstev (WATC). Jubilejní 30. Espirito Santo Trophy Češkám zůstala vzdálená více, než by odpovídalo jejich možnostem. Týmovou soutěž uzavřely na 30. příčce a individuálně figurovaly ve druhé polovině leaderboardu.

Český tým žen s ambicemi na World Amateur Team ...
Český tým žen s ambicemi na World Amateur Team ...

24.10.2023 | Silný reprezentační výběr nejlepších českých amatérských golfistek se pokusí navázat na týden starý historický úspěch mužů na amatérském mistrovství světa družstev (WATC). Boje o jubilejní 30. Espirito Santo Trophy se odehrají ve dnech 25.-28. října v Abú Dhabí ve Spojených arabských emirátech.

Česká reprezentace odjíždí z WATC se skvělým osmým ...
Česká reprezentace odjíždí z WATC se skvělým osmým ...

21.10.2023 | Amatérské mistrovství světa družstev mužů v Abú Dhabí skončilo nejlepším umístěním českého týmu v historii šampionátu. Jen sedm týmů zahrálo lépe než Češi, kteří skončili dělení osmí. Během turnaje dokonce figurovali na medialové pozici a Filip Jakubčík na první příčce v individuální soutěži.

Český tým je na WATC dvě rány od medailových pozic
Český tým je na WATC dvě rány od medailových pozic

20.10.2023 | Na amatérském mistrovství světa družstev v Abú Dhabí je reprezentační výběr Čechů třetí den po průběžně skvělých výkonech na páté pozici. Filip Jakubčík, Louis Klein a Petr Hrubý jsou v bojích o Eisenhower Trophy na cestě k historickému úspěchu českého amatérského golfu!...

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde