Česká golfová federace

Aktuality

Pavouček vykročí v Hurghadě za hrací kartou Challenge Tour

Pavouček vykročí v Hurghadě za hrací kartou Challenge Tour

Tomáš Přikryl, Neděle 28. ledna 2024

Dominik Pavouček otevřel 28.1. tříkolovým turnajem Red Sea Egyptian Classic série Pro Golf Tour svoji sezonu, na jejímž konci by měl držet hrací kartu Challenge Tour 2025. Dosáhnout tohoto cíle chce právě úspěchem na Pro Golf Tour – oficiálním satelitu druhé nejvyšší evropské profesionální soutěže.

Osmadvacetiletý český profesionál vstupuje do nové sezóny se stejným cílem jako v loňské sezóně – vybojovat si kartu na Challenge Tour 2025. Jako vstupní bránu do druhé nejvyšší profesionální ligy si opět vybral ProGolf Tour, která je jednou ze čtyř oficiálních satelitních soutěží Challenge Tour a každoročně se zde objevuje ke dvěma stovkám hráčů z více než 25 zemí. Po loňském dobrém začátku skončil Pavouček nakonec na 29. místě Order of Merit Pro Golf Tour a na hrací kartu Challlenge Tour ani na přímý postup do druhé fáze European Tour Qualifying School se mu dosáhnout nepodařilo.

Z pohledu DP World Tour je Pro Golf Tour považována za vstupní bránu do Challenge Tour, a je jednou ze čtveřice jejích oficiálních satelitních tour, do ketré ještě patří Alps Tour, PGA EuroPro Tour a Nordic Golf League. Hráči z prvních míst žebříčku Order of Merit Pro Golf Tour získávají oprávnění hrát na Challenge Tour v následujícím roce a také přímý postup do 2. fáze Q-School DP World tour.

Dominik Pavouček zisk hrací karty považuje za svůj hlavní cíl, k němuž letos pro sebe vidí více možných cest: „Můj cíl pro sezónu 2024 je stejný jako v roce 2023 ale o trochu jiný. Probojovat se na Challenge tour skrze Pro Golf Tour. Změnou však bude, že to nebude moje jediná šance. Dostal jsem přislíbeno na začátek sezóny čtyři divoké karty na Challenge Tour a podle toho, jak budu hrát, bych mohl dostat i další. Na konci sezóny určitě budu zkoušet Q-School na DP World Tour a možná i na další toury.“

Pavouček rozehrál svůj otevírací turnaj sezony Red Sea Egyptian Classic 2024 v Golf Club Ain Sokhna v Hurghadě. V tříkolovém turnaji je plánován cut po 2 kolech pro nejlepších 40 hráčů a všechny ties.

Informace a průběžné výsledky Red Sea Egyptian Classic 2024 sledujte zde.

Připravil: -vrk-
Foto: Zdeněk Sluka

Datum: Neděle 28. ledna 2024
Všechny články autora

Související články

Cafourek v Rakousku skončil těsně druhý
Cafourek v Rakousku skončil těsně druhý

28.04.2023 | Celkem osm českých reprezentantů poměřilo síly s konkurencí na dalším turnaji série Pro Golf Tour. Skvělým výsledkem se blýsknul Jan Cafourek, který nestačil pouze na Slovince Žan Luka Štirna a bral na podniku v Rakousku druhé místo. Čeští hráči se zúčastnili také turnaje Mena Tour v Thajsku.

8 Čechů míří do Rakouska na Pro Golf Tour
8 Čechů míří do Rakouska na Pro Golf Tour

25.04.2023 | Naši golfisté mají před sebou další turnaj série Pro Golf Tour. V rakouském resortu Haugschlag se z Čechů představí osm profesionálů. Mezi nimi nebude chybět ani aktuální tuzemská jednička Jan Cafourek. ...

Pavouček se pokusí v Egyptě zopakovat březnové ...
Pavouček se pokusí v Egyptě zopakovat březnové ...

03.04.2023 | Během tohoto týdne se uskuteční v Egyptě další dva turnaje Pro Golf Tour. První z nich začíná v úterý 4. 4., druhý je na programu o pět dnů později. Pozornost českých fanoušků bude upřena především na Dominika Pavoučka, který minulý měsíc v Egyptě blýsknul dvěma skvělými výsledky.

Na turnajích v Egyptě si nejlépe vedl Pavouček
Na turnajích v Egyptě si nejlépe vedl Pavouček

22.03.2023 | V průběhu března se v Egyptě uskutečnily dva turnaje Pro Golf Tour. Z tuzemských hráčů dopadly oba podniky nejlépe pro Dominika Pavoučka, který navíc prokázal i kolegiálního ducha. Během prvního podniku půjčil své hole Šimonu Zachovi, kterému letecká společnost ztratila zavazadla.

Na startu Pro Golf Tour s pěti českými zástupci
Na startu Pro Golf Tour s pěti českými zástupci

12.03.2023 | Pro Golf Tour začíná svoji sezónu turnaji v Egyptě. V prvních dvou březnových odstartuje hned pětice českých profesionálů. Jan Cafourek se vrací na hřiště Golf Club Ain Sokhna, kde minulý rok kraloval.

Jan Cafourek je nejlepším Čechem ve světovém žebříčk ...
Jan Cafourek je nejlepším Čechem ve světovém žebříčk ...

14.11.2022 | V letošní sezóně zažil snad úplně všechno, od vítězství v Egyptě až po sérii nezdarů. V Order of Merit Pro Golf Tour skončil na dvanáctém místě, čímž vylepšil své nejlepší umístění. Aktuálně je Jan Cafourek ve světovém žebříčku nejlepším Čechem. ...

ALTEPRO Trophy 2022 by EXTEC kořistí Francouze ...
ALTEPRO Trophy 2022 by EXTEC kořistí Francouze ...

29.08.2022 | Po vyrovnaném výkonu 69, 67 a 72 vybojoval prvenství v turnaji série Pro Golf Tour v Kynžvartu mladý Francouz Jean Bekirian. Nejlepšími Čechy byli amatér Timotej Formánek a Jan Cafourek na děleném desátém místě.

Pro Golf Tour se chystá do Západních Čech
Pro Golf Tour se chystá do Západních Čech

12.08.2022 | Tradiční zastávkou v programu Pro Golf Tour se staly Západní Čechy. Nejinak tomu bude letos. Od 26. do 28. srpna se „Hvězdy budoucnosti“ utkají na hřišti Kynžvart o dotaci ve výši 30.000 Eur. Jan Cafourek (na snímku) se pokusí proniknout do ceněné první pětky Order of Merit.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde