Česká golfová federace

Aktuality

Jana Melichová vstupuje do sezóny s novým partnerem

Jana Melichová vstupuje do sezóny s novým partnerem

Tomáš Přikryl, Čtvrtek 5. ledna 2023

Svoji první sezonu odehrála ve vlastní režii. Od nového roku její manažerské, sponzorské a týmové záležitosti spravuje její nový agent Wings of Czechia, který Melichové dává garanci kompletního zázemí, potřebného k dosažení těch nejvyšších cílů v profesionálním sportu.

Po červnovém titulu z Tipsport Czech Ladies Open se Melichová stala profesionálkou a také členkou prestižní evropské série s plnou kartou pro zbývající část roku 2022 i celou sezonu 2023. V roce 2023 si dává za hlavní cíl obhajobu členské karty na LET a také chce vylepšit postavení na světovém žebříčku směrem k olympijským hrám v Paříži 2024.

Wings of Czechia, zastoupená Jozefem Pigou a Kateřinou Horiszny, se rozhodla nabídnout Janě Melichové v její kariéře na LET všechny potřebné profesionální podmínky. „Jde nám o dlouhodobou spolupráci, ve které nemáme malé ambice. Vidíme v Janě obrovský talent nejen vzhledem k nadcházející sezoně na Ladies European Tour, ale také v dalších letech a v postupných krocích Jany na vrchol světového golfu,“ uvedla Kateřina Horiszny.

Na přelomu roku Melichová trénovala v domácích podmínkách. V lednu jí čeká příprava v Dubaji, kde bude ladit formu na první start sezóny LET v Keni 2. února 2023.  Další turnaj odehraje v Maroku.

Čeká mě první kompletní sezona na Ladies European Tour. Chtěla bych odehrát 22 až 25 turnajů a skončit v Top 60 Order of Merit, což zajišťuje kartu pro rok 2024,“ prozrazuje své plány Melichová. „Jsem velmi ráda, že mám nyní kolem sebe tým profesionálů, který mi zajišťuje veškerý komfort. Díky podpoře Wings of Czechia nemusím odjíždět na turnaje s vědomím, že potřebuji okamžitě uspět, abych mohla hrát dál, což je obrovská úleva. Této důvěry si vážím a hodlám ji maximálně naplnit," dodala Melichová.

Foto: Wings of Czechia

Datum: Čtvrtek 5. ledna 2023
Všechny články autora

Související články

Tereza Melecká se kvalifikovala na LET v Berouně
Tereza Melecká se kvalifikovala na LET v Berouně

21.04.2024 | Po loňské ztrátě plné hrací karty LET vyšperkovala Tereza Melecká svůj návrat do elitní soutěže děleným 5.místem na Joburg Ladies Open. Po sebevědomém výkonu si zároveň vybojovala účast na turnaji LET v Berouně. Českému kvartetu hráček se letos premiérově podařilo projít v plném počtu cutem.

Duhová země hostí LET turnajem Joburg Ladies Open
Duhová země hostí LET turnajem Joburg Ladies Open

17.04.2024 | Po krátké přestávce po čtrnáctidenním pobytu v Austrálii se Ladies European Tour (LET) tento týden přesouvá do Johannesburgu, kde začíná jihoafrická část okruhu. Na hřiště Modderfontein Golf Club se ve dnech 18. až 21. dubna vydá 120 hráček, včetně čtyř Češek, aby si zahrály o podíl z 300.

Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...
Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...

07.04.2024 | Turnaj Australian Women's Classic série LET v australském Bonville se měl odehrát na 3 kola 5.-7.4. Silné deště dovolily odehrát jen sobotní kolo, které stanovilo konečné výsledky a turnaj nebude klasifikován jako oficiální turnaj LET. TOP10 umístění Davidson Spilkové a Kouskové je tím znehodnoceno.

Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů
Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů

04.04.2024 | Zastávkou druhého australského týdne Ladies European Tour (LET) je Bonville Golf Resort v Coffs Harbour, kde ve dnech 5. až 7. dubna české profesionálky odehrají turnaj Australian Women's Classic. V pořadí sedmý letošní turnaj LET s rekordním počtem zastoupených zemí se bude hrát o 300 tisíc euro.

Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii
Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii

31.03.2024 | Na prvním ze dvou australských podniků LET Women's NSW Open prošly cutem Sára Kousková, Jana Melichová a Klára Davidson Spilková, která má navíc na kontě eso z 1. kola. Po dobrém začátku se z českých finalistek udržela ve 3. desítce jen Kousková. Kristýna Napoleaová na své finále LET zatím čeká.

LET se i s Češkami přesunula do Austrálie
LET se i s Češkami přesunula do Austrálie

28.03.2024 | České hráčky se po náročném přesunu do Austrálie představí na přelomu března a dubna na dvou turnajích LET. Nejprve 29.-31.3. na pobřeží Nového Jižního Walesu na turnaji Women's NSW Open s finanční dotací 300.000 eur. O týden později čeká na hráčky Australian Women’s Classic v nedalekém Bonville.

Sára Kousková 12. na LET ARAMCO Team Series v USA
Sára Kousková 12. na LET ARAMCO Team Series v USA

11.03.2024 | Sára Kousková pokračovala ve skvělých výkonech i na zámořské zastávce LET. Na víkendové ARAMCO Team Series na Floridě se držela dvě kola v TOP10 a finále zakončila skvělým 12. místem. Z české čtveřice se podařilo projít cutem také Janě Melichové. ...

Češky na LET v Maroku: jsme zpátky
Češky na LET v Maroku: jsme zpátky

24.02.2024 | Český golf má první TOP10 letošní sezony Ladies European Tour. Postarala se o ni Sára Kousková skvělým 6. místem na Lalla Meryem Cup v marockém Rabatu. Klára Davidson Spilková nakonec 4. místo po dvou kolech neudržela a uzavřela na dělené 13. pozici. Janě Melichové i Kristýně Napoleaové cut unikl.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde