Česká golfová federace

Aktuality

Na turnajích v Egyptě si nejlépe vedl Pavouček

Na turnajích v Egyptě si nejlépe vedl Pavouček

Marie Sehnálková, Středa 22. března 2023

V průběhu března se v Egyptě uskutečnily dva turnaje Pro Golf Tour. Z tuzemských hráčů dopadly oba podniky nejlépe pro Dominika Pavoučka, který navíc prokázal i kolegiálního ducha. Během prvního podniku půjčil své hole Šimonu Zachovi, kterému letecká společnost ztratila zavazadla.

První turnaj sezony Pro Golf Tour nesl název Red Sea Ain Sokhna Classic 2023. Hrál se na hřišti Sokhna Golf Club v termínu 14. 3. – 16. 3. s dotací 30.000 euro. Mezi zúčastněnými byli také čtyři Češi – Dominik Pavouček, Jan Cafourek, Matyáš Zapletal a Šimon Zach.

Hned po příletu musela tuzemská výprava řešit nepříjemný problém. Na letišti se některým ztratila zavazadla včetně bagů s holemi. „Momentálně se ani neví, kde se věci nachází a zda je budeme mít na druhý turnaj,“ komentoval nešťastnou situaci Zapletal, kterému musel půjčit hole místní hráč. „Kluci mi museli půjčit i oblečení. Je tady skvělá parta,“ dodal.

Cutem na prvním turnaji prošli Dominik Pavouček, Jan Cafourek a Matyáš Zapletal. Nejlepší výkon ve finále předvedl Pavouček, který zahrál dvě rány pod par. Turnaj nakonec zakončil na dělené 15. pozici, dvě rány od top 10. Za svůj výkon si odvezl finanční prémii v hodnotě 565 euro.

Druhému nejlepšímu Čechovi turnaje Janu Cafourkovi nevyšel úplný závěr kola. Na posledních dvou jamkách zapsal dvě bogey a skončil celkově na děleném 25. místě se skóre +1. Zapletal obsadil s +6 konečnou 42. příčku. Na vině bylo především pět jamek úvodní devítky, na nichž nasbíral pět ran nad par.

Jako jediný neprošel cutem šestadvacetiletý Šimon Zach, na jehož výkonech se patrně podepsala i nepříjemná situace se ztrácenými zavazadly. „Hole mi přišly až po posledním kole prvního turnaje. Byla to smůla, ale i to je součástí života sportovce. První kolo prvního turnaje jsem hrál s holemi Dominika (Pavoučka). Kvůli přerušení druhého kola a následnému dohrání kola časně ráno, jsem musel nastoupit s holemi místního greenkeepra, což už taková sláva nebyla. Na cut to nakonec o ránu nestačilo,“ zhodnotil.

Kompletní výsledky Red Sea Ain Sokhna Classic 2023 ZDE

Druhý z egyptských turnajů se konal od 19. 3. do 21. 3. Nesl název Red Sea Egyptian Classic 2023 a měl také dotaci 30.000 euro. I tentokrát se nejlépe dařilo Dominiku Pavoučkovi, který s šesti ranami pod par skončil na děleném 6. místě.

„Druhý turnaj jsme začali ve 40 km větru, který přetrval až do konce druhého kola. V posledním kole se na nás usmálo štěstí a nefoukalo skoro vůbec. Využil jsem dobrých podmínek ke skórování. Byla to teprve moje druhá čistá scorekarta v životě. Jsem rád, že jsem si vylepšil chuť a odjíždím domů v pozitivním duchu. Teď budu týden a půl doma, kdy musím zapracovat na hře železy, která byla na turnajích moji velkou slabinou,“ prozradil Pavouček plány na nejbližší dobu.

Loňský vítěz Jan Cafourek skončil na děleném 14. místě se skóre -4. „Jsem rád, že jsem zahrál spoustu krásných ran. Fungují mi věci, na kterých se snažím pracovat, a vím, co potřebuji vylepšovat. Sice jsem si přál obhájit loňské vítězství, ale takový je sport. Byly to dva pěkné turnaje.  Teď domů, trochu si odpočinu a začnu se připravovat na odlet do Malajsie, kde hraju od 11. dubna turnaj Mena Tour Malaysian Swing I,“ těší se na další turnajovou příležitost Cafourek.

Třetí Čech ve finálovém kole turnaje Šimon Zach ani na závěr nepokořil par hřiště. S konečným skóre 4 rány nad par se umístil na děleném 42. místě.

Kompletní výsledky Red Sea Egyptian Classic 2023 ZDE

 

 

Autor: Marie Sehnálková 
Datum: Středa 22. března 2023
Všechny články autora

Související články

Na startu Pro Golf Tour s pěti českými zástupci
Na startu Pro Golf Tour s pěti českými zástupci

12.03.2023 | Pro Golf Tour začíná svoji sezónu turnaji v Egyptě. V prvních dvou březnových odstartuje hned pětice českých profesionálů. Jan Cafourek se vrací na hřiště Golf Club Ain Sokhna, kde minulý rok kraloval.

8 Čechů míří do Rakouska na Pro Golf Tour
8 Čechů míří do Rakouska na Pro Golf Tour

25.04.2023 | Naši golfisté mají před sebou další turnaj série Pro Golf Tour. V rakouském resortu Haugschlag se z Čechů představí osm profesionálů. Mezi nimi nebude chybět ani aktuální tuzemská jednička Jan Cafourek. ...

Výborný český rozjezd na Czech Masters: Lieser ...
Výborný český rozjezd na Czech Masters: Lieser ...

19.08.2021 | Hned na úvod Czech Masters na Albatrossu byl vidět skvělý golf a výborné výsledky českých golfistů potěšily spousty diváků. Nadšení vyvolával především flight, v kterém šli lídr Henrik Stenson (-5), Pádraig Harrington (-2) a také Ondřej Lieser (-4), který dělí třetí místo.

Přijďte na skvělý golf a fandit českým hráčům
Přijďte na skvělý golf a fandit českým hráčům

18.08.2021 | Čtyři dny plné skvělých golfových ran, dramatických soubojů a hvězdných hráčů. To vše slibuje čtyřdenní program D+D REAL Czech Masters, který začíná ve čtvrtek ráno na Albatrossu. Především v úvodních dvou dnech bude také možnost sledovat, v jakém rozpoložení je česká špička.

Šestnáct Čechů si zahraje Czech Masters na Al ...
Šestnáct Čechů si zahraje Czech Masters na Al ...

17.08.2021 | Šestnáct českých golfistů se představí na turnaji D+D REAL Czech Masters, které startuje ve čtvrtek v Golf Resortu Albatross. Dvanáct profesionálů v čele s Ondřejem Lieserem doplní čtveřice amatérů včetně Matěje Bači, který obdržel kartu za svůj výkon na víkendovém Czech Open v Berouně.

Tři Češi prošli cutem na Kaskáda Golf Challenge
Tři Češi prošli cutem na Kaskáda Golf Challenge

02.07.2021 | Do víkendových kol turnaje Kaskáda Golf Challenge ze série Challenge Tour se probojovali tři Češi. Nejlépe si vede Stanislav Matuš na děleném pátém místě. Cutem prošli také Jan Cafourek a Šimon Zach. Ve vedení je Němec Marcel Schneider. ...

Lieser i Matuš mají ke cutu daleko, na Pro Golf ...
Lieser i Matuš mají ke cutu daleko, na Pro Golf ...

29.04.2021 | Na třech turnajích třech různých sérií dnes bojovalo dvanáct českých golfistů. Ondřej Lieser (+1) je na European Tour po prvním kole cutu vzdálen tři rány, Stanislav Matuš (+5) na Challenge Tour zaostává za postupem o pět úderů. Výborný den prožil Jakub Bareš (-6), na Pro Golf Tour dělí osmé místo.

Devět Čechů prošlo na Pro Golf Tour cutem, čtyři ...
Devět Čechů prošlo na Pro Golf Tour cutem, čtyři ...

29.08.2020 | Na západočeských hřištích v Sokolově a na Kynžvartu se dnes dohrálo druhé kolo turnaje ALTEPRO Trophy by EXTEC 2020. Cutem prošlo celkem devět Čechů, čtyři jsou v TOP 10 v čele s pátým Jakubem Barešem se skóre -3.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde