Česká golfová federace

Aktuality

Louis Klein mezi světovou elitou na juniorském „masters“ v USA

Louis Klein mezi světovou elitou na juniorském „masters“ v USA

Tomáš Přikryl, Čtvrtek 21. března 2024

Světová událost č. 1 v juniorském golfu Junior Invitational přivítá 21. až 23. března nejlepší hráče z celého světa v Sage Valley v Graniteville ve státě Jižní Karolína, USA. Mezi privilegovanými 36 hráči a 24 hráčkami absolutní světové juniorské špičky si zahraje i 14letý Čech Louis Klein.

Junior Invitational, přezdívaný týdeníkem Golfweek jako juniorské Masters, vstupuje do svého 13. ročníku a od svého založení v roce 2011 se stal jednou z nejvýznamnějších událostí ve světě soutěžního juniorského golfu. Mezi historickými účastníky se objevují nejlepší světová golfová jména jako Scottie Scheffler, Justin Thomas, Colin Morikawa, Viktor Hovland, Cameron Young, Matthew Fitzpatrick, Anna Davis, Megha Ganne a další.

Loňský turnaj Junior Invitational ovládl mezi 36 hráči Aldrich Potgieter, který se stal profesionálem o pouhé tři měsíce později a nedávno se stal nejmladším vítězem v historii Korn Ferry Tour. V letošním roce se ve startovním poli opět představí špičkové talenty, mimo jiné Miles Russell, první hráč žebříčku Golfweek/Sagarin, juniorský šampion PGA pro chlapce z roku 2023, Kris Kim, šampion R&A Boys' Amateur z roku 2023, Blades Brown, který se v loňském roce stal nejmladším spoludržitelem titulu ve stroke play v historii U.S. Amateur.

Louise Kleina představují pořadatelé jako nejmladšího hráče, který kdy prošel cutem na Challenge Tour, účastníka dvou turnajů DP World Tour, vítěze Czech Amateur Open 2023 a Czech International Junior U18 a U21 2023. Připomínáno je i jeho druhé místo na German Amateur Championship 2023 a Czech International Amateur Championship 2023.

V Sage Valley v Graniteville se Louis Klein připravuje už od neděle a na dálku se podělil se svými dojmy: „Jsem velmi hrdý, že jsem se sem kvalifikoval a že můžu hrát po boku těch nejlepších. Účastní se ho jenom 36 hráčů a 24 hráček, z nichž každý je už vítězem nějakého velkého turnaje a zároveň se nachází vysoko ve světovém žebříčku. Věřím tomu, že většina hráčů, kteří se tu objeví, bude hrát v budoucnu mezi profíky a všichni, se kterými jsem mluvil, už dnes mají velké sponzorské smlouvy. V dnešní době prostě nestačí jen hrát dobrý golf, ale je potřeba mít i silné sponzory. Jsem velice šťastný a vděčný, že se mi to letos povedlo také a chtěl bych touto cestou poděkovat Jaroslavu Miňhovi a panu doktoru Jiřímu Šimáně za Albatross Golf Resort, protože bez nich bych tady nemohl být. Turnaj je na vysoké úrovni, o nás hráče je neuvěřitelně postaráno, jsme v rezortu už od neděle, přestože turnaj pro nás začíná ve čtvrtek.“

Golfový klub Sage Valley, který hostí Junior Invitational, se nachází trochu symbolicky jen několik minut od dějiště Masters Augusty v Georgii a je obklopen několika tisíci akry zachovalého jižního borového lesa.

„Hřiště se nachází v borovicovém lese, takže každá chyba se okamžitě projeví na skorekartě. Greeny už dnes při tréninku měly rychlost 14 a možná i více a nechci vidět jejich rychlost při turnaji. Co se týče hry, cítím se dobře. Ale uvidíme, jak to půjde na turnaji,“ uzavírá stručně Louis Klein před startem na svém dalším kariérním milníku.

Junior Invitational se poprvé zúčastní i dívky. Od svého založení v roce 2011 se této akce účastnilo 54 nejlepších juniorů. V novém formátu bude soutěžit 36 chlapců a 24 dívek současně.

Klein se vydá na start tříkolového turnaje ve čtvrtek 21. března ve 13:18 místního času (18:18 SEČ).

Výsledky Junior Invitational 2024 v Sage Valley sledujte zde.

Připravil: -vrk-
Foto: Louis Klein

Datum: Čtvrtek 21. března 2024
Všechny články autora

Související články

Sezonu reprezentačních výjezdů 2024 otevírá European ...
Sezonu reprezentačních výjezdů 2024 otevírá European ...

16.04.2024 | České amatérské týmy mužů a žen odehrají ve dnech 17.-20.4. další ročník jednoho z vrcholů evropského amatérského golfového kalendáře – European Nations Championship. Na tradičně pořadatelském hřišti ve španělském Real Club de Golf Sotogrande se utkají v týmových i individuálních soutěžích.

Louis Klein: Junior Invitational mi otevřel cestu ...
Louis Klein: Junior Invitational mi otevřel cestu ...

09.04.2024 | Jen pár minut od Augusta National – dějiště turnaje The Masters – potvrdil Louis Klein svým druhým místem na jedné z nejvýznamnějších událostí ve světě soutěžního juniorského golfu, na turnaji Junior Invitational, svůj talent a udělal tak hned zkraje nové sezóny českému golfu tu nejlepší reklamu.

Čeští amatéři si polepšili ve světovém žebříčku
Čeští amatéři si polepšili ve světovém žebříčku

09.04.2024 | Postavení českých amatérských golfistů na světovém žebříčku WAGR si udržuje za poslední rok vzestupnou tendenci. Stále více českých golfových nadějí, ať už se připravují v podmínkách českých klubových zázemí nebo na univerzitách v zámoří, prokazují výkonnost na úrovni minimálně širší světové špičky.

Louis Klein potvrdil 2. místem na Junior Invitationa ...
Louis Klein potvrdil 2. místem na Junior Invitationa ...

24.03.2024 | Louis Klein ve svých 14 letech dosáhl v americkém Sage Valley v Graniteville další mimořádný úspěch pro sebe i pro český golf. Na elitním turnaji Junior Invitational vybojoval druhé místo, když po dvou kolech se dělil o vedení a o celkové vítězství hrál až do poslední jamky.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde