Česká golfová federace

Aktuality

Pavouček se pokusí v Egyptě zopakovat březnové výsledky

Pavouček se pokusí v Egyptě zopakovat březnové výsledky

Marie Sehnálková, Pondělí 3. dubna 2023

Během tohoto týdne se uskuteční v Egyptě další dva turnaje Pro Golf Tour. První z nich začíná v úterý 4. 4., druhý je na programu o pět dnů později. Pozornost českých fanoušků bude upřena především na Dominika Pavoučka, který minulý měsíc v Egyptě blýsknul dvěma skvělými výsledky.

Během března absolvoval Dominik Pavouček v Egyptě dva turnaje série Pro Golf Tour. Na obou předvedl výborné výkony a ze čtyř českých zástupců se umístil nejlépe. Na prvním podniku skončil 15., na druhém obsadil dělené 6. místo. „Domů odjíždím v pozitivním duchu. Chci ale zapracovat na hře se železy, která byla moji velkou slabinou,“ zhodnotil Pavouček.

Zdali se mu jeho předsevzetí podařilo naplnit, bude moci předvést již v tomto týdnu. Pro Golf Tour se totiž opět vrací do Egypta. Od úterý 4. 4. do čtvrtka 6. 4. se zde odehraje turnaj s názvem Little Venice Red Sea Open 2023, na kterém si hráči rozdělí prize money v hodnotě 30 000 euro.

Druhý turnaj pod hlavičkou Pro Golf Tour - EINBAY Red Sea Open 2023 se odehraje od neděle 9. 4. do úterý 11. 4. Dotace bude i v tomto případě činit 30 000 euro.

Dějištěm obou klání bude golfový klub Ain Sokhna, který se nachází nedaleko pobřeží Rudého moře asi hodinu jízdy od Káhiry. Resort nabízí 27jamkové hřiště navržené renomovanými designéry Johnem Sanfordem a Timem Lobbem. Je postaveno výhradně podle mezinárodních specifikací s mírně zvlněnými fervejemi a dobře umístěnými jezery a pískovými pastmi. Vedle Dominika Pavoučka se obou turnajů v Egyptě zúčastní také Jiří Vik.

Výsledky turnajů můžete sledovat zde.

Autor: Marie Sehnálková 
Datum: Pondělí 3. dubna 2023
Všechny články autora

Související články

8 Čechů míří do Rakouska na Pro Golf Tour
8 Čechů míří do Rakouska na Pro Golf Tour

25.04.2023 | Naši golfisté mají před sebou další turnaj série Pro Golf Tour. V rakouském resortu Haugschlag se z Čechů představí osm profesionálů. Mezi nimi nebude chybět ani aktuální tuzemská jednička Jan Cafourek. ...

Na turnajích v Egyptě si nejlépe vedl Pavouček
Na turnajích v Egyptě si nejlépe vedl Pavouček

22.03.2023 | V průběhu března se v Egyptě uskutečnily dva turnaje Pro Golf Tour. Z tuzemských hráčů dopadly oba podniky nejlépe pro Dominika Pavoučka, který navíc prokázal i kolegiálního ducha. Během prvního podniku půjčil své hole Šimonu Zachovi, kterému letecká společnost ztratila zavazadla.

Na startu Pro Golf Tour s pěti českými zástupci
Na startu Pro Golf Tour s pěti českými zástupci

12.03.2023 | Pro Golf Tour začíná svoji sezónu turnaji v Egyptě. V prvních dvou březnových odstartuje hned pětice českých profesionálů. Jan Cafourek se vrací na hřiště Golf Club Ain Sokhna, kde minulý rok kraloval.

Pavouček vykročí v Hurghadě za hrací kartou Challeng ...
Pavouček vykročí v Hurghadě za hrací kartou Challeng ...

28.01.2024 | Dominik Pavouček otevřel 28.1. tříkolovým turnajem Red Sea Egyptian Classic série Pro Golf Tour svoji sezonu, na jejímž konci by měl držet hrací kartu Challenge Tour 2025. Dosáhnout tohoto cíle chce právě úspěchem na Pro Golf Tour – oficiálním satelitu druhé nejvyšší evropské profesionální soutěže.

Cafourek v Rakousku skončil těsně druhý
Cafourek v Rakousku skončil těsně druhý

28.04.2023 | Celkem osm českých reprezentantů poměřilo síly s konkurencí na dalším turnaji série Pro Golf Tour. Skvělým výsledkem se blýsknul Jan Cafourek, který nestačil pouze na Slovince Žan Luka Štirna a bral na podniku v Rakousku druhé místo. Čeští hráči se zúčastnili také turnaje Mena Tour v Thajsku.

Jan Cafourek je nejlepším Čechem ve světovém žebříčk ...
Jan Cafourek je nejlepším Čechem ve světovém žebříčk ...

14.11.2022 | V letošní sezóně zažil snad úplně všechno, od vítězství v Egyptě až po sérii nezdarů. V Order of Merit Pro Golf Tour skončil na dvanáctém místě, čímž vylepšil své nejlepší umístění. Aktuálně je Jan Cafourek ve světovém žebříčku nejlepším Čechem. ...

ALTEPRO Trophy 2022 by EXTEC kořistí Francouze ...
ALTEPRO Trophy 2022 by EXTEC kořistí Francouze ...

29.08.2022 | Po vyrovnaném výkonu 69, 67 a 72 vybojoval prvenství v turnaji série Pro Golf Tour v Kynžvartu mladý Francouz Jean Bekirian. Nejlepšími Čechy byli amatér Timotej Formánek a Jan Cafourek na děleném desátém místě.

Pro Golf Tour se chystá do Západních Čech
Pro Golf Tour se chystá do Západních Čech

12.08.2022 | Tradiční zastávkou v programu Pro Golf Tour se staly Západní Čechy. Nejinak tomu bude letos. Od 26. do 28. srpna se „Hvězdy budoucnosti“ utkají na hřišti Kynžvart o dotaci ve výši 30.000 Eur. Jan Cafourek (na snímku) se pokusí proniknout do ceněné první pětky Order of Merit.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde