Česká golfová federace

Aktuality

Na turnaji LET v Berouně skončila Spilková třináctá, nejlepší amatérkou Kousková

Na turnaji LET v Berouně skončila Spilková třináctá, nejlepší amatérkou Kousková

Petr Halaburda, Neděle 30. srpna 2020

Na děleném třináctém místě skončila Klára Spilková na turnaji Tipsport Czech Ladies Open, který byl dnes završen v Berouně. Ovace si vysloužila rovněž Sára Kousková, která obsadila 20. místo a byla vyhlášena nejlepší amatérkou turnaje. Vítězkou je Dánka Emily Kristine Pedersen.

Klára Spilková se dnes pustila do stíhání nejlepších od prvních jamek. Birdie si připsala na trojce, pětce i sedmičce a rázem poskočila na chvíli i do elitní desítky. Ztrátu z nevyzpytatelné dvanáctky dokázala rychle napravit a na rozdíl od dalších flightů - s výjimkou závěrečných puttů - zakončila kolo ještě před příchodem deště a obsadila 13. místo.

„Vyrazila jsem na hřiště se stejným pocity, které mě provázely včera v závěru. Škoda jen, že to nevydrželo i v druhé polovině hřiště, kde jsem asi hodně tlačila. Chybělo málo abych skončila v desítce nejlepších, což bylo moje přání. Byl to výborný turnaj, hodně jsem si to tady užila a jsem vděčná divákům, kteří mě přišli i dnes podpořit ve velkém počtu,“ uvedla česká profesionálka.

Skvěle odehrála kolo amatérka Sára Kousková, která s konečným skóre -5 skočila až na dělené 20. místo a byla s převahou nejlepší amatérkou v turnaji. „Dnes jsem si spravila chuť a jsem ráda, jak jsme to dnes s kedíkem zvládli. A ani déšť v závěru mi nevadil, vždyť vydrželo nepršet skoro celý turnaj,“ uvedla bezprostředně po hře Kousková.

Další Češky už tolik svoje postavení vylepšit nedokázaly, ale stydět se za svůj výkon nemusejí, protože samotná účast v dnešním finále pro ně byla úspěchem.

Zatímco Sára Kousková vylepšovala svoje skóre i postavení, na vrcholu leaderboardu se začala situace v závěru soutěže dramatizovat: Rakušanka Christina Wolf se na druhém místě významně přiblížila dosud jasně vedoucí Emily Kristine Pedersen, které se naopak dlouho vůbec nedařilo. Když už byl však rozdíl jedné rány, předvedla největší favoritka turnaje skvělý finiš – na 17. jamce dala birdie a před tribunou na osmnáctce již v hustém dešti proměnila velmi dlouhý putt na eagle. Titul z Berouna patří Pedersen právem, navíc si upevnila vedoucí postavení v žebříčku Ladies European Tour..

Výsledky

FOTO Tristan Jones/LET

Datum: Neděle 30. srpna 2020
Všechny články autora

Související články

Češi na mezinárodní scéně – 35. týden
Češi na mezinárodní scéně – 35. týden

02.09.2022 | Na přelomu týdne mohou čeští hráči dosáhnout dalších skvělých individuálních, ale také týmových výsledků. Po úspěchu družstva žen na mistrovství světa odehrávajícím se v minulém týdnu se o vylepšení svého maxima snaží i družstvo mužů. Sára Kousková bojuje o své další vítězství v sérii LETAS.

Vítězná Jana Melichová věnovala triumf na LET ...
Vítězná Jana Melichová věnovala triumf na LET ...

21.07.2024 | Český sen sledovali účastníci a diváci Dutch Ladies Open 2024 19.-21. července v Nizozemsku. Jana Melichová vybojovala své druhé vítězství na LET v kariéře a poprvé se z triumfu raduje jako profesionálka. Fantastický český úspěch v Nizozemsku podtrhla Sára Kousková svým děleným sedmým místem.

Cut a týmové vítězství Napoleaové v Londýně
Cut a týmové vítězství Napoleaové v Londýně

06.07.2024 | Po druhém dni Aramco Team Series na LET v Londýně se Kristýna Napoleaová radovala z postupu do finále a především z dalšího zážitku týmového triumfu, který si odváží jako členka týmu Nadaud. Individuálně se z Češek nejlépe dařilo dělené 26. Sáře Kouskové, hrající do poslední devítky na dohled TOP10.

Golfistky budou na LET v Londýně konkurovat tenisu ...
Golfistky budou na LET v Londýně konkurovat tenisu ...

02.07.2024 | Předposledním turnajem před olympijskou přestávkou Ladies European Tour je na programu od středy do pátku 3.–5.7. Aramco Team Series presented by PIF - London. Do prestižní týmové soutěže na hřišti golfového klubu Centurion v St. Albans na předměstí Londýna nastoupí pětice českých profesionálek.

Několik českých radostí na Tipsport Czech Ladies ...
Několik českých radostí na Tipsport Czech Ladies ...

23.06.2024 | Tereza Melecká a Sára Kousková v TOP20, potvrzené dvě české hráčky na olympijský golfový turnaj, nejlepší umístění Terezy Koželuhové na Ladies European Tour. To jsou kromě perfektně zvládnuté organizace hlavní české radosti na skončeném Tipsport Czech Ladies Open na hřišti Royal Beroun Golf Clubu.

Tipsport Czech Ladies Open: přípravy vystřídá ...
Tipsport Czech Ladies Open: přípravy vystřídá ...

20.06.2024 | V Royal Beroun Golf Clubu po měsících velkých příprav vypukne v pátek 21. června český golfový svátek. V třídenním turnaji Tipsport Czech Ladies Open nejvyšší evropské profesionální ženské soutěže svedou boje o titul a prize money 300 000 eur nejlepší hráčky pěti kontinentů.

Tipsport Czech Ladies Open: Domácí hráčky si věří
Tipsport Czech Ladies Open: Domácí hráčky si věří

18.06.2024 | Turnaj nejvyšší evropské soutěže LET se odehraje už tento víkend, a popáté v Royal Golf Clubu Beroun. Tři profesionálky, které se z celkového počtu čtrnácti českých golfistek zúčastnily v Berouně setkání s médii před startem turnaje, naznačily pro nadcházející vrcholný domácí podnik nejvyšší ambice.

Ladies Italian Open užitečnou prověrkou před  ...
Ladies Italian Open užitečnou prověrkou před  ...

16.06.2024 | Před domácím Tipsport Czech Ladies Open v Berouně si o víkendu 14.-16.6. v italském dějišti turnaje Ladies European Tour vyzkoušely svoji formu tři české profesionálky. Sára Kousková brala dělenou 24. pozici, cutem prošla i 66. Tereza Melecká. Kláře Davidson Spilkové nedělního finále uniklo o ránu.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde