Česká golfová federace

Aktuality

Dva týdny v Jižní Africe i s pěti Češkami na LET

Dva týdny v Jižní Africe i s pěti Češkami na LET

Tomáš Přikryl, Pondělí 27. února 2023

Okruh Ladies European Tour (LET) se po osmidenní pauze opět rozjíždí. Dva týdny v Jižní Africe započnou turnajem Joburg Ladies Open, ve kterém budou startovat také Klára Davidson Spilková, Jana Melichová, Sára Kousková, Tereza Melecká a Šideri Váňová.

Nejvyšší evropský okruh pro ženskou golfovou elitu Ladies European Tour má před sebou dvoutýdenní zastávku v Jižní Africe. První je na programu turnaj Joburg Ladies Open v Johannesburgu, který se od 1.-4. března odehraje na hřišti Modderfontein Golf Club s parem 73 a délkou 6006 metrů. Hraje se o celkové prize money 300.000 euro.

Na start se postaví také pět českých reprezentantek. Nejlepší česká profesionálka Klára Davidson Spilková bude hrát svůj druhý turnaj sezóny a může navázat na solidní výsledek ze Saúdské Arábie, kde mezi nejlepšími hráčkami světa brala dělené 40. místo.

„Hřiště je zde techničtější a parkovější, s vyvýšenými a menšími greeny. Oproti Royal Greens v Džiddě bude hrát větší roli strategie a přesnost. Modderfontein není nejdelší a je na něm i několik pětiparů, kde se dá druhou ranou útočit na green. Hřiště bylo ještě v pátek po týdenním dešti pod vodou, ale v neděli už vypadalo v poměrně dobrém stavu," vzkazuje z Jižní Afriky naše jednička.

Na skvěle rozjetou sezónu bude navazovat Jana Melichová, které aktuálně patří desátá příčka na celoročním žebříčku Race to Costa del Sol. Pětadvacetiletá Češka odehrála všechny dosavadní turnaje na Ladies European Tour a nejlépe se umístila na páté pozici v Maroku.

Takový start do sezóny mi dává určitý klid. Když budu nadále hrát normálně, nemusím pak za každou cenu honit starty na všech turnajích, které se nabízejí. Na LET se už necítím jako nováček a beru turnaje normálně. Ještě loni byl pro mě Beroun ojedinělým svátkem, kdežto teď už je tour prací, která mě ale moc baví," říká šampionka loňského podniku Tipsport Czech Ladies Open.

Vítězka loňské LET Access Series Sára Kousková se rovněž postaví na start jihoafrického turnaje. V letošním roce si připsala dělené 34. místo v Keni a dělenou 24. příčku v Maroku, a těší se na další turnaj s ještě silnějším českým zastoupením.

„Je skvělé, že nás je tu tolik. Jak jsem psala v blogu na stránkách mého partnera, tak nás společné turnaje motivují a panuje mezi
námi milá, přátelská atmosféra. V pondělí večer jsme si všechny zajely společně na večeři do města, bydlíme ve stejném hotelu… prostě je ohromně fajn, že na Ladies European Tour začíná vládnout čeština, podobně jako třeba u holek na tenisové WTA Tour,“ dodává Kousková k české stopě na nejlepší evropské golfové tour.

Také na Terezu Meleckou čeká třetí start letošní sezóny, kterou sice započala minutým cutem v Keni, ale v Maroku se naladila na své běžné výsledky a odvážela si dělenou 36. pozici.

Na poslední chvíli se do turnaje kvalifikovala Šideri Váňová díky dobrým výsledkům na Sunshine Ladies Tour, která turnaj organizuje společně s Ladies European Tour. Pro českou profesionálku to v letošním roce bude první start na LET.

Startovní časy:

7:11 (1. jamka): Šideri Váňová, M. Stavnar, B. Bredenhann

8:39 (10. jamka): K. Rudgeley, Tereza Melecká, T. Arafi

11:41 (10. jamka): Sára Kousková, R. Meekers, C. Lennarth

11:52 (1. jamka): H. Burke, Jana Melichová, K. Henry

12:47 (10. jamka): L. A. Pace, M. MacLaren, Klára Davidson Spilková

Datum: Pondělí 27. února 2023
Všechny články autora

Související články

Tereza Melecká se kvalifikovala na LET v Berouně
Tereza Melecká se kvalifikovala na LET v Berouně

21.04.2024 | Po loňské ztrátě plné hrací karty LET vyšperkovala Tereza Melecká svůj návrat do elitní soutěže děleným 5.místem na Joburg Ladies Open. Po sebevědomém výkonu si zároveň vybojovala účast na turnaji LET v Berouně. Českému kvartetu hráček se letos premiérově podařilo projít v plném počtu cutem.

Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...
Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...

07.04.2024 | Turnaj Australian Women's Classic série LET v australském Bonville se měl odehrát na 3 kola 5.-7.4. Silné deště dovolily odehrát jen sobotní kolo, které stanovilo konečné výsledky a turnaj nebude klasifikován jako oficiální turnaj LET. TOP10 umístění Davidson Spilkové a Kouskové je tím znehodnoceno.

Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů
Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů

04.04.2024 | Zastávkou druhého australského týdne Ladies European Tour (LET) je Bonville Golf Resort v Coffs Harbour, kde ve dnech 5. až 7. dubna české profesionálky odehrají turnaj Australian Women's Classic. V pořadí sedmý letošní turnaj LET s rekordním počtem zastoupených zemí se bude hrát o 300 tisíc euro.

Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii
Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii

31.03.2024 | Na prvním ze dvou australských podniků LET Women's NSW Open prošly cutem Sára Kousková, Jana Melichová a Klára Davidson Spilková, která má navíc na kontě eso z 1. kola. Po dobrém začátku se z českých finalistek udržela ve 3. desítce jen Kousková. Kristýna Napoleaová na své finále LET zatím čeká.

Mallorca přiblíží Češkám konec sezony LET
Mallorca přiblíží Češkám konec sezony LET

15.11.2023 | Poslední dva turnaje letošní Ladies European Tour zbývá odehrát ve druhé polovině listopadu na španělské půdě čtveřici českých profesionálek. Klára Davidson Spilková, Kristýna Napoleaová, Sára Kousková a Jana Melichová odehrají 16.-18.11. Mallorca Ladies Open na hřišti Golf Son Muntaner.

Češky finišují na LET v rámci Aramco Team Series ...
Češky finišují na LET v rámci Aramco Team Series ...

26.10.2023 | Posledním mimoevropským turnajem letošního ročníku Ladies European Tour je finále Aramco Team Series by PIF konaný 27.-29. října v saudskoarabském Rijádu. Tento a další zbylé dva turnaje LET v Evropě odehrají společně Klára Davidson Spilková, Kristýna Napoleaová, Sára Kousková a Jana Melichová.

Sára Kousková slaví 5. místo na Ladies European ...
Sára Kousková slaví 5. místo na Ladies European ...

22.10.2023 | O další víkendový úspěch pro český golf se postarala Sára Kousková na LET v Indii, když čtyřdenní turnaj završila fantastickým 5. místem. Jana Melichová skončila v TOP20. Obě hráčky si posunem směrem nahoru v žebříčku Race To Costa Del Sol upevnily pozici zaručující plnou hrací kartu LET 2024.

Tým Napoleaové vyhrál Aramco Team Series v Hongkongu
Tým Napoleaové vyhrál Aramco Team Series v Hongkongu

08.10.2023 | Aramco Team Series v Hong Kongu zkrátil tajfun Koinu na dvě kola, nicméně v plně odehrané soutěži družstev triumfoval tým Kristýny Napoleaové, když po senzačním výkonu v druhém kole vyhrál s celkovým výsledkem -31. V individuální soutěži byla nejlepší z Češek Klára Davidson Spilková na 21.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde