Česká golfová federace

Aktuality

Davidson Spilková pokračuje v krasojízdě na LET

Davidson Spilková pokračuje v krasojízdě na LET

Tomáš Přikryl, Sobota 18. března 2023

Klára Davidson Spilková přidala třetí umístění v Top 6 v řadě na okruhu Ladies European Tour, které na turnaji Aramco Team Searies – Singapore ozdobila také děleným třetím místem v týmové soutěži. Dělená 23. skončila Sára Kousková, cutem prošla také Tereza Melecká.

O další úspěch na okruhu Ladies European Tour (LET) se postarala Klára Davidson Spilková, která veze z individuální části turnaje Aramco Team Series – Singapore dělené čtvrté místo po výsledcích 68, 72 a 69 (-7).

Na hřišti Laguna National s parem 72 a délkou 5848 metrů si nejlepší česká profesionálka zajistila již třetí umístění v nejlepší šestce na LET za sebou a za tento úspěch získala finanční odměnu 17.599,87 amerických dolarů.

„Jsem se svou konzistentní hrou velice spokojená. Ať už to bylo v Johannesburgu, nebo teď v Singapuru, kde jsem byla velice blízko celkovému vítězství. Jsem za to vděčná. Být co nejčastěji v pozicích, kdy můžu bojovat o nejvyšší příčky, bylo už před sezonou mým cílem,“ vzkázala ze Singapuru Davidson Spilková, která si v závěrečném kole zahrála po boku světové jedničky Lydii Ko.

„Lydia je skvělá hráčka, a navíc jí tam dneska spadl snad každý putt. Díky ní s námi šlo i hodně diváků, což mám ráda. Navíc si každým podobným kolem pomalu zvykám a jsem o něco blíže metě, kde jednou chci být,“ komentovala závěrečné kolo hráčka.

V prvních dvou hracích dnech naše nejlepší hráčka rovněž působila coby kapitánka svého týmu, ve kterém společně s Němkou Sophie Witt, Finkou Tiiou Koivisto a amatérkou Alisou Inprasit vybojovala dělenou třetí příčku s celkovým skóre -27.

Na dobrou vlnu je od začátku sezóny naladěna také Sára Kousková, která si v letošní sezóně na LET drží stoprocentní bilanci projití cutem. V Singapuru získala zatím nejlepší umístění, kterým byla dělená 23. příčka.

S koly za 73, 70 a 73 a celkovým výsledkem v paru skončila pouhou ránu za umístění v Top 20, které by se stalo jejím nejlepším výsledkem na LET mimo domácí turnaj Tipsport Czech Ladies Open.

„Hrála jsem vesměs stabilně a dařilo se mi držet plánu, který jsme si dali. K větší spokojenosti mi chybí více proměněných příležitostí. Opravdu bych se na turnajích ráda prala o vítězství. A k tomu potřebuji více skórovat,“ hodnotí hráčka, která je letos na okruhu LET nováčkem.

Do finálového kola se podívala také Tereza Melecká, která po kolech 76, 75 a 75 (+10) brala konečné dělené 55. místo a vyinkasovala 1.634,27 amerických dolarů.

O dvě rány se do posledního hracího dne neprobojovala čtvrá Češka v turnaji Jana Melichová. Té po nepovedeném prvním kole za 81 ran (+9) nestačilo ani druhé kolo za 72 (E) a zůstala za branami cutu.

Druhou výhru na LET si v individuální soutěži vybojovala Francouzka Pauline Roussin, která v dnešním finálovém kole předvedla famózní výkon 64 ran. S celkovým skóre -15 zvítězila o čtyři údery před světovou čtrnáctkou Danielle Kang a o další ránu navíc před světovou jedničkou Lydií Ko.

Hráčky LET nyní čeká dvouměsíční pauza od turnajů, kdy některé hráčky budou startovat na turnajích v zámoří či na nižším evropském okruhu LET Access Series.

Konečné výsledky

FOTO Mark Runnacles/LET

Datum: Sobota 18. března 2023
Všechny články autora

Související články

Tereza Melecká se kvalifikovala na LET v Berouně
Tereza Melecká se kvalifikovala na LET v Berouně

21.04.2024 | Po loňské ztrátě plné hrací karty LET vyšperkovala Tereza Melecká svůj návrat do elitní soutěže děleným 5.místem na Joburg Ladies Open. Po sebevědomém výkonu si zároveň vybojovala účast na turnaji LET v Berouně. Českému kvartetu hráček se letos premiérově podařilo projít v plném počtu cutem.

Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...
Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...

07.04.2024 | Turnaj Australian Women's Classic série LET v australském Bonville se měl odehrát na 3 kola 5.-7.4. Silné deště dovolily odehrát jen sobotní kolo, které stanovilo konečné výsledky a turnaj nebude klasifikován jako oficiální turnaj LET. TOP10 umístění Davidson Spilkové a Kouskové je tím znehodnoceno.

Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů
Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů

04.04.2024 | Zastávkou druhého australského týdne Ladies European Tour (LET) je Bonville Golf Resort v Coffs Harbour, kde ve dnech 5. až 7. dubna české profesionálky odehrají turnaj Australian Women's Classic. V pořadí sedmý letošní turnaj LET s rekordním počtem zastoupených zemí se bude hrát o 300 tisíc euro.

Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii
Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii

31.03.2024 | Na prvním ze dvou australských podniků LET Women's NSW Open prošly cutem Sára Kousková, Jana Melichová a Klára Davidson Spilková, která má navíc na kontě eso z 1. kola. Po dobrém začátku se z českých finalistek udržela ve 3. desítce jen Kousková. Kristýna Napoleaová na své finále LET zatím čeká.

Mallorca přiblíží Češkám konec sezony LET
Mallorca přiblíží Češkám konec sezony LET

15.11.2023 | Poslední dva turnaje letošní Ladies European Tour zbývá odehrát ve druhé polovině listopadu na španělské půdě čtveřici českých profesionálek. Klára Davidson Spilková, Kristýna Napoleaová, Sára Kousková a Jana Melichová odehrají 16.-18.11. Mallorca Ladies Open na hřišti Golf Son Muntaner.

Češky finišují na LET v rámci Aramco Team Series ...
Češky finišují na LET v rámci Aramco Team Series ...

26.10.2023 | Posledním mimoevropským turnajem letošního ročníku Ladies European Tour je finále Aramco Team Series by PIF konaný 27.-29. října v saudskoarabském Rijádu. Tento a další zbylé dva turnaje LET v Evropě odehrají společně Klára Davidson Spilková, Kristýna Napoleaová, Sára Kousková a Jana Melichová.

Sára Kousková slaví 5. místo na Ladies European ...
Sára Kousková slaví 5. místo na Ladies European ...

22.10.2023 | O další víkendový úspěch pro český golf se postarala Sára Kousková na LET v Indii, když čtyřdenní turnaj završila fantastickým 5. místem. Jana Melichová skončila v TOP20. Obě hráčky si posunem směrem nahoru v žebříčku Race To Costa Del Sol upevnily pozici zaručující plnou hrací kartu LET 2024.

Tým Napoleaové vyhrál Aramco Team Series v Hongkongu
Tým Napoleaové vyhrál Aramco Team Series v Hongkongu

08.10.2023 | Aramco Team Series v Hong Kongu zkrátil tajfun Koinu na dvě kola, nicméně v plně odehrané soutěži družstev triumfoval tým Kristýny Napoleaové, když po senzačním výkonu v druhém kole vyhrál s celkovým výsledkem -31. V individuální soutěži byla nejlepší z Češek Klára Davidson Spilková na 21.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde