Česká golfová federace

Aktuality

Sezóna Ladies European Tour pokračuje v Maroku 

Sezóna Ladies European Tour pokračuje v Maroku 

Tomáš Přikryl, Úterý 7. února 2023

Druhým týdnem v řadě pokračuje nová sezóna Ladies European Tour. V marockém turnaji Lalla Meryem Cup budou startovat tři české profesionálky Jana Melichová, Sára Kousková a Tereza Melecká. Bude se hrát po boku slavné PGA TOUR Champions.

Po čtyřech uplynulých sezónách se do kalendáře Ladies European Tour vrací turnaj Lalla Meryem Cup, který se odehraje od čtvrtka 9. do neděle 12. února v resortu Royal Golf Dar Es Salam. Na hřiště Blue Course s parem 73 a délkou 5954 metrů se o prize money 450.000 euro popere 96 hráček mezi nimiž nebudou chybět ani tři české reprezentantky.

Na úspěch z předešlého týdne budou moci navázat Jana Melichová, která si z Keni odvezla dělené 27. místo a Sára Kousková, která skončila na dělné 34. příčce.

Třetí českou hráčkou ve startovním poli bude Tereza Melecká, které sice kvůli minutému cutu start do sezóny nevyšel dle představ, ale v tomto týdnu ji může popohánět nejen ohlédnutí za úspěchy z její loňské sezóny coby nováček na LET.

Všechny naše reprezentantky rozehrají turnaj ve čtvrtek ráno z desáté jamky. Jako první startuje Kousková v 9:05, následovat ji v 9:15 bude Melichová a Melecká začne v 9:55.

Nejlepší česká profesionálka Klára Davidson Spilková se v roce 2017 právě v Maroku zapsala do historie jako první česká vítězka mezi evropskou elitou, z letošního turnaje se však na poslední chvíli musela z rodinných důvodů odhlásit.

„Rozhodla jsem se vrátit do Prahy a odhlásit se z mého oblíbeného turnaje v Maroku. Svou sezónu tak zahájím v Saudské Arábii v následujícím týdnu,“ sdělila o víkendu Spilková na svých sociálních sítích.

Turnaj se rovněž odehraje po boku pánské PGA TOUR Champions, nejvyšší mužské profesionální seniorské túry. Pánové však svůj turnaj s názvem Trophy Hassan II odehrají na druhém hřišti Red Course.

Na start se postaví světoví hráči jako Španěl Miguel Angel Jiménez, Američan Jim Furyk či německý Bernhard Langer, který ve spojených sezónách 2020–2021 celoroční závod vyhrál. Nebude chybět ani další Němec s českými kořeny Alex Čejka.

Startovní listina

FOTO Jana Melichová

Datum: Úterý 7. února 2023
Všechny články autora

Související články

Tereza Melecká se kvalifikovala na LET v Berouně
Tereza Melecká se kvalifikovala na LET v Berouně

21.04.2024 | Po loňské ztrátě plné hrací karty LET vyšperkovala Tereza Melecká svůj návrat do elitní soutěže děleným 5.místem na Joburg Ladies Open. Po sebevědomém výkonu si zároveň vybojovala účast na turnaji LET v Berouně. Českému kvartetu hráček se letos premiérově podařilo projít v plném počtu cutem.

Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...
Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...

07.04.2024 | Turnaj Australian Women's Classic série LET v australském Bonville se měl odehrát na 3 kola 5.-7.4. Silné deště dovolily odehrát jen sobotní kolo, které stanovilo konečné výsledky a turnaj nebude klasifikován jako oficiální turnaj LET. TOP10 umístění Davidson Spilkové a Kouskové je tím znehodnoceno.

Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů
Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů

04.04.2024 | Zastávkou druhého australského týdne Ladies European Tour (LET) je Bonville Golf Resort v Coffs Harbour, kde ve dnech 5. až 7. dubna české profesionálky odehrají turnaj Australian Women's Classic. V pořadí sedmý letošní turnaj LET s rekordním počtem zastoupených zemí se bude hrát o 300 tisíc euro.

Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii
Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii

31.03.2024 | Na prvním ze dvou australských podniků LET Women's NSW Open prošly cutem Sára Kousková, Jana Melichová a Klára Davidson Spilková, která má navíc na kontě eso z 1. kola. Po dobrém začátku se z českých finalistek udržela ve 3. desítce jen Kousková. Kristýna Napoleaová na své finále LET zatím čeká.

Mallorca přiblíží Češkám konec sezony LET
Mallorca přiblíží Češkám konec sezony LET

15.11.2023 | Poslední dva turnaje letošní Ladies European Tour zbývá odehrát ve druhé polovině listopadu na španělské půdě čtveřici českých profesionálek. Klára Davidson Spilková, Kristýna Napoleaová, Sára Kousková a Jana Melichová odehrají 16.-18.11. Mallorca Ladies Open na hřišti Golf Son Muntaner.

Češky finišují na LET v rámci Aramco Team Series ...
Češky finišují na LET v rámci Aramco Team Series ...

26.10.2023 | Posledním mimoevropským turnajem letošního ročníku Ladies European Tour je finále Aramco Team Series by PIF konaný 27.-29. října v saudskoarabském Rijádu. Tento a další zbylé dva turnaje LET v Evropě odehrají společně Klára Davidson Spilková, Kristýna Napoleaová, Sára Kousková a Jana Melichová.

Sára Kousková slaví 5. místo na Ladies European ...
Sára Kousková slaví 5. místo na Ladies European ...

22.10.2023 | O další víkendový úspěch pro český golf se postarala Sára Kousková na LET v Indii, když čtyřdenní turnaj završila fantastickým 5. místem. Jana Melichová skončila v TOP20. Obě hráčky si posunem směrem nahoru v žebříčku Race To Costa Del Sol upevnily pozici zaručující plnou hrací kartu LET 2024.

Tým Napoleaové vyhrál Aramco Team Series v Hongkongu
Tým Napoleaové vyhrál Aramco Team Series v Hongkongu

08.10.2023 | Aramco Team Series v Hong Kongu zkrátil tajfun Koinu na dvě kola, nicméně v plně odehrané soutěži družstev triumfoval tým Kristýny Napoleaové, když po senzačním výkonu v druhém kole vyhrál s celkovým výsledkem -31. V individuální soutěži byla nejlepší z Češek Klára Davidson Spilková na 21.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde