Česká golfová federace

Aktuality

Finále Národní Golfové Tour Mládeže ve Mstěticích

Finále Národní Golfové Tour Mládeže ve Mstěticích

Jan Šonka, Pondělí 19. září 2022

Už podle předpovědi počasí na třetí zářijový víkend bylo zřejmé, že původně plné startovní pole bude bojovat s odhláškami. Do turnaje bylo nakonec přijato jedenáct náhradníků, kteří byli schopni a také ochotni do prvního kola nastoupit.

„Nebylo jednoduché startovní pole doplnit náhradníky. Mnohým přijatým se během pár dnů rozvinula chřipka, viróza nebo vyvstaly jiné zdravotní obtíže, které jim znemožnily ve Mstěticích hrát,“ říká ředitel túry Jan Šonka.


Do prvního kola finálového turnaje nastoupilo 77 hráčů a hráček. Počasí připravilo nelehkou prověrku jejich herní výkonnosti a odolnosti. V sobotu bylo relativně chladno, teploty dosahovaly maximálně 13° Celsia a foukal svěží vítr. V neděli byly podmínky o poznání těžší. Sice celý den nepršelo, ale vítr v nárazech dosahoval opravdu velké rychlosti. „I přes zkrácení mnoha jamek jsme ve druhém kole zaznamenávali o něco horší výsledky,“ komentuje nedělní počasí hlavní rozhodčí Miroslav Zelený. Ostatně, velký obdiv nad některými výsledky uhranými v takovémto počasí dal při závěrečném vyhlašování vítězů najevo i prezident hostitelského GC Mstětice Jaroslav Kuracina.


„V kategorii žáků byla i rozehrávka. Na první dodatečné jamce Honza Vácha zapsal birdie a nakonec druhý Roman Pivoda odcházel s parem. Finálová zastávka naší túry tím naplnila všechna kritéria pro napínavý turnaj,“ dodal s úsměvem Jan Šonka.


Velké poděkování patří hostitelskému resortu, rozhodčím a všem dalším, kdo přispěli k tomu, že hřiště po neuvěřitelném množství srážek bylo v hratelném stavu a umožnilo náročnou, ale regulérní podzimní hru.


Foto: Jan Šonka


Odkaz:
Finále NGTM ve Mstěticích – výsledková listina
NGTM 2022 - konečné žebříčky žáků, žákyň, kadetů a kadetek

Autor: Jan Šonka 
Datum: Pondělí 19. září 2022
Všechny články autora

Související články

MČR družstev U18 chlapců a dívek má své finálové ...
MČR družstev U18 chlapců a dívek má své finálové ...

24.07.2024 | Na dvou místech středních Čech se v úterý 23.7. odehrály Regionální kvalifikace družstev mládeže – M ČR družstev do 18 let. Region Západ ČR hostil Albatross Golf Resort, o postupujících z regionu Východ ČR se rozhodovalo na hřišti Panorama Golf Resort - Kácov.

Národní mistrovství ČR žáků a kadetů hostí Slavkov
Národní mistrovství ČR žáků a kadetů hostí Slavkov

01.07.2024 | O letošní individuální tituly národních mistrů ve hře na rány se mladí golfisté a golfistky z kategorií žáci a kadeti (U14 a U16) utkají od středy 3. července do pátku 5. července na hřišti Austerlitz Golf Resortu ve Slavkově. ...

Mladí Češi míří na mezinárodní mistrovství Německa ...
Mladí Češi míří na mezinárodní mistrovství Německa ...

29.05.2024 | 20. ročník German International Amateur Championship Boys & Girls 2024 se letos bude konat od 30. května do 1. června pod novým názvem German Boys & Girls a poprvé na hřišti Golf Clubu Hardenberg. Z Česka zamířily do dějiště mistrovství dvojice mladých golfistů a trojice dívek.

1. Dimension Národní golfová tour mládeže 2024 ...
1. Dimension Národní golfová tour mládeže 2024 ...

26.04.2024 | Vrcholná domácí soutěž pro golfové naděje vstupuje do nového ročníku s významnou podporou nového titulárního partnera, finanční společnosti Dimension. Série odstartuje svoji základní část již v sobotu 4. května 2024 v pražské Vinoři. Možnost podat přihlášku do turnaje končí v sobotu 27.

Nadace Hanuše Goldscheidera pomáhá autistickým dětem
Nadace Hanuše Goldscheidera pomáhá autistickým dětem

20.04.2024 | V pražském golfovém resortu GC Hodkovičky proběhla nebývalá akce na podporu dětí s autismem. Své síly ve snaze zapojit golf do dlouhodobého programu pomoci takto postiženým dětem spojily Nadace Hanuše Goldscheidera a pražský Rotary Klub. Výsledkem pilotní akce bylo nadšení dětí a dojetí rodičů.

Čeští amatéři si polepšili ve světovém žebříčku
Čeští amatéři si polepšili ve světovém žebříčku

09.04.2024 | Postavení českých amatérských golfistů na světovém žebříčku WAGR si udržuje za poslední rok vzestupnou tendenci. Stále více českých golfových nadějí, ať už se připravují v podmínkách českých klubových zázemí nebo na univerzitách v zámoří, prokazují výkonnost na úrovni minimálně širší světové špičky.

Petr Juráš z GC Hořehledy byl oceněn cenou fair play
Petr Juráš z GC Hořehledy byl oceněn cenou fair play

29.03.2024 | Český klub fair play a Český olympijský výbor ocenil v pražské Písecké věži mladého golfového hráče Petra Juráše z Golf Clubu Hořehledy cenou fair play. Cenu mu předal dvojnásobný olympijský vítěz, kanoista Martin Doktor.

Turnajová sezóna 2024 je (téměř) připravena
Turnajová sezóna 2024 je (téměř) připravena

03.01.2024 | Na konci minulého roku byly na webu a v mobilní aplikaci ČGF publikovány oba kalendáře akcí ČGF na rok 2024. V případě kalendáře hlavních akcí to je čtvrtá pracovní verze, kalendář akcí mládeže byl publikován poprvé.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde