Česká golfová federace

Aktuality

Davidson Spilková ve Švédsku v TOP 5

Davidson Spilková ve Švédsku v TOP 5

Tomáš Přikryl, Neděle 4. června 2023

Spilková ve svém letošním sedmém turnaji Ladies European Tour Helsingborg Open obsadila samostatné čtvrté místo a čtvrté místo si také upevnila v celoročním žebříčku prvoligové evropské série. Na další turnaj bude cestovat s dobrým pocitem, díky skvělému finiši na posledních devíti jamkách.

Turnaj přitom pro Davidson Spilkovou nezačal nikterak šťastně. Na prvních dvou jamkách, kdy šla ve skupině se svými dvěma největšími soupeřkami, začala dvěma bogey. Od začátku tak ztrácela dvě rány, které si ale ještě do konce kola dokázala vzít zpět. Ve druhém kole si dovolila jen jednu chybu, podařilo se jí třikrát zaskórovat a před nedělním finále se posunula hned za nejlepší desítku.

„Tentokrát to bylo zcela jiné hřiště, než na jakých jsem v posledních týdnech hrála. Oproti Floridě to bylo úplně něco odlišného – jiná tráva, jiné podnebí, jiný vítr. Hřiště bylo linksové a hodně tvrdé. Navíc bylo velmi těžké odhadovat odskoky míčků. Jen tomu se přizpůsobit bylo poměrně složité a chvíli mi to trvalo. Každopádně šlo o dobrou přípravu na následující týden, kdy by hřiště mělo být hodně podobné,“ napsala po dohraném kole ještě z Helsingborgu Davidson Spilková.

Vše si dokázala schovat až do posledního kola, kde jedinou chybu dokázala kompenzovat pěti birdie a jedním eaglem, což pro ni znamenalo skok do top 10 průběžného pořadí. Jen na posledních sedmi jamkách upsala ze skórkarty šest ran! Turnaj tak zakončila s výsledkem −8 (72-70-66), čtvrtým samostatným místem, a upevněním své pozice nejen v pořadí evropské série Race to Costa del Sol, ale i ve světovém žebříčku Rolex Rankings, kde je nadále v první stovce. Poprvé v letošním roce se také posunula i mezi nejlepší desítku v tabulce LET Money Listu, kde se momentálně nachází na devátém místě.

„Poslat míček do jamky ze 145 metrů šestkou železem se jen tak nepodaří. Podobnou ránu jsem zahrála naposledy snad loni a je moc fajn, když se to jednou za čas povede. Hodně mi to zvedlo náladu a dodalo motivaci, jak se ještě více pokusit k vedoucím hráčkám přiblížit. Když k tomu zapíšete ještě tři birdie na posledních třech jamkách, je to super pocit do dalšího turnaje. Co víc bych si mohla přát?“ komentovala své poslední kolo hráčka.

Davidson Spilkovou teď čeká přejezd do Stockholmu, kde se od čtvrtka představí na turnaji Volvo Car Scandinavian Mixed, který je pořádán společně s mužskou sérií – evropskou prvoligovou DP World Tour. Odehraje se na hřišti golfového klubu Ullna a soutěžit se bude o celkovou finanční dotaci dva miliony dolarů. Na turnaji se představí 72 nejlepších evropských hráček a hráčů a vedle Spilkové jsou ve startovním poli i další tři česká jména: Sára Kousková, Jana Melichová a Tereza Melecká.

„Dnes nás ještě čekají tři hodiny v autě a ráno zbytek cesty do Stockholmu. Řídit bude Sean, já budu odpočívat. Kdybych si mohla pro následující turnaj vybrat hráče do skupiny, byl by to Julien Brun a jeho caddie Basile Dalberto – dva Francouzi, kteří žijí v Praze a hodně dlouho a dobře se s nimi znám, ale nevěřím, že se to podaří. Kdyby to náhodou vyšlo, bylo by to moc fajn,“ sdělila již z cesty do Stockholmu Davidson Spilková.

Z vítězství se v Helsingborgu nakonec radovala s výsledkem −11 domácí hráčka Lisa Pettersson, týmová spoluhráčka Davidson Spilkové z předešlé týmové soutěže na Floridě. Druhé místo obsadila se skóre −10 Španělka Ana Peláez Triviño a třetí o další ránu zpět Dánka Smilla Tarning Sønderby. Do finálového kola prošla i druhá česká profesionálka Kristýna Napoleaová, která se s výsledkem +6 umístila na konečné 61. pozici.

Konečné výsledky zde

Text: Tisková zpráva Klára Davidson Spilková
Foto: Tristan Jones/ LET

Datum: Neděle 4. června 2023
Všechny články autora

Související články

Tereza Melecká se kvalifikovala na LET v Berouně
Tereza Melecká se kvalifikovala na LET v Berouně

21.04.2024 | Po loňské ztrátě plné hrací karty LET vyšperkovala Tereza Melecká svůj návrat do elitní soutěže děleným 5.místem na Joburg Ladies Open. Po sebevědomém výkonu si zároveň vybojovala účast na turnaji LET v Berouně. Českému kvartetu hráček se letos premiérově podařilo projít v plném počtu cutem.

Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...
Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...

07.04.2024 | Turnaj Australian Women's Classic série LET v australském Bonville se měl odehrát na 3 kola 5.-7.4. Silné deště dovolily odehrát jen sobotní kolo, které stanovilo konečné výsledky a turnaj nebude klasifikován jako oficiální turnaj LET. TOP10 umístění Davidson Spilkové a Kouskové je tím znehodnoceno.

Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů
Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů

04.04.2024 | Zastávkou druhého australského týdne Ladies European Tour (LET) je Bonville Golf Resort v Coffs Harbour, kde ve dnech 5. až 7. dubna české profesionálky odehrají turnaj Australian Women's Classic. V pořadí sedmý letošní turnaj LET s rekordním počtem zastoupených zemí se bude hrát o 300 tisíc euro.

Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii
Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii

31.03.2024 | Na prvním ze dvou australských podniků LET Women's NSW Open prošly cutem Sára Kousková, Jana Melichová a Klára Davidson Spilková, která má navíc na kontě eso z 1. kola. Po dobrém začátku se z českých finalistek udržela ve 3. desítce jen Kousková. Kristýna Napoleaová na své finále LET zatím čeká.

Mallorca přiblíží Češkám konec sezony LET
Mallorca přiblíží Češkám konec sezony LET

15.11.2023 | Poslední dva turnaje letošní Ladies European Tour zbývá odehrát ve druhé polovině listopadu na španělské půdě čtveřici českých profesionálek. Klára Davidson Spilková, Kristýna Napoleaová, Sára Kousková a Jana Melichová odehrají 16.-18.11. Mallorca Ladies Open na hřišti Golf Son Muntaner.

Češky finišují na LET v rámci Aramco Team Series ...
Češky finišují na LET v rámci Aramco Team Series ...

26.10.2023 | Posledním mimoevropským turnajem letošního ročníku Ladies European Tour je finále Aramco Team Series by PIF konaný 27.-29. října v saudskoarabském Rijádu. Tento a další zbylé dva turnaje LET v Evropě odehrají společně Klára Davidson Spilková, Kristýna Napoleaová, Sára Kousková a Jana Melichová.

Sára Kousková slaví 5. místo na Ladies European ...
Sára Kousková slaví 5. místo na Ladies European ...

22.10.2023 | O další víkendový úspěch pro český golf se postarala Sára Kousková na LET v Indii, když čtyřdenní turnaj završila fantastickým 5. místem. Jana Melichová skončila v TOP20. Obě hráčky si posunem směrem nahoru v žebříčku Race To Costa Del Sol upevnily pozici zaručující plnou hrací kartu LET 2024.

Tým Napoleaové vyhrál Aramco Team Series v Hongkongu
Tým Napoleaové vyhrál Aramco Team Series v Hongkongu

08.10.2023 | Aramco Team Series v Hong Kongu zkrátil tajfun Koinu na dvě kola, nicméně v plně odehrané soutěži družstev triumfoval tým Kristýny Napoleaové, když po senzačním výkonu v druhém kole vyhrál s celkovým výsledkem -31. V individuální soutěži byla nejlepší z Češek Klára Davidson Spilková na 21.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde