Česká golfová federace

Aktuality

Cafourek získal v Egyptě druhý titul na Pro Golf Tour

Cafourek získal v Egyptě druhý titul na Pro Golf Tour

Petr Halaburda, Čtvrtek 14. dubna 2022

Skvělá dvě kola a vítězné dvoujamkové play-off přineslo Janu Cafourkovi v Egyptě druhý titul na sérii Pro Golf Tour v kariéře. Český profesionál měl sice pozvolnější úvodní den (72), ale poté přišel fantastický finiš (67+66), vítězství a zisk pěti tisíc dolarů.

Po úvodním kole to na české juchání v turnaji spíše nevypadalo, byť Jan Cafourek a Štěpán Daněk rozhodně nezklamali (oba 72 ran) a vyhlíželi boj o cut, zatímco Michal Pospíšil a Jiří Vik byli hranici postupu dále a do finálového kola nakonec neprošli.

Jenže Cafourek s Daňkem se posouvali výsledkovou listinou nahoru a především pozdější vítěz naskočil do rychle rozjetého vlaku. Po třetím kole byl odchovanec podbořanského klubu na děleném prvním místě, během dvou závěrečných dnů dokonce nezapisoval ani jedno bogey.

Následovalo play-off s Nizozemcem Stanem Kraaiem. Na druhé jamce český golfista dokonal triumf a mohl se radovat z vítězství i posunu na čtvté místo Order of Merit 2022. Byl to jeho druhý titul na této sérii, poprvé vyhrál před třemi lety v Rakousku. Štěpán Daněk zakončil turnaj na skóre -3 (72+69+72), což stačilo na dělené 32. místo.

„Mám radost, po celý turnaj jsem hrál dobře, ale poslední dvě kola jsem k tomu ještě přidal perfektní puttování a stoupal leaderboardem. Měl jsem i trochu štěstí, vedoucí hráč totiž zaváhal na 18. jamce a šlo se do play-off, do kterého jsem vykročil dobře naladěn. Na vítězství stačily dva pary a já mohl po delší době znovu zvednout pohár na hlavu,“ uvedl po skončení soutěže pro náš web český šampión.

Další turnaj Pro Golf Tour začíná znovu v Egyptě za tři dny.

Konečné výsledky Red Sea Ain Sokhna

 

 

Datum: Čtvrtek 14. dubna 2022
Všechny články autora

Související články

Lieser dohrál na 69.místě, Cafourek se posunul ...
Lieser dohrál na 69.místě, Cafourek se posunul ...

27.03.2022 | Ondřej Lieser na turnaji DP World Tour v Kataru obsadil konenčné 69. místo, za které vyinkasoval 3265 eur. Více si polepšil na Pro Golf Tour další český profesionál Jan Cafourek, který skončil v třetím egyptském turnaji jedenáctý.

Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...
Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...

23.03.2022 | Řada českých želízek bude ve hře na profesionálních akcích. Na další turnaj LET se chystají Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová, na DP World Tour se vrátí Ondřej Lieser v Kataru, další turnaj Epson Tour bude hrát Klára Spilková a třetí akce Pro Golf Tour je před Janem Cafourkem.

Výborný vstup Napoleaové, konečné 20.
Výborný vstup Napoleaové, konečné 20.

17.03.2022 | Výborný vstup má za sebou Kristýna Napoleaová na turnaji Ladies European Tour v Saudské Arábii. S výsledkem Even par dělí jedenácté místo a má výborně nakročeno k postupu do finále. Třetí kolo na premiérové akci Pro Golf Tour v Egyptě zvládnul výborně Jan Cafourek (69), což mu vyneslo 20.

Cafourek v Egyptě po zlepšení prošel cutem
Cafourek v Egyptě po zlepšení prošel cutem

16.03.2022 | Český profesionál Jan Cafourek vylepšil v dnešním druhém kole turnaje ze série Pro Golf Tour v Egyptě svoje postavení v leaderboardu a zahraje si i čtvrteční třetí finálové kolo, do kterého nastoupí z dělené 32. pozice na skóre +3.

Profesionální série s jedním Čechem a čtyřmi Češkami
Profesionální série s jedním Čechem a čtyřmi Češkami

14.03.2022 | Ve třech destinacích tří světadílů se představí během tohoto týdne čeští golfoví profesionálové. V Egyptě začíná série Pro Golf Tour s Janem Cafourkem, v Saudské Arábii startují na Ladies European Tour Tereza Melecká, Kristýna Napoleaová a Šideri Váňová, na americké Epson Tour hraje Klára Spilková.

Dva Češi v TOP 10 na turnaji Pro Golf Tour
Dva Češi v TOP 10 na turnaji Pro Golf Tour

09.08.2021 | Dva čeští profesionálové vezou umístění v TOP 10 na turnaji Wolf Open ze série Pro Golf Tour. Nejlépe skončil Aleš Kořínek (-7) na šestém místě, dělenou sedmou pozici vybojoval Jakub Bareš (-6). Těsně za elitní desítkou se na dělené jedenácté příčce umístil Michal Pospíšil (-5).

Pro Golf Tour: Cafourkovo skvělé kolo, v TOP 10 ...
Pro Golf Tour: Cafourkovo skvělé kolo, v TOP 10 ...

21.07.2021 | Čeští hráči na turnaji Pro Golf Tour v Rakousku prožili vydařený den. Platí to především o Janu Cafourkovi, kterého vydařené kolo (62) vyneslo na dělenou třetí pozici a ve čtvrtek ho čeká boj o druhý titul v sérii, stejně jako aktuálně šestého Aleše Kořínka.

Nabitý golfový týden: ME žen, šampionát U16, MM ...
Nabitý golfový týden: ME žen, šampionát U16, MM ...

21.07.2021 | Šest amatérek na individuálním ME v Itálii, tři muži na prestižním MM Německa, start českého výběru na European Young Masters a řada profesionálů na mezinárodních sériích. Také tento týden přináší pořádně nabitý golfový program.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde