Česká golfová federace

Aktuality

Louis Klein potvrdil 2. místem na Junior Invitational svoji světovou extratřídu

Louis Klein potvrdil 2. místem na Junior Invitational svoji světovou extratřídu

Tomáš Přikryl, Neděle 24. března 2024

Louis Klein ve svých 14 letech dosáhl v americkém Sage Valley v Graniteville další mimořádný úspěch pro sebe i pro český golf. Na elitním turnaji Junior Invitational vybojoval druhé místo, když po dvou kolech se dělil o vedení a o celkové vítězství hrál až do poslední jamky.

Z vyjádření 14letého talentu z Albatrossu bezprostředně po vyhlášení vítězů juniorského „Masters“, jak je Junior Invitational nazýván, bylo vedle radosti z mimořádného úspěchu cítit i určité zklamání z těsně uniklého vítězství: „V každém případě jsem velice šťastný za toto umístění a myslím si, že je to zatím jeden z mých největších golfových úspěchů. Tímto výsledkem jsem dokázal Americe, že i v Česku se hraje dobrý golf. Rád bych touto cestou poděkoval všem, kteří mi fandí. Dostal jsem blahopřání od mnoha lidí a v životě bych nevěřil, že jich je tolik, co mě sledují.“

V tříkolovém turnaji hraném od čtvrtka 21. března se Klein hned od začátku usadil na předních pozicích leaderboardu a první kolo končil velmi nadějně jako dělený čtvrtý. „V prvním kole jsem hrál velmi dobrý golf, zahrál jsem pět birdie a tři bogey. První bogey byl trojputt z 20 metrů, druhé jsem zatáhl do lesa a nedokázal jsem zachránit putt a třetí bogey byla špatná volba hole. Důležité ale je, že se ve švihu cítím dobře. To ostatní se uvidí,“ hodnotil Louis Klein s chladnou hlavou vyhlídky do dalších fází turnaje.

Dobrý švih i mentální nastavení neopustily Kleina ani v pátečním druhém kole, které bylo jeho nejlepším v turnaji. Na rozjezd ale musel pár jamek čekat. „První čtyři jamky jsem byl asi dost nervózní. Rozjel jsem to a uvolnil jsem se teprve až na páté jamce. Pak už jsem skoro nechyboval. Na sedmé jamce začalo pršet, to pro mě byla asi i výhoda. Od desáté už pršelo fakt hodně a tady se projevila celková kvalita mé techniky. Měl jsem dokonce i více šancí skórovat, ale i tak jsem vděčný za tuhle rundu, když vezmu v úvahu podmínky v průběhu kola a také kvalitu greenů. Hřiště je velice náročné, vždyť délka z černých odpališť je kolem 6.700 metrů (pozn. 7.437 yardů, 6.800 metrů). Těším se na finální rundu, ale vím že jediná moje šance je zůstat v klidu,“ komentoval Klein skvělé druhé kolo za 68 ran, které ho s průběžným skóre -6 vyneslo na dělenou první pozici leaderboardu a hrálo důležitou roli v jeho celkovém úspěchu na turnaji.

Ve třetím kole hrál Louis Klein ještě poslední dvě jamky stále o vítězství. Skórovat se mu v nich ale nepodařilo a tak konečné účtování Louise Kleina na turnaji je -9 po kolech 70, 68, 69 a skvělé druhé místo. Přesto Klein hodnotil momenty své hry v turnaji kriticky: „Jako vždy mi moje první devítka nevyšla a zakončil jsem ji v paru, i když byla jednodušší než ta druhá. Ale vždy mi trvalo, než jsem se dostal do svého rytmu. Celý tento turnaj jsem prakticky prohrál na první devítce.“  

Louis Klein tak druhé místo na Junior Invitational 2024 přidá do výčtu hlavních úspěchů v kariéře, během níž se stal nejmladším hráčem, který kdy prošel cutem na Challenge Tour, je účastníkem dvou turnajů DP World Tour, vítězem Czech Amateur Open 2023 a Czech International Junior U18 a U21 2023. Na kontě má také druhé místo na German Amateur Championship 2023 a Czech International Amateur Championship 2023.

Trofej Junior Invitational si ze Sage Valley odváží Ital Giovanni Daniele Binaghi, který na sebe vítězství strhl svým třetím kolem za 64 ran, což byl vůbec nejlepší výsledek celého turnaje. 

Výsledky Junior Invitational 2024 najdete zde.

Připravil: -vrk-
Foto:  Junior Invitational at Sage Valley

Datum: Neděle 24. března 2024
Všechny články autora

Související články

Sezonu reprezentačních výjezdů 2024 otevírá European ...
Sezonu reprezentačních výjezdů 2024 otevírá European ...

16.04.2024 | České amatérské týmy mužů a žen odehrají ve dnech 17.-20.4. další ročník jednoho z vrcholů evropského amatérského golfového kalendáře – European Nations Championship. Na tradičně pořadatelském hřišti ve španělském Real Club de Golf Sotogrande se utkají v týmových i individuálních soutěžích.

Louis Klein: Junior Invitational mi otevřel cestu ...
Louis Klein: Junior Invitational mi otevřel cestu ...

09.04.2024 | Jen pár minut od Augusta National – dějiště turnaje The Masters – potvrdil Louis Klein svým druhým místem na jedné z nejvýznamnějších událostí ve světě soutěžního juniorského golfu, na turnaji Junior Invitational, svůj talent a udělal tak hned zkraje nové sezóny českému golfu tu nejlepší reklamu.

Čeští amatéři si polepšili ve světovém žebříčku
Čeští amatéři si polepšili ve světovém žebříčku

09.04.2024 | Postavení českých amatérských golfistů na světovém žebříčku WAGR si udržuje za poslední rok vzestupnou tendenci. Stále více českých golfových nadějí, ať už se připravují v podmínkách českých klubových zázemí nebo na univerzitách v zámoří, prokazují výkonnost na úrovni minimálně širší světové špičky.

Louis Klein mezi světovou elitou na juniorském ...
Louis Klein mezi světovou elitou na juniorském ...

21.03.2024 | Světová událost č. 1 v juniorském golfu Junior Invitational přivítá 21. až 23. března nejlepší hráče z celého světa v Sage Valley v Graniteville ve státě Jižní Karolína, USA. Mezi privilegovanými 36 hráči a 24 hráčkami absolutní světové juniorské špičky si zahraje i 14letý Čech Louis Klein.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde