Česká golfová federace

Aktuality

Pro Golf Tour se chystá do Západních Čech

Pro Golf Tour se chystá do Západních Čech

Tisková zpráva , Pátek 12. srpna 2022

Tradiční zastávkou v programu Pro Golf Tour se staly Západní Čechy. Nejinak tomu bude letos. Od 26. do 28. srpna se „Hvězdy budoucnosti“ utkají na hřišti Kynžvart o dotaci ve výši 30.000 Eur. Jan Cafourek (na snímku) se pokusí proniknout do ceněné první pětky Order of Merit.

„Největší změnou oproti minulým ročníkům je soustředění akce jen na jedno hřiště, to kynžvartské. Ostatní parametry včetně výše prize money zůstávají stejné. Diváci se mohou těšit na širší českou profi špičku a zástup mladých, správně nažhavených amatérů, kteří se pokusí projít přísným cutem (40+T),“ komentuje Pavel Krenk, šéf promotérské společnosti Česká 1, která za turnajem spolu s německou PGA stojí.
 
 
ALTEPRO Trophy by CzechOne je dvanáctou letošní zastávkou Pro Golf Tour, z níž už do vyšších golfových pater vystoupala řada evropských hráčů; z Čechů Marek Nový a Ondřej Lieser. Hrací formát jsou dva dny pro celé startovní pole, následuje cut pro 40 plus dělení hráči. Třetí den je finálový, tradičně se hraje v neděli. V čele Order of Merit je Belgičan Alan de Bondt, nejlépe postaveným Čechem je Jan Cafourek na devátém místě. Na první pětku, která má zajištěnu kartu na Challenge Tour, Cafourkovi schází hratelných 2.450 bodů (=Eur). Kromě Cafourka se čeští příznivci mohou těšit na Michala Pospíšila, Štěpána Daňka či Aleše Kořínka. Promotérské karty obdrželi od České 1 především mladí a nadějní čeští amatéři. Zajímavostí je start místního kadeta Matěje Mňahončáka (ročník 2007), který kynžvartské hřiště perfektně zná a není bez šancí na cut.
 
 
Loňský vítěz tohoto turnaje Němec Philipp Mejow 
 
Vstup pro diváky je samozřejmě zdarma a golfoví fanoušci uvidí hodinový sestřih na třech tradičních televizních kanálech.
 
Kontakt pro další informace:
Radovan Vrátný, tel. 777 959 348, e-mail: vratny@9026.cz
 
Odkaz:
Autor: Tisková zpráva  
Datum: Pátek 12. srpna 2022
Všechny články autora

Související články

Pavouček vykročí v Hurghadě za hrací kartou Challeng ...
Pavouček vykročí v Hurghadě za hrací kartou Challeng ...

28.01.2024 | Dominik Pavouček otevřel 28.1. tříkolovým turnajem Red Sea Egyptian Classic série Pro Golf Tour svoji sezonu, na jejímž konci by měl držet hrací kartu Challenge Tour 2025. Dosáhnout tohoto cíle chce právě úspěchem na Pro Golf Tour – oficiálním satelitu druhé nejvyšší evropské profesionální soutěže.

Cafourek v Rakousku skončil těsně druhý
Cafourek v Rakousku skončil těsně druhý

28.04.2023 | Celkem osm českých reprezentantů poměřilo síly s konkurencí na dalším turnaji série Pro Golf Tour. Skvělým výsledkem se blýsknul Jan Cafourek, který nestačil pouze na Slovince Žan Luka Štirna a bral na podniku v Rakousku druhé místo. Čeští hráči se zúčastnili také turnaje Mena Tour v Thajsku.

8 Čechů míří do Rakouska na Pro Golf Tour
8 Čechů míří do Rakouska na Pro Golf Tour

25.04.2023 | Naši golfisté mají před sebou další turnaj série Pro Golf Tour. V rakouském resortu Haugschlag se z Čechů představí osm profesionálů. Mezi nimi nebude chybět ani aktuální tuzemská jednička Jan Cafourek. ...

Pavouček se pokusí v Egyptě zopakovat březnové ...
Pavouček se pokusí v Egyptě zopakovat březnové ...

03.04.2023 | Během tohoto týdne se uskuteční v Egyptě další dva turnaje Pro Golf Tour. První z nich začíná v úterý 4. 4., druhý je na programu o pět dnů později. Pozornost českých fanoušků bude upřena především na Dominika Pavoučka, který minulý měsíc v Egyptě blýsknul dvěma skvělými výsledky.

Na turnajích v Egyptě si nejlépe vedl Pavouček
Na turnajích v Egyptě si nejlépe vedl Pavouček

22.03.2023 | V průběhu března se v Egyptě uskutečnily dva turnaje Pro Golf Tour. Z tuzemských hráčů dopadly oba podniky nejlépe pro Dominika Pavoučka, který navíc prokázal i kolegiálního ducha. Během prvního podniku půjčil své hole Šimonu Zachovi, kterému letecká společnost ztratila zavazadla.

Na startu Pro Golf Tour s pěti českými zástupci
Na startu Pro Golf Tour s pěti českými zástupci

12.03.2023 | Pro Golf Tour začíná svoji sezónu turnaji v Egyptě. V prvních dvou březnových odstartuje hned pětice českých profesionálů. Jan Cafourek se vrací na hřiště Golf Club Ain Sokhna, kde minulý rok kraloval.

Jan Cafourek je nejlepším Čechem ve světovém žebříčk ...
Jan Cafourek je nejlepším Čechem ve světovém žebříčk ...

14.11.2022 | V letošní sezóně zažil snad úplně všechno, od vítězství v Egyptě až po sérii nezdarů. V Order of Merit Pro Golf Tour skončil na dvanáctém místě, čímž vylepšil své nejlepší umístění. Aktuálně je Jan Cafourek ve světovém žebříčku nejlepším Čechem. ...

ALTEPRO Trophy 2022 by EXTEC kořistí Francouze ...
ALTEPRO Trophy 2022 by EXTEC kořistí Francouze ...

29.08.2022 | Po vyrovnaném výkonu 69, 67 a 72 vybojoval prvenství v turnaji série Pro Golf Tour v Kynžvartu mladý Francouz Jean Bekirian. Nejlepšími Čechy byli amatér Timotej Formánek a Jan Cafourek na děleném desátém místě.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde