Česká golfová federace

Aktuality

Na startu Pro Golf Tour s pěti českými zástupci

Na startu Pro Golf Tour s pěti českými zástupci

Tomáš Přikryl, Neděle 12. března 2023

Pro Golf Tour začíná svoji sezónu turnaji v Egyptě. V prvních dvou březnových odstartuje hned pětice českých profesionálů. Jan Cafourek se vrací na hřiště Golf Club Ain Sokhna, kde minulý rok kraloval.

Hřiště Sokhna Golf Club se nachází jen hodinu jízdy od Káhiry, ale také jen kousek od písečného pobřeží. Nabízí 27jamkové hřiště navržené renomovanými designéry golfových hřišť Johnem Sanfordem a Timem Lobbem.

První turnaj sezóny Pro Golf Tour – Red Sea Ain Sokhna Classic 2023 – se odehraje v termínu 14. 3. – 16. 3. s dotací 30.000 euro.

„Na turnaje do Egypta se těším, hřiště dobře znám, mam je rád…, jsou tam tři devítky, takže se hrají dvě kombinace. Na jedné je jiná tráva na greenech, proto se s tím hráč musí vyrovnat a volit jiné typy přihrávek.  Snad bude pěkné i počasí,“ sděluje příjemně naladěný Jan Cafourek a dodává: „Byl jsem teď týden ve Španělsku, a i poslední týden v Čechách se dalo trénovat venku, tak jsem toho využil. Jsem rád, že do Egypta odlétám s pocitem, že jsem připraven.“

Ve Španělsku se na sezónu připravoval i další hráč ve startovní listině Jiří Vik, který ke svému startu do nové sezóny říká: „Celou zimu se připravuji se svým trenérem Kínem Navarrem ve španělském resortu Alhaurín Golf, což je v podstatě můj „domovský“ klub, protože tu mám skvělou podporu, fantastické tréninkové podmínky a ve všem mi tu vycházejí vstříc. Během posledních dvou měsíců jsem také odehrál spoustu přípravných turnajů, takže jsem rozehraný, cítím se výborně a jsem připravený bojovat.“

Společně s nimi se na turnaji představí i Dominik Pavouček. Ten se v letošním roce již může pochlubit dvěma skvělými výsledky v turnajích MENA Tour.

„První dva turnaje roku hodnotím kladně, ale všichni víme, jak to v golfu bývá, každý den je jiný. Teď jsem strávil 3 týdny intenzivní přípravy v Dubaji, kde jsem se snažil vyladit formu na nadcházející sezónu. Doufám, že dokážu prodat natrénované hodiny a přivezu si nějaké hezké výsledky a pocit dobrého golfu do sezóny 2023,“ sděluje před cestou do Egypta Pavouček.

Svoji formu ladil v Dubaji i další český zástupce Šimon Zach, který si liboval v tréninkových podmínkách místního Els Clubu: „Počasí a tréninkové podmínky jsou tam perfektní a věřím, že i tento trénink mi pomůže do sezony,“ a dodává k tomu: „Cíle zůstávají pořad stejné, a to vyhrávat. Ale taky získat nějakou zpětnou vazbu k mému tréninku při hře pod turnajovým tlakem.“

Čtveřici českých hráčů doplní ještě Matyáš Zapletal.

Druhý turnaj Red Sea Egyptian Classic 2023 navazuje s třídenní prolukou od 19. 3. do 21. 3. také s dotací 30.000 euro, a i v něm můžeme očekávat stejné zastoupení českých profesionálů.

Výsledky můžete sledovat na stánkách Pro Golf Tour zde

Datum: Neděle 12. března 2023
Všechny články autora

Související články

Na turnajích v Egyptě si nejlépe vedl Pavouček
Na turnajích v Egyptě si nejlépe vedl Pavouček

22.03.2023 | V průběhu března se v Egyptě uskutečnily dva turnaje Pro Golf Tour. Z tuzemských hráčů dopadly oba podniky nejlépe pro Dominika Pavoučka, který navíc prokázal i kolegiálního ducha. Během prvního podniku půjčil své hole Šimonu Zachovi, kterému letecká společnost ztratila zavazadla.

8 Čechů míří do Rakouska na Pro Golf Tour
8 Čechů míří do Rakouska na Pro Golf Tour

25.04.2023 | Naši golfisté mají před sebou další turnaj série Pro Golf Tour. V rakouském resortu Haugschlag se z Čechů představí osm profesionálů. Mezi nimi nebude chybět ani aktuální tuzemská jednička Jan Cafourek. ...

Výborný český rozjezd na Czech Masters: Lieser ...
Výborný český rozjezd na Czech Masters: Lieser ...

19.08.2021 | Hned na úvod Czech Masters na Albatrossu byl vidět skvělý golf a výborné výsledky českých golfistů potěšily spousty diváků. Nadšení vyvolával především flight, v kterém šli lídr Henrik Stenson (-5), Pádraig Harrington (-2) a také Ondřej Lieser (-4), který dělí třetí místo.

Přijďte na skvělý golf a fandit českým hráčům
Přijďte na skvělý golf a fandit českým hráčům

18.08.2021 | Čtyři dny plné skvělých golfových ran, dramatických soubojů a hvězdných hráčů. To vše slibuje čtyřdenní program D+D REAL Czech Masters, který začíná ve čtvrtek ráno na Albatrossu. Především v úvodních dvou dnech bude také možnost sledovat, v jakém rozpoložení je česká špička.

Šestnáct Čechů si zahraje Czech Masters na Al ...
Šestnáct Čechů si zahraje Czech Masters na Al ...

17.08.2021 | Šestnáct českých golfistů se představí na turnaji D+D REAL Czech Masters, které startuje ve čtvrtek v Golf Resortu Albatross. Dvanáct profesionálů v čele s Ondřejem Lieserem doplní čtveřice amatérů včetně Matěje Bači, který obdržel kartu za svůj výkon na víkendovém Czech Open v Berouně.

Tři Češi prošli cutem na Kaskáda Golf Challenge
Tři Češi prošli cutem na Kaskáda Golf Challenge

02.07.2021 | Do víkendových kol turnaje Kaskáda Golf Challenge ze série Challenge Tour se probojovali tři Češi. Nejlépe si vede Stanislav Matuš na děleném pátém místě. Cutem prošli také Jan Cafourek a Šimon Zach. Ve vedení je Němec Marcel Schneider. ...

Lieser i Matuš mají ke cutu daleko, na Pro Golf ...
Lieser i Matuš mají ke cutu daleko, na Pro Golf ...

29.04.2021 | Na třech turnajích třech různých sérií dnes bojovalo dvanáct českých golfistů. Ondřej Lieser (+1) je na European Tour po prvním kole cutu vzdálen tři rány, Stanislav Matuš (+5) na Challenge Tour zaostává za postupem o pět úderů. Výborný den prožil Jakub Bareš (-6), na Pro Golf Tour dělí osmé místo.

Devět Čechů prošlo na Pro Golf Tour cutem, čtyři ...
Devět Čechů prošlo na Pro Golf Tour cutem, čtyři ...

29.08.2020 | Na západočeských hřištích v Sokolově a na Kynžvartu se dnes dohrálo druhé kolo turnaje ALTEPRO Trophy by EXTEC 2020. Cutem prošlo celkem devět Čechů, čtyři jsou v TOP 10 v čele s pátým Jakubem Barešem se skóre -3.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde