Česká golfová federace

Aktuality

Národní golfová tour mládeže 2023 zná své vítěze

Národní golfová tour mládeže 2023 zná své vítěze

Tomáš Přikryl, Pondělí 18. září 2023

Povedené Masters nejvyšší mládežnické túry ukázalo na kvalitu nastupující generace. Národní golfovou tour mládeže za rok 2023 ovládli Mikuláš Vojtěšek a Anna Ludvová v kategoriích do 16 let. Nejlepší žákyní je Tereza Kamradková a v kategorii žáci Martin Zimerman.

Finálový turnaj nejvyšší mládežnické série se o víkendu odehrál na hřišti Austerlitz ve Slavkově u Brna. Hřiště připravilo pro celou sérii velice důstojné zakončení. Nejen samotní hráči, ale i přítomní rodičové si pochvalovali nastavení hřiště. Sportovní naladění dalo vyniknout nejen těm nejlepším. Skvělé výsledky do klubovny přinesla většina hráčů ve startovním poli.

Ředitel turnaje Jan Šonka na konci finálového dne upozornil na rostoucí kvalitu mladých hráčů: „Ačkoliv se jedná o turnaj pro mládež maximálně do 16 let, byli jsme svědky skvělého golfu. Ve třech kategoriích hráči přinesli po dvou eaglech. Viděli jsme nespočet birdie, ale hlavně výsledky pod par hřiště. Je opravdu radost sledovat, kam mládežnický golf spěje.“

Anna Ludvová vstupovala do turnaje jako vedoucí celoročního žebříčku. První kolo se jí však příliš nevydařilo, a tak by v případě jejího horšího umístění mohla na celkové vítězství dosáhnout Sofie Borůvková, která v prvním kole zahrála 69 ran. Dvě rány pod par hřiště přinesla Barbora Vinkler, a i ona ještě mohla zdramatizovat boj o celkové vítězství. Anna Ludvová však v druhém kole zabrala a se třemi ranami pod par hřiště sice nestačila na své zmiňované soupeřky, ale na celkové vítězství to stačilo. Sofie Borůvková si ve Slavkově své vítězství pohlídala.

Mezi kadety bylo jasno již po prvním kole, když první v žebříčku Mikuláš Vojtěšek zahrál 68 ran a získal si „pohodlný“ náskok. Situaci mohl zdramatizovat snad jen Hugo Mikl, který na něj ztrácel dvě rány. Svůj výkon však v druhém kole nezopakoval a na druhé místo se před něj dostal Ondřej Chromčík. A jelikož Vojtěšek jako jediný zahrál druhé kolo pod par hřiště, odnesl si jak vítězství v závěrečném turnaji, tak v celé túře.

Mezi žáky a žákyněmi leadeři žebříčku chyběli, a to z důvodu reprezentačního výjezdu na Amundi Evian Juniors Cup, který se odehraje v tomto týdnu ve Francii. Tereza Kamradková měla však dostatečný náskok a o prvenství v celé túře nemohla přijít. Ze Slavkova si první místo odvezla skvěle hrající Nella Kazsper, která jako jediná dokázala zahrát hřiště pod jeho parem.

Naopak neúčast Ondřeje Doležala využil dvakrát v paru hrající Martin Zimerman, a jelikož se body získané z Masters turnaje násobí 1,5násobkem, připsal ke svým 3200 bodům dalších 3000 bodů za vítězství v turnaji a přeskočil v celkovém hodnocení Ondřeje Doležela s 5500 body. O celkové vítězství se mohl ještě poprat Patrik Grulich, ale jeho osmé místo v turnaji mu dostatečný počet bodů nezajistilo.

Výsledky 5. Národní Golfové Tour Mládeže - Masters naleznete zde

Foto: Zdeněk Sluka, kompletní fotogalerie zde

Datum: Pondělí 18. září 2023
Všechny články autora

Související články

MČR družstev U18 chlapců a dívek má své finálové ...
MČR družstev U18 chlapců a dívek má své finálové ...

24.07.2024 | Na dvou místech středních Čech se v úterý 23.7. odehrály Regionální kvalifikace družstev mládeže – M ČR družstev do 18 let. Region Západ ČR hostil Albatross Golf Resort, o postupujících z regionu Východ ČR se rozhodovalo na hřišti Panorama Golf Resort - Kácov.

Národní mistrovství ČR žáků a kadetů hostí Slavkov
Národní mistrovství ČR žáků a kadetů hostí Slavkov

01.07.2024 | O letošní individuální tituly národních mistrů ve hře na rány se mladí golfisté a golfistky z kategorií žáci a kadeti (U14 a U16) utkají od středy 3. července do pátku 5. července na hřišti Austerlitz Golf Resortu ve Slavkově. ...

Mladí Češi míří na mezinárodní mistrovství Německa ...
Mladí Češi míří na mezinárodní mistrovství Německa ...

29.05.2024 | 20. ročník German International Amateur Championship Boys & Girls 2024 se letos bude konat od 30. května do 1. června pod novým názvem German Boys & Girls a poprvé na hřišti Golf Clubu Hardenberg. Z Česka zamířily do dějiště mistrovství dvojice mladých golfistů a trojice dívek.

1. Dimension Národní golfová tour mládeže 2024 ...
1. Dimension Národní golfová tour mládeže 2024 ...

26.04.2024 | Vrcholná domácí soutěž pro golfové naděje vstupuje do nového ročníku s významnou podporou nového titulárního partnera, finanční společnosti Dimension. Série odstartuje svoji základní část již v sobotu 4. května 2024 v pražské Vinoři. Možnost podat přihlášku do turnaje končí v sobotu 27.

Nadace Hanuše Goldscheidera pomáhá autistickým dětem
Nadace Hanuše Goldscheidera pomáhá autistickým dětem

20.04.2024 | V pražském golfovém resortu GC Hodkovičky proběhla nebývalá akce na podporu dětí s autismem. Své síly ve snaze zapojit golf do dlouhodobého programu pomoci takto postiženým dětem spojily Nadace Hanuše Goldscheidera a pražský Rotary Klub. Výsledkem pilotní akce bylo nadšení dětí a dojetí rodičů.

Čeští amatéři si polepšili ve světovém žebříčku
Čeští amatéři si polepšili ve světovém žebříčku

09.04.2024 | Postavení českých amatérských golfistů na světovém žebříčku WAGR si udržuje za poslední rok vzestupnou tendenci. Stále více českých golfových nadějí, ať už se připravují v podmínkách českých klubových zázemí nebo na univerzitách v zámoří, prokazují výkonnost na úrovni minimálně širší světové špičky.

Petr Juráš z GC Hořehledy byl oceněn cenou fair play
Petr Juráš z GC Hořehledy byl oceněn cenou fair play

29.03.2024 | Český klub fair play a Český olympijský výbor ocenil v pražské Písecké věži mladého golfového hráče Petra Juráše z Golf Clubu Hořehledy cenou fair play. Cenu mu předal dvojnásobný olympijský vítěz, kanoista Martin Doktor.

Turnajová sezóna 2024 je (téměř) připravena
Turnajová sezóna 2024 je (téměř) připravena

03.01.2024 | Na konci minulého roku byly na webu a v mobilní aplikaci ČGF publikovány oba kalendáře akcí ČGF na rok 2024. V případě kalendáře hlavních akcí to je čtvrtá pracovní verze, kalendář akcí mládeže byl publikován poprvé.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde