Česká golfová federace

Aktuality

Sára Kousková 12. na LET ARAMCO Team Series v USA

Sára Kousková 12. na LET ARAMCO Team Series v USA

Tomáš Přikryl, Pondělí 11. března 2024

Sára Kousková pokračovala ve skvělých výkonech i na zámořské zastávce LET. Na víkendové ARAMCO Team Series na Floridě se držela dvě kola v TOP10 a finále zakončila skvělým 12. místem. Z české čtveřice se podařilo projít cutem také Janě Melichové.

Sára Kousková i Jana Melichová rozehrály individuální část turnaje skvěle, když po prvním kole se obě hráčky vešly do TOP 20. Čtyři rány pod par znamenaly pro Kouskovou 9. příčku, Melichová přidala o ránu více a první den zakončila šestnáctá. Lepší start do turnaje si určitě představovaly Klára Davidson Spilková i Kristýna Napoleaová, které shodně zahrály dvě rány nad normu hřiště a dělily po prvním dni až 68. příčku.

Přestože své druhé kolo zahrála Kousková o tři rány hůře než předchozí den, přesto ji celkové skóre -5 po 2. dni ji vyneslo leaderboardem až na dělenou 5. pozici. Po nějakou dobu dělila Kousková i fantastickou 2. pozici. V této sezoně Ladies European Tour navíc drží česká dvojka 100% úspěšnost cutu.

Ve finálovém kole bylo pro Sáru Kouskovou až do poslední chvíle ve hře umístění v TOP10. Ještě na poslední čtyřparové osmnáctce by birdie znamenalo dělené šesté místo. Trojpat a bogey ale nakonec zastavilo Kouskovou na dělené 12. příčce, což je její druhé nejlepší umístění v sezoně a patří jí za něj šek na 8.750 dolarů.

Jsem teď krátce po dohrání trochu zklamaná. Radost z kvalitní hry a výsledku mi trochu kazí poslední tři jamky, kde se mi nepodařilo vyvarovat dvou zbytečných chyb. Jsem si ale jistá, že až se zítra ráno probudím, tak budou převažovat pozitvní pocity. Hrála jsem v předposledním fligtu a musím říct, že jsem se cítila opravdu dobře. Na hřišti nám to s Kubou skvěle fungovalo, o to víc mrzí ty poslední dvě bogey, mohlo to být opět umístění v TOP 6,” svěřila se Sára Kousková ihned po dohrání turnaje, ale zároveň přidala své další hodnocení: Je skvělé vědět, že aktuálně je moje hra tam, kde bych si ji přála mít. Bojujeme prakticky každý turnaj o ty nejvyšší příčky a chybí jen málo. Věřím, že se nám bude dařit kvalitní hru promítat do dobrých výsledků dlouhodobě, a že se dočkáme i vytouženého vítězství. Když se nad tím zamyslím, tak je vlastně strašně příjemné být po takhle kvalitně obsazeném turnaji smutný z toho, že jsem až kousek za elitní desítkou. Máme v sobě teď ten správný oheň, který nás pohání dopředu a tlačí nás být co nejlepší."

Se Sárou Kouskovou se do nedělního finálového kola probojovala i Jana Melichová. Po kole s jednou ranou nad par do něj vstupovala na 26. příčce a skóre -2. O lepší umístění připravilo v neděli Janu Melichovou doublebogey na čtyřparové devítce. Finálové kolo zahrála 4 rány nad par a s celkovým skóre +2 v turnaji brala 39. příčku a šek na 3.069 dolarů.

K tomu, aby všechny čtyři české profesionálky prošly cutem, chyběly Kláře Davidson Spilkové dvě rány a Kristýně Napoleaové pouhá jedna rána. Ta tak stále musí čekat na své první finále sezony LET.

Suverénní vítězkou individuální soutěže Aramco Team Series Presented by PIF – Tampa se stala Němka Alexandra Forsterling. Po klidném a sebevědomém výkonu především ve třetím kole přetlačila dosud vedoucí Angličanku Charley Hull o 4 rány a za skóre -12 jí patří individuální trofej a šek na 68.717 dolarů.

Týmovou trofej zvedl nad hlavu ve Feather Sound Country Clubu tým francouzské kapitánky Roussin-Bouchard, její krajanky Celine Herbin, Angličanky Meghan MacLaren a amatérky LuJain Omar Khalil ze Saúdské Arábie.

Nejvýše postavenou Češkou v týmové soutěži byla Jana Melichová v týmu Alexandry Forsterling na děleném 7. místě. Tým Němky Aline Krauter s naší Sárou Kouskovou a Kristýnou Napoleaovou byl dělený 12. a tým Kláry Davidson Spilkové dělený 25.

Výsledky individuální soutěže turnaje LET Aramco Team Series presented by PIF (Tampa) najdete zde.

Výsledky týmové soutěže turnaje LET Aramco Team Series presented by PIF (Tampa) najdete zde.

Připravil: -vrk-
Foto: Neville Hopwood

Datum: Pondělí 11. března 2024
Všechny články autora

Související články

Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...
Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...

07.04.2024 | Turnaj Australian Women's Classic série LET v australském Bonville se měl odehrát na 3 kola 5.-7.4. Silné deště dovolily odehrát jen sobotní kolo, které stanovilo konečné výsledky a turnaj nebude klasifikován jako oficiální turnaj LET. TOP10 umístění Davidson Spilkové a Kouskové je tím znehodnoceno.

Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů
Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů

04.04.2024 | Zastávkou druhého australského týdne Ladies European Tour (LET) je Bonville Golf Resort v Coffs Harbour, kde ve dnech 5. až 7. dubna české profesionálky odehrají turnaj Australian Women's Classic. V pořadí sedmý letošní turnaj LET s rekordním počtem zastoupených zemí se bude hrát o 300 tisíc euro.

Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii
Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii

31.03.2024 | Na prvním ze dvou australských podniků LET Women's NSW Open prošly cutem Sára Kousková, Jana Melichová a Klára Davidson Spilková, která má navíc na kontě eso z 1. kola. Po dobrém začátku se z českých finalistek udržela ve 3. desítce jen Kousková. Kristýna Napoleaová na své finále LET zatím čeká.

LET se i s Češkami přesunula do Austrálie
LET se i s Češkami přesunula do Austrálie

28.03.2024 | České hráčky se po náročném přesunu do Austrálie představí na přelomu března a dubna na dvou turnajích LET. Nejprve 29.-31.3. na pobřeží Nového Jižního Walesu na turnaji Women's NSW Open s finanční dotací 300.000 eur. O týden později čeká na hráčky Australian Women’s Classic v nedalekém Bonville.

Češky na LET v Maroku: jsme zpátky
Češky na LET v Maroku: jsme zpátky

24.02.2024 | Český golf má první TOP10 letošní sezony Ladies European Tour. Postarala se o ni Sára Kousková skvělým 6. místem na Lalla Meryem Cup v marockém Rabatu. Klára Davidson Spilková nakonec 4. místo po dvou kolech neudržela a uzavřela na dělené 13. pozici. Janě Melichové i Kristýně Napoleaové cut unikl.

Profesionálky se s LET přesouvají do Maroka
Profesionálky se s LET přesouvají do Maroka

21.02.2024 | Kvarteto českých profesionálek se na africkém kontinentu přesunulo do Maroka na třetí letošní turnaj Ladies European Tour. Na Royal Golf Dar Es Salam v Rabatu startuje ve čtvrtek 22. února tříkolový Lalla Meryem Cup s dotací 450.000 euro. Jana Melichová se vrací do místa loňského velkého úspěchu.

Češky na LET v Saudské Arábii za očekáváním
Češky na LET v Saudské Arábii za očekáváním

18.02.2024 | Druhý podnik Ladies European Tour se odehrál 15.-18.2. v Saúdské Arábii za účasti kompletní čtveřice českých členek LET 2024. Na hřišti Riyadh Golf Club City si zahrály všechna čtyři kola jen Sára Kousková a Jana Melichová. Klára Davidson Spilková a Kristýna Napoleaová se do finále zatím nepodívaly.

Češky na LET v Saudské Arábii opět ve čtyřech
Češky na LET v Saudské Arábii opět ve čtyřech

14.02.2024 | Z Keni do Saúdské Arábie se přesouvá seriál LET na Turnaj Aramco Ladies International, který se odehraje od čtvrtka 15. do neděle 18. února na hřišti Riyadh Golf Club City. V individuální soutěži se zde představí už celá čtveřice českých profesionálek, včetně Kláry Davidson Spilkové.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde